• LespatexEL PuhanSurovinaHitAboZvezdaMineralKarba MGEPanvitaHakl ITGostilna - Pizzeria NONAPranglHakl ITGostilna - Pizzeria NONASurovinaHakl ITIntering holdingSGPObrt-opremaDiming DogšaElcomImo-RealalualpremZavarovalnica Triglav, d.d.Energija plusElcomLegeaZavarovalnica Triglav, d.d.SGPTranspak FrontLab d.o.o.Transpak Obrt-opremaHelosLespatexIntering holdingPanvitaFrontLab d.o.o.SurovinaMineralGostilna - Pizzeria NONAPetrolEnergija plusHitAboElcomImo-RealVigrosPranglTranspak PanvitaSGPFrontLab d.o.o.VigrosDogšaSurovinaLespatexLegeaDegraAlkamZvezdaPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.Gostilna - Pizzeria NONAFrontLab d.o.o.MineralAlkamPetrolSGPZavarovalnica Triglav, d.d.profektElcomMlinopekKarba MGEDegraTranspak Diming Intering holdingPanvita

Novice 13.03.2010

Galex-Mir : Ekipa Marchiol Vodi

Galex Mir : Ekipa Marchiol Vodi 3:1 (25:19, 20:25, 25:23, 25:16)

Odbojkarji Galex-Mira nadaljujejo s prepričljivimi predstavami v 1. DOL Radenska Classic (modra skupina) saj so uspeli v svojo korist odločiti že sedmo srečanje od osmih, tako lahko na visokem drugem mestu povsem mirno pričakujejo derbija z ACH Volley. Prvi bo že v sredo 17. 3. ob 17 uri v dvorani SŠG Radovljica, prestavljeni 5. krog pa v soboto v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti. Odlične predstave Sobočanov privabljajo na tribune tudi vse več gledalcev, tako jih je zadnjo zmago videlo že blizu 400.

 

Galex Mir: Blaž Ajlec, Tomaž Horvat 20, Alojz Kerec, Iztok Žitnik, Bogdan Marič 3, Zoran Pavič 7, Gorazd Flisar 10, Sašo Topovšek, Nejc Novak, Andrej Tot 21, Klemen Hrastovec.


Ekipa Marchiol Vodi: Zoran Gjorgevski 4, Andrej Grut 13, Danijel Koncilja, Boštjan Krivec, Gregor Basaneže 11, Igor Orel 4, Janko Bregant, Dejan Čabarkapa, Primož Vidič, Milan Pepić 17, Luka Krivec 2, Gregor Sirk.

 

V prvem nizu so gostje nekako uspeli obdržati stik z »galex-mirovci« vse do izida 10:10, potem pa so igralci v črnem prešli v vodstvo in ga držali do konca niza. V zaključku smo videli serijo natančnih servisov Iztoka Žitnika, 24. točko je z učinkovitim blokom prispeval Gorazd Flisar, zaključno 25. točko je po še enem začetnem udarcu Iztoka Žitnika prispeval kapetan domačih Andrej Tot za zanesljivih 25:19.

V drugem nizu so po štirih uspešnih servisih Gorazda Flisarja »galex-mirovci« povedli s 6:4, nato so gostje po slabšem sprejemu in nekoliko neodločni igri na mreži prevzeli vajeti igrev svoje roke in  povedli najprej za dve točki 8:10 nato pa ušli za neulovljivih pet točk na 11:16, v tem času je točke za domače prispeval praktično le Tomaž Horvat. Pri 15:23 je uspelo nekaj dobrih potez tudi kapetanu Andreju Totu, ki je izvedel tudi tri dobre začetne udarce, tako da so se »galex-mirovci« približali na 20:24 žal je naslednji servis Tota končal v mreži za končnih 20:25 v drugem nizu in izenačenje na 1:1.

V tretjem nizu sta se moštvi zamenjevali v vodstvu, tako so na prvem tehničnem premoru ob uvodnih štrih točkah Tomaža Horvata bili v rahli prednosti domači z 8:6, ob drugem pa gostje s 15:16. Podobno kot v prvem nizu je v pravem trenutku sledila serija neugodnih servisov Iztoka Žitnika, ena žoga je po odboju od mreže popolnoma presenetila goste, ko je padla v njihovo igralno polje tik ob mreži, za 22:18 je točko z asom iz servisa prispeval Andrej Tot, sledili sta točki Gorazda Flisarja in še ena s strani kapetana Tota za vodstvo s 24:20. Nato je za goste na servis prišel nekdanji igralec Galex-Mira Andrej Grut, ki je z močnimi kratkimi servisi uspel ujeti priključek na 24:23. Vse dvome je s 25. točko odpravil Zoran Pavič, ki je tako prispeval odločilno točko za vodstvo z 2:1.

V zadnjem nizu so domači začeli silovito, trdno odločeni, da se ne bo ponovila zgodba iz srečanja proti Salonitu, tako so ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:2, ob drugem je bilo že 16:9, za 20. točko je Zoranu Paviču uspelo zabiti as. Točko za končnih 25:16 in 3:1 v nizih je postavil Tomaž Horvat z udarcem, ki so ga gostje lahko pospremili le s pogledom.

 

Napisal Darko Hidič