• MlinopekPanvitaVigrosZavarovalnica Triglav, d.d.Obrt-opremaTranspak ZvezdaHakl ITKarba MGEEL PuhanIntering holdingDegraMlinopekDegraPetrolSGPKarba MGEAlkamElcomFrontLab d.o.o.PranglZavarovalnica Triglav, d.d.Intering holdingPetrolHelosPranglFrontLab d.o.o.DogšaPanvitaPetrolAlkamTranspak Intering holdingFrontLab d.o.o.HitAboSGPZvezdaMineralFrontLab d.o.o.LegeaElcomSurovinaDiming VigrosObrt-opremaMineralSurovinaHitAboElcomSGPHakl ITSurovinaTranspak MineralEnergija plusGostilna - Pizzeria NONALespatexPanvitaSGPPanvitaDiming Zavarovalnica Triglav, d.d.Gostilna - Pizzeria NONALegeaEnergija plusLespatexGostilna - Pizzeria NONAprofektImo-RealalualpremImo-RealHakl ITDogšaElcomZavarovalnica Triglav, d.d.SurovinaTranspak Gostilna - Pizzeria NONA

Novice 09.03.2011

Veličastna popotnica za ACH

Uvodni niz derbija 7. kroga modre skupine je prinesel izenačeno igro, 1. tehnični time-out pa  so z minimalno razliko dobili gostje. Nato pa so gostitelji uprizorili preobrat. Dosegli so 5 zaporednih točk in povedli z 12:8. A tudi Panvita Galex jim ni ostala dolžna in so hitro spet prešli v vodstvo (12:13). Sledila je izenačena igra, kar je nakazoval tudi semafor, saj je bil rezultat izenačen na 21. točki. V končnici 1. niza pa so bili odločnejši domači odbojkarji in dobili niz s 25:23.

Premor med nizoma je dobro del soboškim odbojkarjem, saj so takoj na uvodu 2. niza povedli z nekaj točkami prednosti (8:5). To prednost so nato zanesljivo ohranjali in v končnico niza vstopili s 4. točkami prednosti (19:15). Odbojkarji Calcita so se nato sicer uspeli približati na točko zaostanka, a kaj več od tega jim niti ni uspelo niti jim gostje tega niso dopustili. Končni rezultat drugega niza je bil 25:22 za Panvito Galex.

V 3. niz so bolje vstopili gostitelji, saj so dobili 1. tehnični time-out in si ustvarili nekaj točk prednosti (10:7, 12:9). Sledila je precej boljša igra Panvite Galex, ki je uspela preobrniti potek 3. niza. Dobili so 2. tehnični time-out s 16:14, to prednost pa so do konca niza še nekoliko povečali in dobili niz s 25:20.

Pred okoli 150. gledalci je bil na vrsti 4. niz, ki bi lahko bil tudi zadnji, če bi ga dobili gostujoči odbojkarji. In kar nekaj časa je tudi kazalo na to. Soboški odbojkarji so dobili oba tehnična time-outa (8:6, 16:14), vmes pa so imeli tudi 4. točke naskoka pred Calcitom (13:9). A po 2. tehničnem time-outu se je pri Panviti Galex ustavilo. Igra ni več stekla, bolje so zaigrali tudi Kamničani, ki so rezultat hitro izenačili na 17. točki. Gostom niso pomagali niti time-outi trenerja Fujsa, saj so domačini bili še vedno v naletu, ki je bil premočan za njegove varovance. Domačini so osvajali točke in na koncu 4. niza je na semaforju kazalo 25:21 v domačo korist.

Odločitev o zmagovalcu obračuna je tako bila preložena na 5. niz. Tudi ta niz je zaznamovala izenačena igra obeh tekmecev, saj si do menjave strani (8:7 v korist Calcita) nobena ekipa ni uspela priigrati več kot točke prednosti. Po menjavi pa so domačini dosegli dve zaporedni točki in povedli s prednostjo treh točk (10:7). A gostje iz Murske Sobote se niso vdali in so rezultat izenačili na 10. točki, nato pa so povedli s 14:12. Na voljo so imeli 2 zaključni žogi, a so domači odbojkarji rezultat poravnali na 14:14. Panvita Galex si je priigrala novo zaključno žogo, ki jo je z nekaj športne sreče tudi uspela izkoristiti. Končni rezultat 5. niza je bil torej 16:14.

Temu je sledilo navdušenje na gostujoči strani in razočaranje na domači. Zmaga je igralcem Panvite Galexa dodobra dvignila samozavest. Sedaj že z nestrpnostjo pričakujejo sobotni obračun proti ACH Volleyu pred domačo publiko.

Tomaž Štrakl