• Energija plusSGPLegeaElcomPranglZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaDogšaKarba MGESurovinaLespatexPanvitaEL PuhanElcomImo-RealElcomEnergija plusGostilna - Pizzeria NONAHelosDiming FrontLab d.o.o.MlinopekImo-RealDogšaPetrolTranspak Diming PanvitaHakl ITSGPTranspak VigrosZavarovalnica Triglav, d.d.AlkamSGPHakl ITHitAboLespatexZvezdaIntering holdingalualpremFrontLab d.o.o.Obrt-opremaLegeaPanvitaSurovinaDegraAlkamObrt-opremaFrontLab d.o.o.SurovinaPetrolIntering holdingEnergija plusGostilna - Pizzeria NONADegraGostilna - Pizzeria NONAPetrolZvezdaTranspak VigrosTranspak Zavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONAIntering holdingprofektSurovinaElcomMineralKarba MGEHakl ITMineralSGPHitAboPranglZavarovalnica Triglav, d.d.Mineral

Novice 31.03.2010

Galex-Mir : Astec Triglav

Galex-Mir : Astec Triglav 1:3

 

„Galex-mirovcem“ žal ni uspel veliki met, uvrstitev v polfinale državnega prvenstva in so se morali s skupnim rezultatom 1:6 posloviti od nadaljnjega tekmovanja v 1. DOL Radenska Classic. Glede na srečanja v rednem delu sicer nekoliko presenetljivo, po prikazanem na zadnjih srečanjih v kateri so naši igralci kazali vse večjo utrujenost od napornega ritma srečanj in rahel padec forme, pa kljub razočaranju razumljivo. Vse skupaj je pogojeno tudi z nekoliko šibko klopjo, saj se nosilci igre enostavno niso uspeli spočiti v zgoščenem programu zadnjih tednov. Da bo preboj v polfinale težak je napovedovala že prva tekma, ki so jo v Kranju izgubili z 0:3, da pa je Astec Triglav trenutno v boljši formi, je pokazalo tudi povratno srečanje. Prvi niz sicer ni napovedoval žalostnega konca, vendar je bilo nadaljevanje slabše in temu primeren je bil tudi končni rezultat. Tudi podpora na tribunah je bila glede na pomembnost srečanja in zelo lep obisk teden pred tem nekoliko pod pričakovanji. Galex-Mir : Astec Triglav 1:3 (25:19, 21:25, 19:25, 25:27)

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 350, sodnika: Merhar in Seifried (oba Maribor).
Galex-Mir: Ajlec 2, Horvat 19, Kerec 1, Žitnik, Marič 6, Pavič 3, Flisar 9, Topovšek, Novak, Tot 18, Repija, Hrastovec.

Astec Triglav: Čulibrk 8, Ambrožič 1, Bilandžić 11, Planinc 6, Antonič 2, Rop 5, Bezek 2, Štembergar Zupan 10, Berčič 5, Ivartnik.

 

V prvem setu so razen uvodne točke, ko so povedli gostje in dveh izenačenj zadnje pri 6:6 bili ves čas v vodstvu „galex-mirovci“, ki so iz servisa v servis na krilih Tomaža Horvata in Andreja Tota, vsak je dosegel v prvem setu po šest točk, razliko povečevali. Največ šest točk so vodili ob rezultatu 24:18. Igralci v črnem so uspeli izkoristiti četrto set žogo, ko je po dobrem sprejemu efektivno za petindvajseto točko zaključil Tomaž Horvat za vodstvo z 1:0.

 

Tudi drugi niz so naši igralci začeli dobro, ekipi sta se menjavali v vodstvu vse do rezultata 11:11, v tem času je blestel Andrej Tot, ki je ob pomoči soigralcev učinkovito zaključeval napade „galex-mirovcev“. V nadaljevanju so se začele težave s sprejemom gostujočega servisa, ob tem so kar štirje domači servisi končali v mreži, očitno je tudi nervoza in odgovornost nekoliko zavezala roke  našim igralcem, rezultat tega je bil dobljeni niz Astec Triglava na 20 in  izenačenje v nizih na 1:1 ter pokop upov za preboj varovancev Dejana Fujsa v polfinale prvenstva.

 

V tretjem nizu, sta v igro namesto Žitnika in Mariča vstopila Ajlec in Kerec. Gostje so sicer vodili skozi celoten niz vendar so se do desete točke naši igralci kljub razblinjenim upom dostojno upirali, saj si gostje občutne prednosti niso uspeli priigrati. Po tem so Kranjčani začeli vodstvo višati in niz na koncu z 19:25 gladko dobili.

 

Čeprav je bil dvoboj praktično že zaključen, so v četrtem nizu naši igralci pokazali, da si želijo zmagati vsaj v povratnem dvoboju. Po začetnih menjavah v vodstvu so si „galex-mirovci“ po izenačenju na 10:10 priigrali sedem zaporednih točk in povedli s 17:10. Vodstvo so ohranili vse do zaključka, pri vodstvu s 24:21 imeli tudi tri zaključne žoge za četrti niz, ki pa so ostale žal neizkoriščene