• MlinopekDogšaMineralPetrolTranspak LegeaLespatexPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.MlinopekTranspak PranglFrontLab d.o.o.Imo-RealHelosEnergija plusKarba MGEPanvitaDogšaElcomAlkamPetrolElcomGostilna - Pizzeria NONASurovinaDegraZavarovalnica Triglav, d.d.SurovinaSGPZavarovalnica Triglav, d.d.Transpak profektPanvitaLegeaSurovinaPetrolLespatexHakl ITMineralDegraElcomFrontLab d.o.o.Diming Karba MGEGostilna - Pizzeria NONAPanvitaFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.ElcomGostilna - Pizzeria NONAImo-RealSGPVigrosHakl ITMineralHakl ITObrt-opremaalualpremSurovinaEnergija plusObrt-opremaAlkamHitAboTranspak EL PuhanIntering holdingGostilna - Pizzeria NONAIntering holdingSGPPranglFrontLab d.o.o.SGPZvezdaIntering holdingHitAboVigrosDiming Zvezda

Novice 20.03.2010

Galex-Mir : ACH Volley

Galex-Mir : ACH Volley 1:3

 

Po tem, ko so v sredo odigrali zadnji deseti krog modre skupine in proti aktualnemu prvaku ACH Volleyu gladko izgubili na gostovanju, so se danes proti udeležencu končnice lige prvakov naši odbojkarji pomerili še v zaostalem srečanju petega kroga. Če bi srečanje dobili, bi v končnico krenili s fantastičnega drugega mesta. Rekorden obisk, saj se je v dvorani I. OŠ v Murski soboti zbralo okrog 1100 gledalcev je prinesel tudi precej boljšo igro varovancev Dejana Fujsa. Ob dobljenem prvem nizu, so v ostalih treh v odločilnih trenutkih, ko se je lomil rezultat odločale malenkosti ob posamični kvaliteti gostov je svoje dodala tudi veliko daljša gostujoča klop. Končni rezultat zaostalega 5. kroga modre skupine 1. DOL Radenska Classic je tako bil 1:3 (21, -20, -17, -23).


Galex-Mir: Ajlec, Horvat 18, Kerec, Žitnik, Marič 8, Pavič 12, Flisar 10, Topovšek, Novak, Tot 16, Repija,  Hrastovec.

ACH Volley: Flajs, Pajenk, Lewis 9, Šket 4, Pokeršnik 1, Kamnik 13, Venno 16, Vinčič, Petković 3, Jakopin 17, Vidič 13, Fabjan.

 

Uvodni niz so „galex-mirovci“ odigrali odlično in uvodnega vodstva niso niti za trenutek izpustili iz rok. Gostje so se v zaključku niza sicer dvakrat približali vsega na dve točki 20:18 in 22:20, vendar zmage naših igralcev v uvodni igri ni prišla v nobenem trenutku pod vprašaj. V tem delu sta ob dobri igri celotne ekipe blestela Andrej Tot in Tomaž Horvat, ki sta dosegla vsak po šest točk. Odločilno petindvajseto točko je dosegel Zoran Pavič.

 

Tudi drugi niz so naši igralci kljub temu, da so v igro vstopili Andrej Flajs, Alen Pajenk in Dejan Vinčič, začeli solidno. Kljub temu, da so bili ves čas v vodstvu, si gostje vse do rezultata 8:9 občutne prednosti niso uspeli priigrati. S tremi zaporednimi točkami so Blejci nato uspeli uiti na +4, vendar se „galex-mirovci“ niso vdali in so prišli ob dveh točkah Tomaža Horvata do izenačenja na 19:19. Po dveh točkah gostov je Horvat približal svojo ekipo na točko zaostanka, v odločilnih trenutkih drugega niza, je nekoliko zmanjkalo koncentracije, saj sta dva servisa končala v mreži, svoje so dodali tudi sodniki z dvema spornima odločitvama v korist prvakov, ki so tako dobili drugi niz z 20:25 in tako izenačili na 1:1.

 

 

Tretji niz so po uvodnem vodstvu črnih z 2:1 zanesljivo dobili gostje, ki so skozi celotno igro držali zanesljivo vodstvo treh, štirih točk in na koncu niz s 17:25 vknjižili na svoj konto za vodstvo z 2:1 v nizih.

 

Četrti niz je postregel z odlično odbojko polno preobratov, žal pa našim igralcem ni uspelo narediti pike na i. V uvodu so prvaki hitro povedli z 1:7. Sledili so trije odlični servisi Gorazda Flisarja in po točki gostov še njegova točka ob mreži za izenačenje na 8:8. Sledila je ponovna serija gostov za vodstvo s petimi točkami 10:15. S točkami Tota, Horvata, Mariča in Flisarja iz servisa so „galex-mirovci“ ponovno ujeli priključek s 17:18. Po treh točkah gostov je sledilo izenačenje naših igralcev na 22, žal je za kaj več na koncu zmanjkalo moči in kanček sreče, tako so četrti niz s 23:25 dobili gostje z Bleda, ki so tako v svojo korist odločili tudi srečanje z končnih  3:1.