• Zavarovalnica Triglav, d.d.PranglHakl ITPetrolPanvitaKratchowillIntering holdingPekarna in kava bar KuzmičPanvitaSGPVigrosprofektSGPIntering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.MlinopekZvezdaHakl ITEL PuhanJože ŽagarAvto RajhIntering holdingPekarna in kava bar KuzmičFrontLab d.o.o.PanvitaAvto RajhZavarovalnica Triglav, d.d.alualpremKratchowillHelosPanvitaEnergija plusFrontLab d.o.o.PranglHakl ITSGPZvezdaEnergija plusImo-RealSGPPetrolImo-RealFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.VigrosPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.

Novice 28.01.2019

Salonit Anhovo vs. Panvita Pomgrad 3:0

Salonit Anhovo vs. Panvita Pomgrad 3:0

V 13. krogu 1.DOL za moške sta se srečali ekipi Salonit Anhovo in Panvita Pomgrad. Z rezultatom 3:0 (-21,-16,-15) so bili boljši domači odbojkarji, ki so tako ohranili stik z vodilno trojko v DP.

 

Dvorana ŠD Kanal, gledalcev 200, sodnika Vrenko Jure, Atanasov Daniel.

 

Salonit Anhovo: Živanović, Česnik 2, Nanut, Karnel 3, Basaneže 8, Kavčič 5, Čabarkapa 9, Peterlin 13, Kovačič, Tomić, Vrtovec 14, Šarić (L). Trener: Igor Šimunčić.

 

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 11, Rojnik 4, Beravs 2, Volovlek, Bogožalec 11, Bedrač 3, Marovt 3, Novak (L), Ratkai (L). Trener: Dejan Fujs.

 

Odbojkarji Panvite Pomgrad so v Kanal pripotovali brez odličnega blokerja Flisarja. Pri Salonitu Anhovo pa ekipi ni mogel pomagati rahlo poškodovani podajalec Živanović. Domači so z blokom Basanežeta povedli 4:2. Gostje so imeli težave s sprejemom začetnega udarca. Po asu Peterlina pri rezultatu 7:3 je gostujoči trener Fujs s polminutnim odmorom poizkušal prekiniti nalet Kanalcev. S tremi zaporednimi bloki so gostje izenačili na 7:7. V nadaljevanju prvega niza sta bili ekipi praktično zalepljeni vse do rezultata 15:13, ko so domači spet pobegnili za dve točki. Borbeni Prekmurci se niso predali in s uspešnim napadom Pulka spet povedli 16:17, ko je odreagiral domači trener Šimunčić. V končnici niza so gostje veliko grešili v napadu. Domači sprejemalec Peterlin je z uspešnim napadom izkoristil tretjo zaključno žogo in pustil ekipo iz Murske Sobote na 21. točki.

 

Domači so začeli drugi niz z dvema asoma Kavčiča in povedli 3:1. Gostje so preko razpoloženega Bogožalca rezultat izenačili na 7:7. Po dveh uspešnih napadih Peterlina in vodstvu domačih odbojkarjev 12:10 je prvič s polminutnim odmorom reagiral gostujoči trener Fujs. Z blokom domačega korektorja Vrtovca so Kanalci povedli 15:11. Trener Fujs je izkoristil drugi polminutni odmor pri rezultatu 17:12 za domače odbojkarje. Pri rezultatu 19:12 je pri gostih v igro na mesto Pulka vstopil Pečnik. Pri rezultatu 21:14 je pri domačih v igro na mesto blokerja Kavčiča vstopil Česnik. Na krilih domačega kapetana Čabarkape so domači zbrano odigrali končnico drugega niza in povedli 2:0 v nizih.

 

V začetku tretjega niza so domači z blokom Basanežeta povedli 6:3. Po asu domačega korektorja Vrtovca pa povišali vodstvo na 10:5. Pri rezultatu 14:9 je pri gostih v igro na mesto sprejemalca Pulka vstopil Pečnik ter pri rezultatu 16:10 še Volovlek na mesto Rojnika. Pri domačih je dobil priložnost bloker Česnik na mestu Kavčiča. V nadaljevanju je igrala le ena ekipa in suvereno poskrbela, da so 3 točke ostale v Kanalu.

 

Igor Šimunčić, trener Salonit Anhovo: »Prva dva niza smo odigrali kar v redu. V tretjem setu smo naredili malo preveč napak, ampak dobro je, da se je vrnil kapetan Čabarkapa. To nam daje dodatno sigurnost v ključnih trenutkih tekem. Upam, da bomo nadaljevali tako naprej.«

 

Aljoša Bogožalec, igralec Panvita Pomgrad: "Danes smo morali odigrati brez kapetana Flisarja. Tekom tedna smo se ukvarjali tudi z boleznimi, kar se je danes zagotovo tudi poznalo v sami igri. Prvi set smo se še dostojno upirali domačinom, potem pa je sledil razpad igre."

 

Miha Žalig, pomočnik trenerja Panvita Pomgrad: "V zdravi in popolni postavi bi v Kanalu lahko pripravili presenečenje, tako pa smo se le v prvem delu tekme lahko enakovredno kosali z boljšimi domačini. Tokrat so nekoliko več lahko zaigrali rezervni igralci in si sigurno nabrali nekaj pomembnih izkušenj za naprej."