• LegeaElcomAlkamSurovinaalualpremElcomVigrosMlinopekGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.LespatexPanvitaTranspak ElcomEnergija plusKarba MGEZvezdaGostilna - Pizzeria NONAEL PuhanLegeaFrontLab d.o.o.PanvitaDegraSurovinaZavarovalnica Triglav, d.d.AlkamImo-RealKarba MGEHakl ITIntering holdingMineralPanvitaDiming PranglLegeaEnergija plusSGPObrt-opremaMineralVigrosFrontLab d.o.o.ElcomDogšaMineralHakl ITSGPHitAboIntering holdingDogšaPranglHitAboSGPZavarovalnica Triglav, d.d.ZvezdaSGPTranspak PetrolObrt-opremaHakl ITIntering holdingGostilna - Pizzeria NONAImo-RealPanvitaHelosZavarovalnica Triglav, d.d.Transpak FrontLab d.o.o.DegraFrontLab d.o.o.profektTranspak Gostilna - Pizzeria NONAPetrolLespatexDiming SurovinaPetrolSurovina

Novice 13.03.2011

ACH Volley premočan za Panvito Galex

ACH Volley premočan za Panvito Galex

Panvita Galex : ACH Volley 0:3 (19:25, 23:25, 23:25)

Panvita Galex: Ajlec, Zupanc 12, Pavlovič, Mijalkovič 4, Kerec, Žitnik, Topovšek, Hrastovec, Horvat 12, Flisar 8, Novak, Tot 11, Marič.

ACH Volley: Flajs 14, Van Dijk 17, Šket, Kamnik, Vinčič 3, Kovačevič, Rašič 10, Jakopin 6, Vidič 6, Fabjan.

 

Derbi vodilnih ekip modre skupine se je pred polno dvorano prve osnovne šole končal s pričakovanim izidom, saj so bili glavni favoriti za naslov prvaka enostavno premočni.

Trener gostov sicer ni mogel računati na kar nekaj igralcev, kar pa državnih prvakov ni zaustavilo na poti do zmage. Prav tako jih ni presenetila zamenjava libera v domači vrsti, saj je domači trener Dejan Fujs namesto Hrastovca v začetno postavo uvrstil Mariča. Z neprebojnim blokom, v katerem sta blestela Van Dijk inn Vidič, so gostje dobili prvi niz.

V nadaljevanju pa so se za svojo zmago morali bolj potruditi, saj so igralci Galexa odigrali bolje, a jim žal ni uspelo. V drugem nizu so tako domačini dolgo časa držali korak z gosti, pri izidu 23:21 se je zdelo, da so celo zmožni izenačenja na 1:1, a so vseeno storili preveč lastnih napak, ob tem pa je še naprej v bloku blestel Nizozemec Van Dijk, ki je poskrbel, da so gostje povedli z 2:0. Izenačen je bil tudi tretji niz, v katerem so domačini držali korak z gosti, a se je na koncu pokazalo, da je kvaliteta in moč gostov tudi brez poškodovanih igralcev izdatno večja.

Galex se bo v naslednjem krogu v gosteh pomeril s Kropo, kjer se bo poizkušal maščevati za poraz na domačih tleh.