• EL PuhanSGPIntering holdingPetrolSGPMineralFrontLab d.o.o.Avto RajhIntering holdingPetrolFrontLab d.o.o.Intering holdingFrontLab d.o.o.Energija plusHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.HelosAvto RajhPekarna in kava bar KuzmičHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.Imo-RealPanvitaPetrolKratchowillMineralPranglPanvitaVigrosEnergija plusSGPMineralPanvitaHakl ITImo-RealZavarovalnica Triglav, d.d.PranglEL PuhanZvezdaSGPalualpremVigrosPekarna in kava bar KuzmičprofektJože ŽagarMlinopekZavarovalnica Triglav, d.d.KratchowillPanvitaZvezda

Novice 17.11.2018

Panvita Pomgrad nadiigrala odbojkarje Črnuč

Panvita Pomgrad nadiigrala odbojkarje Črnuč

Panvita Pomgrad – Črnuče   3:0  

Izidi nizov: 25:20, 25:19 in 25:13.     

6.krog 1.DOL, moški / M.Sobota, 17.11.2018

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Valentar (Prevalje) in Seifried (Maribor).

PAVNITA POMGRAD: Pečnik, Vori, Pulko 12, Rojnik 6, Beravs 4, Flisar 11, Volovlek, Bogožalec 15, Bedrač, Marovt 5, Novak in Ratkai (oba libero).

 

ČRNUČE: Mihelčič 1, Hodžič-Šlejkovec 2, Čopi 10, Vilar, Gornik 1, Tepič 6, Marovt, Rutar 2, Slovnik 5, Valenčič 8, Kumer in Slobodnjak (oba libero).

 

Sobočani so popoldansko sobotno tekmo proti Črnučam dobili prepričljivo in brez posebnih težav za kar so potrebovali vsega dobro uro igre. Panvita Pomgrad je namreč omenjeni obračun odigrala ravno toliko kot je bilo potrebno, saj je bila razlika v kakovosti med tekmecema tokrat več kot očitna.

 

Da Sobočani mislijo resno in bodo točke ostale doma je bilo na tej tekmi vidno že od prve žoge dalje. Črnuče so tekmo po žrebu sicer odprle z začetnim udarcem, uvodni točki prvega domačega sprejemalca, Zlatka Pulka in blok Panvite Pomgrada pa sta nakazali, da bo temu res tako. Sobočani so namreč vseskozi vodili in prepričljivo dobili uvodni niz na 20.točki.

 

Drugi niz pa je bil nato – ne glede na končni izid – še najbolj zanimiv. Črnuški odbojkarji so z odlični začetnim udarcem presenetili domači sprejem ter povedli s 5:1. A so se Sobočani zatem hitro zbrali in se najprej na servis Jakoba Rojnika vrnili v igro (4:6), po menjavi blokerjev Žan Bedrač / Maj Marovt pa je na servis Pulka in domačem bloku že sledilo izenačenje na 9.točki. Rezervist Marovt je nato gostom izpulil še dve direktni točki iz servisa ter tehtnica se je počasi znova prevesila na domačo stran. Odbojkarji Panvite Pomgrada so popravili sprejem servisa, posledično pa je stekla tudi igra v napadu. Gostujočemu trenerju, Marku Brumnu tako niso pomagale niti menjave (Nejc Marovt / Gregor Mihelčič ter Žiga Čopi / Blaž Vilar in ostale), da domačinom preprečil vrnitev v igro saj so bili Sobočani nezaustavljivi tudi v drugem nizu.

 

Zadnji, tretji niz pa je bil nato samo še formalnost. Panvita Pomgrad je nadaljevala tako kot je začela, vodila praktično vseskozi in povečevala prednost iz točke v točko predvsem po zaslugi neprebojnega bloka ter raznovrstnejšega napada. Črnučani so vmes skušali zmesti Sobočane tudi z menjavo organizatorja igre, a je na koncu z Mihelčičem vse skupaj izpadlo še skromneje kot z Marovtom. Panvita Pomgrad si je tako pred maloštevilnimi gledalci priigrala svojo osmo točko v sezoni, Črnuče pa tudi po tekmi v Murski Soboti še naprej ostajajo brez točk.

 

Po tekmi v Murski Soboti sta povedala:

  • Marko BRUMEN, trener Črnuč:  

»Videli smo povsem neenakopravno tekmo, kjer je bil nasprotnik boljši v vseh elementih igre, mi pa smo na momente - ko se nam je nasmehnila sreča - odigrali nekaj dobrih točk, a je bila razlika v kvaliteti prevelika, da bi lahko iztržili kaj več. Naš cilj je načeloma vedno osvojiti kakšno točko, kaj več pa letos ne vem če nam bo uspelo.«

 

  • Dejan FUJS, trener  Panvite Pomgrada:

»Mi smo te tri točke krvavo potrebovali in tako smo se na tekmo tudi pripravili. Črnuče so namreč v zadnjem obdobju zaigrale boljše kot sicer, kar je pokazala tudi minula tekma proti Salonitu. Tekmeca je bilo tako potrebno vzeti resno, mi pa smo potrebovali tudi malo samozavesti, ki smo jo dobil s to zmago. Zdaj gremo naprej , saj nas čaka še veliko dela in na naslednjih tekmah bomo skušamo dvigniti formo ter iztržiti čim več, po možnosti tudi v gosteh.«