• EL PuhanDogšaSGPIntering holdingSGPZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolDegraKarba MGEZavarovalnica Triglav, d.d.VigrosMlinopekFrontLab d.o.o.AlkamMineralPetrolHakl ITPetrolEnergija plusFrontLab d.o.o.VigrosDiming SGPIntering holdingSGPHakl ITLegeaHelosprofektEL PuhanLegeaDiming DogšaZvezdaHakl ITZvezdaZavarovalnica Triglav, d.d.LespatexObrt-opremaKarba MGEPanvitaFrontLab d.o.o.LespatexPanvitaIntering holdingEnergija plusImo-RealMineralalualpremHitAboDegraObrt-opremaFrontLab d.o.o.MineralHitAboZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaAlkamPanvitaImo-Real

Novice 14.01.2019

Sklonjenih glav iz Šoštanja

Šoštanj Topolšica: Javornik 8, Robida 5, Port, Boženk 19, Planinc 24, Pavič (C) 11, Mejal 3, Šoštarič, Uršič 5, Koren, Menih 3, Plankelj (libero). Trener: Rade Dačović.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 18, Beravs 5, Flisar 19, Volovlek, Rojnik 14, Bogožalec 28, Bedrač, Marovt 2, Novak in Ratkai (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

 

V Šoštanj so se v prvo gostovanje v letu 2019 pripeljali odbojkarji Panvite Pomgrad. Ekipi sta se v tej sezoni že večkrat pomerili, tako v ligaškem delu kot tudi v pokalu ter prijateljskih tekmah. Vedno pa je bila tekma napeta do konca in tudi tokrat smo si lahko obetali zanimiv derbi.

Pri domačih je zaradi poškodovanega Robide tokrat na mesto sprejemalca zaigral libero ekipe Menih. Tekmo so bolje začeli gostje, ki so z minimalno prednostjo vodili skozi celoten prvi niz. V izdihljajih tekme pa so Šoštanjčani strnili vrste in drugo zaključno žogo v tem nizu tudi kronali z zmago v prvem nizu.

Drugi niz so se domači sprostili in zaigrali dobro že v začetku niza. Skozi celoten niz je ekipa domačih odbojkarjev vodila za 5-6 točk a so se gostje počasi in vztrajno približevali. Ujeli so jih pri 19 točki in takrat na krilih Bogožalca in Flisarja dobili nekaj točk zapored. Gostje so tako izenačili izid v nizih na 1:1.

Tretji niz so gostje odigrali všečno odbojko, igrali so po svojih željah in ga brez težav tudi dobili, z enakim rezultatom kot niz pred tem (25:20).

V četrtem nizu je strateg domačih naredil nekaj sprememb v postavi in v izdihljajih tekme se mu je obrestovalo. Domači odbojkarji so slavili v 4. nizu in si s tem tudi kupili vstopnico za 5., odločilni niz.

Peti niz so veliko bolje začeli gostje, ki so povedli za 5 točk in to prednost držali do rezultata 11:6. Takrat pa so domači z nekaj izjemnimi prodori Boženka in Planinca začeli zniževati izid. Kmalu so si priigrali 1. zaključno žogo pri rezultatu 15:14 a je niso izkoristili. So pa izkoristili drugo zaključno žogo in tako prišli do preobrata tekme. K temu uspehu so jim pomagali tudi navijači, ki so prišli v velikem številu.

Marko Plankelj, odbojkar Šoštanj Topolšice: »Zahvalil bi se izjemni publiki, ki nas je v 5. nizu ponesla do preobrata. Čestitke tudi nasprotniku za borbeno igro vendar je bila danes sreča na naši strani.«

Naslednjo tekmo bodo odbojkarji Panvite Pomgrada igrali v soboto, 19.01.2019 ob 19:00 uri.

Vljudno vabljeni!