• FrontLab d.o.o.PranglEnergija plusPanvitaHakl ITEL PuhanPranglZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.ZvezdaAvto RajhFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.SGPPanvitaFrontLab d.o.o.Hakl ITVigrosalualpremKratchowillSGPZavarovalnica Triglav, d.d.Pekarna in kava bar KuzmičJože ŽagarprofektSGPZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolPekarna in kava bar KuzmičKratchowillHelosAvto RajhIntering holdingFrontLab d.o.o.PetrolIntering holdingPanvitaIntering holdingHakl ITImo-RealMlinopekImo-RealEnergija plusVigrosSGPZvezdaPanvitaPetrol

Novice 21.10.2010

Prek Fužinar Metal Ravne brez težav v 1/4 Pokala Slovenije

V prvem nizu so naši igralci vodili od prve točke, vendar si občutne prednosti niso uspeli priigrati. Domačini so držali korak z razliko največ štirih točk vse do 14:17, potem je sledila serija sedmih zaporednih točk „panvita galexovcev“, ki so set nato mirno pripeljali do konca in ga dobili s 17:25.

V drugem nizu so „železarji“ nudili še boljši odpor, tako so po začetnem vodstvu naših odbojkarjev z 0:2 in vodstvu s 5:8 ob prvem tehničnem odmoru, nato domačini s serijo petih točk prišli v prednost z 10:8. Naši igralci so domačine uspeli ujeti na 17:17 in pri 19:20 prešli v vodstvo. Do konca niza so Ravenčani uspeli doseči le še točko in klonili z 20:25 za vodstvo naših odbojkarjev z 0:2 v nizih.

Še več dela so „panvita galexovci“ imeli v tretjem nizu, ki so ga sicer bolje začeli in povedli z 0:3, sledili sta dve točki domačinov in točka naših odbojkarjev za vodstvo z 2:4, nato so domačini s serijo treh točk prišli do vodstva s 5:4. Po nekaj izenačenjih so naši odbojkarji odšli na prvi tehnični odmor s točko zaostanka; 8:7. Odmor je bolj koristil domačim igralcem, ki so najprej povedli za dve točki z 8:10, po drugem tehničnem odmoru, na katerega se je odšlo ob vodstvu „železarjev“ s 14:16, so ti s serijo štirih točk prišli do občutnega vodstva s 14:20, ko se je že zdelo, da bodo domačini tretji niz odločili v svojo korist je trener naših odbojkarjev Dejan Fujs videl, da je vrag odnesel šalo in je z menjavami uspel ponovno preobrniti potek srečanja, najprej so s serijo šestih točk „panvita galexovcev“ izid izenačili na 20:20 in potem tudi prišli v vodstvo z 21:22, prvo zaključno žogo so ob izidu 23:24 sicer zapravili, vendar so potem uspeli izkoristiti drugo in dobili tretji niz s 24:26 in s tem srečanje z 0:3.

 

Točke za četrtfinale pokala pri naših odbojkarjih so dosegli: Horvat 17, Flisar 11, Mijalković 8, Tot 6, Zupanc 4, Marič 3, Ajlec 2 in Žitnik 1.

 

Fužinar Metal Ravne pod vodstvom trenerja Španzla je nastopil v postavi:  Jež N., Knuplež, Mlinar, Valentan, Tomaž, Jež J., Prikeržnik J., Prikeržnik M., Uršič, Bogataj, Magdič.

 

Pod vodstvom trenerja Dejana Fujsa in pomočnika trenerja Saša Topovška so preboj v nadaljnji krog priigrali: Ajlec, Zupanc, Pavlovič, Mijalković, Kerec, Žitnik, Marič, Horvat, Flisar, Novak, Tot in Hrastovec.