• ZvezdaDegraAlkamElcomLespatexPetrolTranspak DogšaEnergija plusGostilna - Pizzeria NONATranspak SurovinaZvezdaSurovinaPranglPanvitaPranglDegraSGPIntering holdingKarba MGEFrontLab d.o.o.PanvitaSGPMineralKarba MGEIntering holdingSGPPetrolLegeaMineralSurovinaLegeaZvezdaDogšaZavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITSurovinaImo-RealAlkamZavarovalnica Triglav, d.d.ElcomprofektMineralVigrosEnergija plusIntering holdingTranspak Imo-RealHitAboGostilna - Pizzeria NONAObrt-opremaVigrosTranspak Hakl ITSGPPanvitaDiming PanvitaEL PuhanalualpremElcomFrontLab d.o.o.PetrolZavarovalnica Triglav, d.d.MlinopekElcomHakl ITObrt-opremaDiming HitAboFrontLab d.o.o.HelosLespatexFrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.Gostilna - Pizzeria NONA

Novice 07.11.2010

Točke ostale doma

Tekmo, ki se je začela ob 20. uri so začeli kapetan Tomaž Horvat, Andrej Tot, Žiga Zupanc, Milan Mijalković, Iztok Žitnik in Bogdan Marič. Začetek prvega seta je pripadel nam, ušli smo na štiri točke (6 : 2) prednosti ter to prednost držali večino uvodnega seta. Vmes so se gostje približali na točko zaostanka (8 : 7), a smo nato po nekaj zaporednih točkah ušli na plus šest    (17 : 11). To razliko smo zanesljivo ohranjali ter dobili prvi set.

 

V drugem nizu smo se z nasprotniki nekajkrat izmenjali v vodstvu, a si nobena ekipa ni uspela priigrati večje prednosti. Dobili smo oba tehnična time outa, pri drugem pa smo že imeli občutnejšo prednost (16 : 12). Prednost smo držali do konca seta in ga dobili s petimi točkami razlike.

 

Tretji set bi lahko bil zadnji na srečanju, a temu ni bilo tako. Prikazali smo slabšo igro kot v prejšnjih setih in nikakor se nismo mogli odlepiti ter si ustvariti varno prednost za zaključek tekme. Izid je vseskozi izenačen (10 : 10), nakar so gostje dosegli tri zaporedne točke in bili vseskozi rahlo v prednosti. Pri izidu 17 : 18 so dosegli tri točke ter si priigrali zajetno razliko, ki je nismo uspeli izničiti.

 

Ta dobljen niz je gostom iz Slovenske Bistrice dal krila, kar se je videlo tudi v 4. setu. Hitro so povedli z 0 : 4, kar jim je dalo tudi psihološko prednost. Nam igra ni stekla, kar se je odražalo tudi v rezultatu. Slaba igra je botrovala zaostanku s kar 6 točkami (11 : 17). Sledil je boj za vsako točko, kar se je na obrestovalo, saj smo jih po rumenem kartonu gostujočega trenerja ujeli pri 22. Izkoristili smo tretjo zaključno žogo za zmago s 27 : 25.

 

Strelsko je bilo razpoloženih kar nekaj igralcev. 18 točk je dosegel Tot, eno manj pa Horvat. Pri gostih je 15 točk dosegel Babič. Omeniti velja še nastop mladega Blaža Ajleca, ki je z nekaj potezami opozoril nase ter se pred domačimi navijači predstavil v dobri luči.

 

Po tekmi je trener Panvite Galexa Dejan Fujs dejal: “Namesto gladke zmage smo si zakuhali celo tekmo. Lahko smo srečni, da smo tekmo sploh dobili in osvojili tri točke.” Igra Galexa je po dveh setih vidlo padla, kar je Fujs komentiral takole: “Vzrok padca v igri je bila neodgovorna igra določenih igralcev in posledično slaba igra. Proti takšni ekipi si igralci ne smejo privoščiti, da igrajo na takšnem nivoju kot so.” Sredino srečanje proti Salonitu bo zelo pomembno. “Če bomo igrali tako, kot smo v Kanalu, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata, če pa bomo ponovili današnjo igro, pa nimamo kaj iskati na srečanju,” zaključuje Fujs.

 

Slabe volje je bil tudi gostujoči trener Dušan Jesenko, ki je za našo spletno stran povedal: “Sprva je bila napeta igra z obeh strani, tako Galexa kot tudi naše, s tem, da je Galex z izkušeno ekipo zaradi naših napakah dobil prva seta. Potem so moji igralci videli, da lahko izkoristimo nekoliko slabšo igro Panvite in dobili tretji set. Sami ste videli, potek 4. seta. Nekaj sreče, zraven sodniške napake in Galex je vendarle zasluženo dobil srečanje. Vseeno menim, da bi si zaradi igre v zadnjih dveh setih zaslužili točko. Čestitam Galexu, igrali so toliko, kot so potrebovali.”

 

Kljub slabši igri smo torej osvojili vse tri točke. Odlike velikih ekip so, da zmagujejo tudi takrat, ko jim ne gre vse po načrtih. Verjamemo, da bo sreda dober dan in da bomo ohranili soboško trdnjavo neosvojeno.

 

Čaka nas veliki Salonit. Se vidimo!

 

Tomaž Štrakl