• Intering holdingDegraEnergija plusFrontLab d.o.o.PetrolDiming VigrosHitAboZvezdaprofektMineralAlkamFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.Obrt-opremaLespatexImo-RealZavarovalnica Triglav, d.d.SGPObrt-opremaPanvitaLegeaDogšaKarba MGEHelosalualpremPanvitaMineralPanvitaMlinopekFrontLab d.o.o.MineralZavarovalnica Triglav, d.d.Imo-RealIntering holdingSGPIntering holdingDegraAlkamZvezdaIntering holdingPetrolVigrosHakl ITEL PuhanLespatexHakl ITDogšaEnergija plusLegeaHakl ITPanvitaKarba MGEHitAboDiming SGPFrontLab d.o.o.PetrolZavarovalnica Triglav, d.d.SGP

Novice 16.04.2011

Priložnost je splavala po vodi

Da se na tej tekmi odloča o nečem zelo pomembnem, se je dalo slutiti že takoj ob vstopu v dvorano. Navijači so namreč poskrbeli za peklensko vzdušje skozi celoten obračun.

Začetek tekme je prinesel scenarij, ki smo si ga želeli v domačih vrstah. Naši odbojkarji so povedli s 3:1, nato pa je sledil velik padec v igri in odbojkarji Krope so popolnoma dominirali na igrišču. Dobili so oba tehnična time-outa (4:8 in 9:16) in nato povedli celo z 9. točkami prednosti (12:21). Po tem rezultatu in nekaterih menjavah v domačih vrstah je Panvita Galex odigrala bistveno bolje, se približala na 3 točke zaostanka (19:22), a jim kaj več od tega ni uspelo in Kropa je zasluženo povedla (20:25).

Drugi niz je ponovno prinesel boljši začetek Panvite Galexa, ki je dobila oba tehnična time-outa (8:6 in 16:11), ob tem pa še imela predvsem v začetnem delu niza velike težave s servisom, ki so gostujoče odbojkarje nekako ohranjal v igri. Po 2. tehničnem time-outu so naši spet padli v igri, kar so gostje izkoristili in rezultat izenačili na 21. V sami končnici 2. niza so se naši odbojkarji zbrali in izenačili na 1:1 (25:23).

3. niz je bil na začetku zelo izenačen (1. tehnični time-out so dobili gostje z 8:7), nato pa si je Kropa uspela priigrati nekaj točk prednosti (16:12). To prednost so do konca ohranjali in niz zanesljivo pripeljali do konca (25:20).

V tem trenutku je bilo jasno, da morajo soboški odbojkarji dobiti oba niza, če še hočejo v finale. V 4. nizu so bolje pričeli Kroparji, ki so dobili 1. tehnični time-out s 3. točkami razlike, a so naši to prednost hitro izničili in izenačili na 10:10. V nadaljevanju so nadaljevali z boljšo igro (16:14), si priigrali dovolj varno razliko (22:19), ki je zagotavljala izenačenje v nizih. Panvita Galex je 4. niz dobila s 25:22.

V odločilnem 5. nizu je Panvita Galex ves čas vodila, a si prednosti, večje od 2 točk, ni uspela priboriti (8:6). So pa to prednost zadržali do zaključka niza in imeli pri rezultatu 14:12 tudi 2 zaključni žogi za uvrstitev v finale. Celotna dvorana je bila v pričakovanju zmage na nogah, a žal ni izšlo po naših željah. Nepričakovane napake so privedle do tega, da so Kroparji dobili 5. niz s 16:14 ter se veselili uvrstitve v finale, kjer jih čaka ACH Volley.

Panvita Galex je bila pred vrati finala, a skozi vrata ni vstopila. Res lahko žalujemo za zapravljeno priložnostjo, saj bi si s finalom zagotovili tudi nastope v srednjeevropski ligi v prihodnji sezoni. Sezona še ni končana, saj odbojkarje čaka še boj za 3. mesto v letošnjem državnem prvenstvu, nasprotnik pa bo Marchiol Vodi.

Panvita Galex se zahvaljuje vsem navijačem za odlično podporo na tej tekmi in skozi celotno sezono. Hvala!

Tomaž Štrakl