• Imo-RealDegraVigrosLegeaFrontLab d.o.o.Karba MGEDiming Intering holdingMineralLespatexTranspak Gostilna - Pizzeria NONALespatexZvezdaFrontLab d.o.o.PranglalualpremElcomVigrosPanvitaHakl ITprofektZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaIntering holdingEL PuhanTranspak Obrt-opremaSGPMlinopekKarba MGELegeaAlkamObrt-opremaEnergija plusSGPZavarovalnica Triglav, d.d.HitAboDogšaPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.PranglSGPElcomSurovinaTranspak Imo-RealDiming Hakl ITPanvitaHakl ITDogšaIntering holdingElcomFrontLab d.o.o.HelosAlkamFrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONAPetrolImo-RealTranspak ElcomMineralSGPZavarovalnica Triglav, d.d.Gostilna - Pizzeria NONAHitAboMineralEnergija plusGostilna - Pizzeria NONASurovinaPanvitaZvezdaSurovinaDegraPetrolSurovina

Novice 21.03.2011

Preobrat v Radovljici

Srednja gostinska šola v Radovljici, gledalcev 150, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanovič (Komenda).
 
Uko Kropa: Jereb 3, Potočnik 17, Mikolič, Šolar, Hrovat 1, Todorovič, Kržišnik, Zupanc 4, Slabe 22, Stavbar 17, Bogožalec 9, Mihelčič.
 
Panvita Galex: Ajlec 2, Zupanc 11, Pavlovič, Mijalković 15, Kerec, Žitnik 1, Marič, Horvat 18, Flisar 12, Topovšek, Novak, Tot 11, Hrastovec.
 
Odbojkarji Uko Krope so še enkrat dokazali, da so za Prekmurce izredno neugoden tekmec. Potem ko so dobili prvo medsebojno tekmo v Murski Soboti, so jih tudi tokrat pošteno namučili in jim odvzeli točko. Sodeč po prvih dveh nizih, ki so ju Kroparji celo dobili, so lahko gostje zadovoljni z izidom, čeprav so si z izgubo točke zmanjšali možnosti za drugo mesto po rednem delu, potruditi se bodo morali, da bodo na koncu tretji. Če ne bodo, bodo za to gotovo krivi igralci iz Krope.
Kot da ne bi verjeli, da bi jih lahko Gorenjci še enkrat presenetili, so gostje tekmo začeli medlo. Po izenačenju na četrti točki so gostitelji z neugodnimi servisi Jerneja Stavbarja pobegnili in pri rezultatu 10:4 so gostje posegli po polminutnem odmoru. Slaba točka gostov je bil še naprej sprejem (18:11), posledica tega je izid 18:11. Toda gostitelji so se prehitro zadovoljili z visokim vodstvom. Začeli so delati začetniške napake in Sobočani so nevarno približali (17:20). Na srečo gostiteljev se je v napadu razigral Jernej Potočnik, ki je bil najbolj zaslužen, da večjih pretresov do konca niza ni bilo.
Na začetku drugega niza je bila rahla prednost na strani gostiteljev (8:6). Prekmurci so še naprej slabo sprejemali začetne udarce, kar se je pokazalo tudi pri rezultatu, saj so domači že vodili z 11:6 in 17:12. A Prekmurci so se vrnili v igro. Pri 18. točki je bil izid izenačen, nato pa so domači spet ušli. Pri izidu 23:20 je bilo videti, da bodo niz zanesljivo dobili, toda Panviti Galexu je uspelo dobiti tri točke zapored in izenačiti. Končnica pa je vendarle pripadla gostiteljem, predvsem ima za to zasluge Luka Slabe, ki je dosegel as.
Gostitelji so bolje odprli tudi tretji niz, a so se upirali le do izida 10:10. Gostje so popravili svoj sprejem, svojo igro v napadu, dobro igrali v polju in zasluženo znižali rezultat v nizih.
Kroparji so četrti niz odprli z dobrimi servisi Stavbarja (4:1). Gostje so hitro odgovorili, z blokom Andreja Tota so izenačili na šesti točki. Do 14. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, na drugi tehnični odmor so šli gostje s prednostjo 16:14. Prekmurci prednosti niso več izpustili iz rok, tako da je o zmagovalcu odločal peti niz. Tega so bolje začeli gostitelji (2:0), a so Sobočani z dobrimi servisi Tomaža Horvata in z uspešnim blokom izid povsem obrnili (4:8). Kroparjem se je še uspelo približati na dve točki zaostanka (8:10), a premalo za razpoložene goste, ki jim je tako uspel popoln preobrat.