• DegraLespatexPetrolImo-RealFrontLab d.o.o.Diming Zavarovalnica Triglav, d.d.PetrolZavarovalnica Triglav, d.d.HitAboEnergija plusSGPHakl ITPanvitaprofektFrontLab d.o.o.VigrosalualpremFrontLab d.o.o.VigrosSGPIntering holdingMlinopekAlkamPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.ZvezdaSGPPanvitaDegraIntering holdingDiming Obrt-opremaSGPEnergija plusKarba MGEHelosEL PuhanZvezdaPanvitaKarba MGEFrontLab d.o.o.Imo-RealLegeaDogšaHakl ITAlkamIntering holdingMineralDegraDogšaHitAboPetrolMineralLegeaZavarovalnica Triglav, d.d.MineralLespatexHakl ITObrt-oprema

Novice 13.04.2011

Le še zmago oddaljeni od finala

Panvita Galex : UKO Kropa 3:1 (17:25, 25:16, 25:22, 25:18)

 

Panvita Galex: Ajlec, Zupanc 12, Pavlovič, Mijalković 11, Kerec, Žitnik 3, Hrastovec, Horvat 13, Flisar 8, Topovšek, Tot 17, Novak, Marič.

 

Uko Kropa: Jereb 4, Potočnik 17, Goričnik, Šolar, Hrovat, Kržišnik, Zupanc 4, Slabe 7, Hrast, Stavbar 5, Bogožalec 15, Mikolič, Todorović.

 

Srečanje pred okrog štiristo gledalci v Murski Soboti se je začelo po željah gostujoče ekipe. Domači igralci so namreč v začetku tekme igrali kot v krču, zdelo se je, da so slabo predstavo iz Radovljice prenesli tudi na današnje srečanje. V skladu s slabim začetkom so gostje hitro povedli, si ustvarili visoko razliko in nato prvi niz brez težav pripeljali v svojo korist. Igralci Panvite Galex so nato strnili svoje vrste, v drugem nizu odigrali odločneje in povedli že v samem uvodu. Prednosti niso izpustili iz rok in rezultat 25:16 ob koncu drugega niza je pomenil izenačenje na 1:1.

 

Tudi v tretjem nizu domači niso popuščali. Nadaljevali so z visokim ritmom igre in onemogočali gostujoči ekipi, da razvije svojo igro, ob tem pa odlično napadali in si zagotovili lepo prednost pred končnico. Niz za vodstvo z 2:1 je z blokom zaključil Mijalković. Sledil je četrti niz, ki je potekal podobno kot drugi in tretji. Domačini so hitro povedli, a tokrat so se gostje po zaostanku z 15:12 uspeli vrniti v igro. Z delnim izidom 4:0 so prešli v vodstvo in nakazali, da bi tekma znala biti odprta vse do samega konca. S tem pa se niso strinjali domači igralci, ki so po odličnih servisih Horvata vrnili udarec s 6:0, povedli z 21:16 in kasneje tekmo mirno pripeljali v svojo korist.

 

Panvita Galex je z današnjo zmago rezultat v polfinalnem obračunu izenačila na 1:1. Odločilna tekma za napredovanje bo že v soboto, ko se bosta ekipi udarili še enkrat, tudi tokrat v Murski Soboti.

 

IZJAVI PO TEKMI:

 

Dejan Fujs, trener Panvita Galex: "Tekma je bila s psihološkega stališča za nas zelo težka. Poraz bi namreč pomenil borbo za tretje mesto, tako pa ostajamo v igri za finale. Sam začetek tekme ni bil obetaven, saj nas je Kropa v tem delu igre gladko premagala, saj so igrali vrhunsko. Nato pa smo v drugem nizu videli, da prostora za napake ni več in smo zaigrali tako kot je potrebno. Poudariti je potrebno, da smo ostale tri nize odigrali na zelo visokem nivoju in vse pohvale igralcem za to. Upam, da bomo to psihološko prednost prenesli na soboto in jo tudi izkoristili nam v prid. Enostavno moramo razviti svojo igro in jim ne dovoliti, da se razigrajo na našem terenu, saj takrat znajo biti zelo neugodni. Pričakujem še eno težko tekmo, vendar verjamem da se lahko s pravim pristopom uvrstimo v finale".

 

Tomaž Horvat, kapetan Panvita Galex: "V prvem setu smo nekako prenesli igro iz Radovljice na domači teren in gostom pustili, da so nas nadigrali. Nato pa smo si v drugem setu dejali, da si tega v svoji dvorani ne smemo dovoliti. Zaigrali smo bolje, vedeli smo tudi to, da če igramo svojo igro, nam nasprotniki enostavno ne morejo slediti. To mislim, da je tudi recept za naslednjo tekmo. V kolikor bomo igrali na tej ravni, se nimamo ničesar za bati. Napovedujem preboj v finale, vse bomo podredili temu cilju. Verjamem, da bomo po tekmi, ki bo sigurno težka, mi tisti, ki se bomo veselili. Čestitke vsem gledalcem ter obema navijaškima skupinama, ki sta poskrbeli za korektno navijanje. Upam, da se bo v soboto zbralo še več gledalcev in da bomo skupaj del novega spektakla v Murski Soboti".