• Intering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.DegraKarba MGELegeaHitAboAlkamLespatexHelosVigrosTranspak Hakl ITGostilna - Pizzeria NONALegeaSGPprofektGostilna - Pizzeria NONASGPFrontLab d.o.o.Hakl ITMlinopekZvezdaDogšaPetrolFrontLab d.o.o.SGPDogšaPanvitaDegraDiming Gostilna - Pizzeria NONAAlkamObrt-opremaPetrolGostilna - Pizzeria NONAHakl ITEnergija plusDiming Intering holdingTranspak MineralTranspak FrontLab d.o.o.Imo-RealMineralZavarovalnica Triglav, d.d.ZvezdaPanvitaTranspak LespatexMineralIntering holdingVigrosIntering holdingalualpremPanvitaPetrolFrontLab d.o.o.EL PuhanZavarovalnica Triglav, d.d.HitAboPanvitaObrt-opremaKarba MGEEnergija plusImo-RealZavarovalnica Triglav, d.d.SGP

Novice 20.12.2010

Proti Kropi iztržili točko

V soboto, 18.12.2010 je bila odigrana tekma 14. kroga med ekipama UKO Kropo in ekipo Panvita Galex. V dvorani srednja gostinske šole v Radovljici se je zbralo  150 gledalcev. Sodnika tekme: Skudnik, Prešnik (oba Mežica).
 
Postavi obeh ekip:

UKO Kropa: Jereb 4, Potočnik 20, Mikolič, Goričnik, Hrovat, Todorovič 1, Kržišnik, Zupanc 3, Slabe 13, Stavbar 11, Bogožalec 16, Mihelčič.
 
Panvita Galex:
Ajlec, Zupanc 2, Pavlovič, Mijalković 21, Kerec, Žitnik 3, Topovšek, Marič 6, Horvat 15, Flisar 14, Novak, Tot 20, Hrastovec.
 
Derbi kroga so bolje začeli gostitelji, ki so hitro povedli s 6:2. Prekmurci so odgovorili z dvema asoma Milana Mijalkovića in blokom Gorazda Flisarja, kar jim je prineslo le točko zaostanka (7:6). Z asom Luke Slabeta so gostitelji spet ušli (11:8), do drugega tehničnega odmora so prednost še povečali (16:11). Gostitelji so zbrano nadaljevali in brez težav osvojili prvi niz.
 
Na začetku drugega niza sta se ekipi menjavali v vodstvu (8:7). Napake gostov so Kroparjem prinesle štiri točke naskoka (13:9) in gostujoči trener Dejan Fujs je posegel po polminutnem odmoru. Po drugem tehničnem odmoru (16:12) so gostitelji z lastnimi napakami omogočili priključek Prekmurcem (18:18). V končnici je bil nezaustavljiv Jernej Potočnik in Kroparji so brez težav prišli še do drugega niza.
 
Gostje se še niso predali in v uvodu tretjega niza z asom Andreja Tota povedli (1:5). Na prvem tehničnem odmoru so razliko še povečali (3:8). Z asom Slabeta so se Kroparji približali na dve točki zaostanka (8:10), a potem spet popustili in na drugem tehničnem odmoru so imeli gostje šest točk prednosti (10:16). V končnici so se gostitelji približali na točko zaostanka (23:24), a vse dvome o zmagovalcu tretjega niza je z zvito potezo razrešil Mijalkovič.
 
Po začetnem izenačenju v četrtem nizu (3:3), je bila rahla pobuda na strani gostiteljev, ki so po bloku Slabeta imeli tri točke prednosti (8:5). Prekmurci so hitro vrnili in z blokom Iztoka Žitnika izenačili na osmi točki. S tremi zaporednimi bloki Mijalkoviča so gostje imeli na drugem tehničnem odmoru tri točke prednosti (13:16). V končnici je vse kazalo na lahko osvojen niz gostov (17:21), a Kroparji se niso predali. Z vztrajno igro so izenačili na 24. točki, a na koncu izgubili niz.
 
V odločilnem nizu sta bili ekipi izenačeni na peti točki. V nadaljevanju so se gostje pritoževali na sodniškimi odločitvami, za kar je bil izključen trener gostov Fujs (9:5). Prekmurci so uspeli zmanjšati na dve točki zaostanka (9:7), sledile so minute Kroparjev (14:7). Gostje so zapored dosegli pet točk, dokončni preobrat pa je preprečil Jernej Potočnik in minimalna zmaga je ostala v Radovljici.