• SurovinaPranglZavarovalnica Triglav, d.d.DogšaGostilna - Pizzeria NONAZvezdaHelosPetrolZvezdaPanvitaSGPSurovinaPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.SGPDogšaTranspak Karba MGEImo-RealFrontLab d.o.o.VigrosMineralHakl ITElcomSurovinaHitAboVigrosEnergija plusElcomKarba MGESurovinaPanvitaIntering holdingFrontLab d.o.o.Transpak LespatexDegraZavarovalnica Triglav, d.d.LegeaSGPMineralPetrolObrt-opremaTranspak LegeaAlkamMineralElcomHitAboMlinopekPranglprofektLespatexTranspak Energija plusFrontLab d.o.o.ElcomGostilna - Pizzeria NONAImo-RealAlkamGostilna - Pizzeria NONADegraHakl ITalualpremDiming Intering holdingGostilna - Pizzeria NONAObrt-opremaDiming PetrolPanvitaSGPEL PuhanZavarovalnica Triglav, d.d.Intering holdingSurovinaFrontLab d.o.o.Hakl IT

Novice 11.10.2010

Panvita Galex zlahka čez Maribor

Panvita Galex zlahka čez Maribor

Srečanje je začela udarna šesterka Iztok Žitnik, Tomaž Horvat, Andrej Tot, Žiga Zupanc, Gorazd Flisar in Milan Mijalković, v nadaljevanju je domači strateg dal priložnost tudi mlajšim igralcem Blažu Ajlecu, Urošu Pavloviću in Nejcu Novaku. V slabi uri igre gostje niso niti enkrat prišli blizu domačinom, ki so dosegli drugo zaporedno zmago in se tako povzpeli na četrto mesto prvenstvene lestvice. Za drugo zmago v novi sezoni so točke za Panvito Galex dosegli: Horvat 12, Flisar 11, Tot 8, Zupanc 8, Mijalković 6, Žitnik 3, Ajlec 2 in Pavlović 2.

 

Tekmeca sta srečanje odigrala v postavah:

Panvita Galex:  Ajlec , Zupanc, Pavlovič, Mijalković, Kerec, Žitnik, Topovšek, Marič, Horvat, Flisar, Novak, Tot,  Hrastovec.

Trener: Dejan Fujs

 

Maribor : Senekovič, Vidovič, Ornik, Mlakar, Heričko, Srpak, Mikl, Vrabl, M. Škundrič , P. Škundrič, Abraham, Mihajlovič, Dukarič.

Trener: Matjaž Hafner

 

Za začetno vodstvo domačinov z 2:0 je v prvem nizu poskrbel Gorazd Flisar, ki je tudi v nadaljevanju pokazal zelo dobro igro, saj je po njegovih servisih bilo dosežnih kar devet točk Panvite Galexa. Od samega začetka niza je razlika rasla, gostje so bili še najbližje domačinom pri 8:3, na koncu je bilo gladkih 25:11, odločilno točko je po servisu Horvata z udarcem izven igralnega polja prispeval gostujoči igralec Abraham.

 

Tudi drugi niz se je začel z dvema točkama domačinov, ki ju je tokrat priigral Žitnik. Pri rezultatu 6:3 je sledila serija dobrih servisov novega kapetana domače ekipe Horvata, ki je dosegel tri točke iz servisa in pripeljal Panvito Galex do vodstva z 11:3. Zanesljivega vodstva domačini več niso izpustili iz rok in so ga z uspešnim napadom Horvata zaključili s 25:13 in vodstvom 2:0 v nizih.

 

Enak uvod kot prva dva je imel tudi tretji niz, tokrat je za vodstvo z 2:0 točki prispeval Zupanc. V tem nizu je bilo ob številnih menjavah nekoliko več napak tudi v domači vrsti, vendar je vodstvo kljub temu samo naraščalo, tako da Mariborčani niso prišli niti blizu kakega presenečanja. Drugo set žogo za zmago v 3:0 v nizih je z uspešnim napadom in krono na svojo dobro igro v srečanju za končnih 25:14 izkoristil Gorazd Flisar.

 

Zapisal: Darko Hidič