• Pekarna in kava bar KuzmičHelosZavarovalnica Triglav, d.d.Pekarna in kava bar KuzmičSGPPetrolPanvitaJože ŽagarSGPKratchowillIntering holdingHakl ITPetrolPekarna in kava bar KuzmičHakl ITEnergija plusPranglFrontLab d.o.o.Avto RajhZavarovalnica Triglav, d.d.VigrosSGPFrontLab d.o.o.profektZvezdaPetrolEL PuhanSGPEnergija plusPanvitaImo-RealZavarovalnica Triglav, d.d.VigrosKratchowillPanvitaIntering holdingFrontLab d.o.o.Imo-RealMlinopekZavarovalnica Triglav, d.d.ZvezdaPranglalualpremIntering holdingAvto RajhPanvitaHakl ITFrontLab d.o.o.

Novice 03.02.2019

Panvita Pomgrad vs. OK Krka 1:3

Panvita Pomgrad vs. OK Krka  1:3  

Izidi nizov: 23:25, 29:27, 21:25 in 16:25.

 

14.krog 1.DOL, moški / M.Sobota, 02.02.2019

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Marko Seifried (Maribor) in Smiljan Goznik (Slivnica).

 

PANVITA POMGRAD: Pečnik, Vori, Pulko 22, Rojnik 6, Beravs 2, Flisar 15, Volovlek, Bogožalec 12, Bedrač, Marovt 3, Novak in Ratkai (oba libero).

 

KRKA: Hafner 4, Erpič 8, Vrhovšek, Kosmina 15, Kafol, Koncilja 13, Pucelj, Kumer 16, Ogulin, Turk 15, Dimič, Ožbalt in Renko (oba libero).

 

Vsega dobro uro in pol igre izjemno pomembne tekme za obe ekipi je bilo potrebne, da so Novomeščani z zmago v Murski Soboti prehiteli tekmeca tudi na prvoligaški lestvici.

 

Občutno bolj izenačen dvoboj sosedov na lestvici kot pokaže končni izidi so na namreč na koncu s 3:1 dobili borbenejši in bolj zbrani gostje, ki so naredili manj napak od domačinov in tako po razburljivih uvodnih dveh nizih prepričljivo dobili zadnja dva.

 

V izjemno izenačenem uvodnem nizu so gostje že vodili z 19:16, a je Sobočanom uspel preobrat za vodstvo 20:19. V nervozni končnici pa so na koncu Krkaši naredili napako manj od tekmeca in tako povedli z 1:0 v nizih. Nekdanji igralec Panvite Pomgrad, bloker Mario Koncilja, je z blokom zaustavil domačega sprejemalca, Jakoba Rojnika, in Krka je izkoristila prvo zaključno žogo.

 

In tudi v nadaljevanju je bila slika na igrišču podobna. Odbojkarji Krke so povedli s 17:13, odbojkarji Panvite Pomgrada pa so začeli igrati šele pri 20:20, ko so uspeli izid izenačiti in ujeti tekmeca. V razburljivi in povsem negotovo končnici je zatem Panvita Pomgrad izkoristila šele četrto zaključno žogo za izenačenje v nizih na 1:1.

 

V tretjem nizu pa se je tehtnica že začela prevešati na gostujočo stran. Sobočani so naredili preveč lastnih napak, Novomeščani so vseskozi vodili, za povrh pa je pri Panviti Pomgrad tokrat pošteno šepal še začetni udarec, ki je vse prepogostokrat končal v mreži. Za vodstvo z 2:1 v nizih so tokrat Krkaši po ponesrečenem sprejemu servisa v bloku - podobno kot v uvodnem nizu - ujeli Rojnika, ki tokrat ni imel svojega dne.

 

In to je v zadnjem, četrtem nizu uvidel tudi domači trener, Dejan Fujs, ki je Rojnika zamenjal z Volovlekom, a pri tem ni imel srečne roke, saj preobrata ni bilo. V zadnjem nizu so Dolenjci skrbno nizali točko za točko. Domača igra pa je povsem razpadla po 15.točki, kjer so neprepoznavni odbojkarji Panvite Pomgrada nato zmago s 3:1 preprosto prepustili tekmecu in se vdali v usodo. Zadnjo točko na tekmi je zatem prispel domači organizator igre, Žan Beravs, ki je žogo po začetnem udarcu poslal čez zadnjo črto igrišča.  

 

Panvita Pomgrad : Krka  1:3

 

Set1  23:25

Set2  29:27

Set3  21:25

Set4  16:25

 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli Panvita:

Pulko 22, Flisar 15, Bogožalec 12, Rojnik 6, Marovt 3, Beravs 2

 

Točke za OK Krka so dosegli:

Kumer 16, Kosmina 15, Turk 15, Koncilja 13, Erpič 8, Hafner 4