• Hakl ITZvezdaSurovinaElcomDogšaFrontLab d.o.o.MineralAlkamMlinopekSurovinaMineralDegraVigrosPetrolElcomPanvitaPranglIntering holdingPanvitaTranspak Zavarovalnica Triglav, d.d.Gostilna - Pizzeria NONAElcomZavarovalnica Triglav, d.d.DogšaLespatexIntering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.SGPZvezdaSGPHitAboLespatexZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolFrontLab d.o.o.Hakl ITFrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONAElcomEnergija plusHakl ITprofektImo-RealEL PuhanPanvitaSGPGostilna - Pizzeria NONAVigrosImo-RealAlkamObrt-opremaHitAboKarba MGETranspak LegeaTranspak Diming DegraDiming PranglSurovinaFrontLab d.o.o.LegeaPetrolKarba MGEObrt-opremaTranspak Energija plusalualpremHelosHakl ITPanvitaIntering holdingSurovinaSGPGostilna - Pizzeria NONAMineral

Novice 21.08.2010

Zmaga Kameruna z 2:3

Afriška reprezentanca, ki jo vodi Nemec Peter Nonnenbroich bo na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo v Italiji od 25. 9. do 10. 10. 2010 igrala v skupini C v Modeni, njihovi nasprotniki pa bodo reprezentance Avstralije, Portorika in Rusije. Čeprav to ne more biti merilo, glede na prikazano na srečanju proti našim odbojkarjem kakšnih večjih možnosti na svetovnem prvenstvu reprezentanca Kameruna verjetno nima, ima pa v svojih vrstah kar nekaj zanimivih posameznikov. Največ so pokazali Ndaki Mboulet, Wounembaina  in Nziemi.

Trener Galex Mira Dejan Fujs je na srečanju proti Kamerunu na parketu imel na voljo postavo: Ajlec, Flisar, Horvat, Hrastovec, Kerec, Marič, Mijalković, Novak, Tot, Zupanc, Žitnik. Domače moštvo, za katere sta prvič nastopila Milan Mijalković in Žiga Zupanc se je Afričanom dobro upiralo, točke za galex mirovce so dosegli Tomaž Horvat 25, Žiga Zupanc 14, Milan Mijalković 11, Gorazd Flisar 9, Blaž Ajlec 4 in Bogdan Marič ter Iztok Žitnik po 3.

V prvem nizu so gostje prišli na začetku v vodstvo štirih točk katerega praktično več niso izpustili iz rok, naši igralci so se približali na tri točke pri 5:8, do konca niza pa se je razlika le še višala, tako so prvi niz dobili Kamerunci s16:25 in vodstvo z 0:1 v nizih.

Drugi niz je minil v veliko bolj enakovredni igri. Po uspešnih akcijah Horvata in Flisarja so prišli galex mirovci v vodstvo s 3:1. Nekaj netočnih udarcev in blokov gostov pri mreži je prineslo njihovo prednost z 6:4. Sledilo je izenačenje na 6:6 in ponovno vodstvo gostov. Po štirih zaporednih točkah so prišli naši odbojkarji v vodstvo z 10:7, ob dobri igri celotne šesterke se je vodstvo višalo vse do visokih 17:11. Gostje so predvsem zahvaljujoč Ndakiju prišli na vsega točko razlike pri 21:20, vendar so potem po točkah Mariča, Horvata in odločilni točki Mijalkovića drugi niz dobili naši odbojkarji z 25:22 in izenačili na 1:1.

Ob odlični igri Ndakija so Kamerunci prišli na začetku tretjega niza v vodstvo petih točk, katere praktično več niso izpustili iz rok. Kanček upanja sta prinesli točki Mijalkovića in Flisarja ob rezultatu 18:21 vendar so potem ponovno prišle številne napake naših igralcev pri servisu in zmaga gostov z 21:25 in vodstvo v nizih z 1.2.

Četrti niz so naši igralci začeli zelo odločno, plod take igre je bila enakovredna igra in vodstvo za točko ali dve vse do 10:9. Sledilo je pet zaporednih točk Kameruncev in vodstvo z 10:14 katerega do konca več niso izpustili iz rok, niz se je končal z 20:25, in zmago po uradnem delu z 1:3.

V petem nizu so galex mirovci vodili od začetka do konca niza. Po udarcih Žitnika in Horvata so prišli v vodstvo za tri točke, v nadaljevanju so ob dobri igri in učinkovitih zaključkih Ajleca, Zupanca in Mijalkovića vodili z 12:7, gostje so se v zaključku niza uspeli dvakrat približati na vsega dve točki pri 19:17 in 21:19 vendar je stvari na svoje mesto postavil Zupanc z as servisom in zaključno žogo pri mreži za zmago v petem nizu s 25:21 in končnih 2:3 za Kamerun.