• SGPKratchowillZavarovalnica Triglav, d.d.Jože ŽagarZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolPanvitaHakl ITPetrolEL PuhanEnergija plusZavarovalnica Triglav, d.d.Avto RajhPekarna in kava bar KuzmičSGPIntering holdingImo-RealAvto RajhPranglPekarna in kava bar KuzmičSGPEnergija plusSGPPanvitaHakl ITKratchowillZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.PetrolVigrosFrontLab d.o.o.SGPZvezdaHakl ITZvezdaPanvitaImo-RealVigrosIntering holdingprofektMlinopekHelosPanvitaIntering holdingPranglalualpremFrontLab d.o.o.FrontLab d.o.o.

Novice 28.05.2018

“Zlato v roke gostiteljem OK SIP Šempeter”

V nedeljo, 27. maja, je v dvorani OŠ Šempeter potekal finalni turnir štirih ekip kadetov, ki je postregel s pravo odbojkarsko poslastico. Na koncu je zlato ostalo v domačih rokah, drugo mesto je zavzela ekipa OK Maribor SGD Strdin, tretje OK Brezovica, nehvaležno četrto mesto pa je pripadalo ekipi OK Panvita Pomgrad. 

Prva tekma med SIP Šempetrom in Panvito Pomgrad je postregla z odločnim nastopom Panvite Pomgrad, ki je na začetku pridobljeno prednost ohranila tudi v nadaljevanju prvega seta, ki se je končal z rezultatom 22:25 za goste. Drugi set so odločneje pričeli domači, ki so povedli z dvema točkama, a so prednost kmalu izgubili. Vse do 12. točke je nato vodila ekipa Panvite Pomgrad, ko se je zopet tehtnica prevesila v prid domačim, ki so proti koncu vodili že za šest točk. Izjemna osredotočenost in bučna podpora domače publike je pripomogla k dobljenemu drugemu setu SIP Šempetra z rezultatom 25:16. Odločilni tretji niz je postregel s številnimi izjemnimi akcijami obeh ekip, vendar se je zdelo, da Panvita Pomgrad nikakor ni zmogla premostiti poraza v drugem nizu in Šempeter je svojo premoč dokazal z zmago z rezultatom 15:13.

Druga tekma med OK Brezovica in OK Maribor SGD Strdin se je pričela v prid štajerske ekipe, ki je svoje vodstvo povečevala iz točke v točko in po nekaj zaporednih zapravljenih žogah Brezovice vodila z rezultatom 17:5. Nekaj neuspešnih servisov in izgubljenih žog obeh ekip je botrovalo dejstvu, da se razlika skozi nadaljevanje seta ni bistveno spremenila in tako je Maribor slavil z rezultatom 25:15. Začetek drugega seta je močno spominjal na prvo tekmo, ko se je SIP Šempeter kot feniks ustal iz pepela in si na koncu zagotovil vstopnico v finale. Tudi OK Brezovica so sprva nastopili mnogo odločneje in na samem začetku vodili za dve točki. Po polminutnem odmoru na zahtevo Mariborskega trenerja je bilo ponovno pričakovati težak boj, vendar je Brezovica svojo premoč le še povečevala in vodila z rezultatom 21:14. Na koncu je dobila set s tremi točkami razlike. Napetost je v tretjem setu bila na vrhuncu, saj sta obe ekipi kazali odločne in drzne poteze. Fantje obeh ekip so se borili za vsako točko posebej, a na koncu so vlogo drugega finalista dobili Mariborčani z rezultatom 15:10.

Borba za bron je potekala med OK Brezovica in OK Panvita Pomgrad. Slednji so v prvem setu pokazali izjemno igro s številnimi zavidljivo rešenimi žogami. A konsistenten ritem Brezovice je Panviti Pomgrad vztrajno dihal za ovratnik in z nekaj lepimi servisi so razliko zmanjšali na le eno točko (17:18). Sledilo je izenačenje, a kmalu zatem ponovno vodstvo Panvite Pomgrad, ki je prvi set slavila z rezultatom 25:21. V drugem setu pa je ekipa Brezovice ponovno dokazala, zakaj je v prejšnjih krogih državne lige konstantno veljala za favorita. Set so dobili z visoko razliko osmih točk. Ponovno je o zmagovalcu odločal tretji set, ki je postregel z izjemno zbranimi in premišljenimi akcijami obeh ekip. A obramba na strani Brezovice je bila premočna in tako so v prvi polovici seta Brezovčani vodili že za štiri točke. Padec motivacije in razočaranje Panvite Pomgrad je tako vodilo le še v večanje prednosti Brezovice, ki se je na koncu razveselila bronaste medalje.

V velikem finalu sta se spopadli ekipi Maribora in SIP Šempetra. Igra je od samega začetka kazala na hud spopad do zadnje točke, saj so bili razpoloženi igralci na obeh straneh. Nekaj izgubljenih točk na strani Šempetra je kljubovalo, da so gostje prevzeli vodstvo, ki pa je vztrajalo vse do konca prvega seta, ki se je končal z rezultatom 25:17. Začetek drugega seta je močno spominjal na prvo tekmo finalnega turnirja, ko so prav tako v drugem setu Šempetrani dokazali svojo zmožnost dominance na parketu. Gostom niso pustili, da se jim približajo na več kot tri točke razlike. Na koncu so set zmagali s šesti točkami prednosti. Tretji set se je pričel v korist Mariborčanov, ki so znali izkoristiti visoko prednost pred domačimi. A sledil je dramatičen preobrat in Šempetrani so iz praktično nemogoče situacije ulovili Maribor in imeli že zaključno žogo, vendar se je set končal v korist OK Maribor z rezultatom 25:27. Četrti set se je izkazal za pravo odbojkarsko poslastico, v začetku niza so povedli Mariborčani z rezultatom 13:7 in vsi v dvorani so že mislili, da bo naslov pripadel ekip Maribora. Na veselje domače publike pa se s tem niso strinjali domačini in resnično smo na obeh straneh spremljali vrhunsko odbojkarsko predstavo, na koncu je pripadel četrti set domačim z rezultatom 25:18. Domačinom pa je zmaga v četrtem setu prinesla ponovno upanje za osvojitev najprestižnejšega naslova v državi. Odločilni peti set sta obe ekipi pričeli enakovredno in v končnici seta sta obe ekipi na noge postavila vse navijače in priča smo bili ¨dihjemajočim¨ akcijam, ki so na koncu pokazale premoč domačih. OK SIP Šempeter je tako slavil veličastno zmago nad svojimi večnimi rivali, ki pa so prav tako z izjemno igro proslavili srebrno medaljo. Po tem, ko je lansko leto ekipa Maribora Šempetranom za las prevzela zlato, se je tehtnica letos prevesila v nasprotno smer, za kar so zagotovo zaslužni tudi vsi podporniki in navijači domače ekipe.

Na slavnostni razglasitvi so organizatorji v posvetu s trenerji in strokovnim štabom razkrili tudi najuspešnejše igralce finalnega turnirja.

To so:
- Anže Marovt (naj podajalec - organizator)
- David Novak (naj libero) – Panvita Pomgrad
- Domen Šip (naj bloker)
- Rok Možič (naj napadalec)
- Luka Stožir (naj igralec).