• ElcomDogšaGostilna - Pizzeria NONAPetrolMineralDogšaHakl ITPranglalualpremZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaFrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONADiming ZvezdaMineralIntering holdingGostilna - Pizzeria NONADiming Transpak ElcomPanvitaSGPPetrolVigrosLegeaMineralSurovinaObrt-opremaZavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITAlkamHelosObrt-opremaSurovinaAlkamTranspak LespatexKarba MGEDegraEnergija plusZavarovalnica Triglav, d.d.SGPSurovinaFrontLab d.o.o.LegeaSurovinaZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaFrontLab d.o.o.ElcomLespatexDegraEL PuhanIntering holdingKarba MGEImo-RealEnergija plusVigrosIntering holdingElcomHitAboPranglPanvitaPetrolMlinopekElcomZvezdaHakl ITImo-RealTranspak profektFrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONATranspak SGPHitAboSGP

Novice 06.03.2010

Galex-Mir : Salonit Anhovo

 

Galex-Mir - Salonit Anhovo 3:2 (22, 21, -23, -17, 10)

 

Odbojkarji Galex-Mira so v 7. krogu drugega dela 1. DOL Radenska Classic (modra skupina) premagali Salonit Anhovo s 3:2 (22, 21, -23, -17, 10).

 

Galex-Mir: Blaž Ajlec, Tomaž Horvat 20, Alojz Kerec, Iztok Žitnik 1, Bogdan Marič 5, Zoran Pavič 14, Gorazd Flisar 16, Sašo Topovšek, Nejc Novak, Andrej Tot 16, Klemen Hrastovec.


Salonit Anhovo: David Szabo 25, Jernej Potočnik 8, Adam Kaminski 6, Andrej Kovačič 4, Damir Šabec 11, Andraž Paliska, Nikola Vidič, Mitja Berlot, Darjo Savičič 3, Simo Dabović 2, Dane Mijatovič, Tomaž Paravan, Jani Kovačič.

 

Prekmursko-primorski obračun pred okrog 300 ljubitelji odbojke so v telovadnici pri I. Osnovni šoli v Murski Soboti po skoraj dveh in pol urah igre dobili naši igralci s 3:2 (22, 21, -23, -17, 10). V igri kjer so prva dva seta prevladovali varovanci Dejana Fujsa, kateri so bili boljši predvsem pri sprejemu in v raznovrstni napadalni igri, s katero so Kanalce ob mreži kljub večino srečanja odličnemu bloku spravljali v brez izhoden položaj. Predvsem Tomaž Horvat (20) in Andrej Tot (16) sta nekajkrat s prefinjenimi udarci kar nekoliko osmešila goste, ko sta njihov blok enostavno prisilila, da je žogo po natančnih udarcih odbijal izven igralnega polja, v napadalnih akcijah sta se izkazala tudi Zoran Pavič (14) in Gorazd Flisar (16), svoj delež k lepi zmagi so dodali tudi ostali igralci.  

Prvi niz se je končal z rezultatom 25:22, odločilno točko je po servisu Bogdana Mariča in slabem spremjemu igralcev Salonit Anhova ob mreži na zadnjo črto zabil Zoran Pavič. Drugi niz so dobili »galex-mirovci« na 21, razplet celotnega niza je bil identičen prvemu, le da je tega na koncu odločil kapetan Andrej Tot, ki je najprej zabil ob mreži za štiriindvajseto točko, potem je goste presenetil še s kratkim servisom, katerega so uspeli odbiti le v mrežo. Tretji niz je bil najbolj izenačen, v njem sta se ekipi menjavali v vodstvu vse do zaključka, ko so Sobočani naredili dve napaki pri sprejemu servisa s katerima so prišli gostje v vodstvo s 23:20, po uspešnem napadu in blokadi Šabca so prišli le na točko zaostanka, vendar so potem gostom prepoceni odali točko. Takoj zatem so sicer prišli ponovno do le točke zaostanka, vendar pa je Kanalcem prek Damirja Šabca uspelo v napadalni akciji izkoristiti prvo set žogo za zmago s 23:25 in znižanje na 1:2 v nizih. S tem so gostje napovedali preobrat, saj so z dobro igro nadaljevali tudi v četrtem nizu, katerega so po uvodnih izenačenih točkah na koncu s 17:25 tudi zanesljivo dobili, vendar je potrebno omeniti, da je v tem nizu domači strateg očitno že računal na peti niz saj je pri rezultatu 10:16 iz igre potegnil organizatorja igre Iztoka Žitnika in Bogdana Mariča. Poteza se je pokazala za odlično saj je počitek obema več kot koristil, predvsem Bogdan Marič je v petem odločilnem nizu ponovno začel brez napake sprejemati gostujoče servise, s katerimi je imel v zaključku tretjega in v četrtem nizu kar nekaj težav. Uvod petega niza je bil sicer dokaj izenačen, čeprav so prevladovali Sobočani, igralno polje sta moštvi zamenjali pri vodstvu z 8:6 za »galex-mirovce«, ki so nato samo še višali razliko iz točke v točko. V sami končnici niza so imeli gostje ogromno težav z neubranljivim servisom Gorazda Flisarja, kapetan Andrej Tot je dal piko na i odlični igri z uspešno zaključenim napadom z druge črte za končnih 15:10 in 3:2 v nizih. Na drugi strani je igra slonela predvsem na Madžaru Davidu Szabu, ki je dosegel 25 točk, kar pa je bilo premalo za kaj več kot tesen poraz.