• alualpremMlinopekPanvitaEnergija plusZvezdaprofektHelosIntering holdingHakl ITPetrolPranglPetrolSGPHakl ITalualpremVigrosPekarna in kava bar KuzmičZavarovalnica Triglav, d.d.Pekarna in kava bar KuzmičIntering holdingZvezdaPanvitaAvto RajhEL PuhanFrontLab d.o.o.Imo-RealPanvitaFrontLab d.o.o.Imo-RealKratchowillAvto RajhKratchowillVigrosEnergija plusPanvitaFrontLab d.o.o.SGPHakl ITSGPJože ŽagarZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.Intering holdingPranglPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.SGPZavarovalnica Triglav, d.d.

Novice 10.02.2019

OK Črnuče vs. Panvita Pomgrad

OK Črnuče vs. Panvita Pomgrad 3:1 (25:21, 27:25, 25:27, 25:13)

 

V 15. krogu 1.DOL za moške sta se v Črnučah pomerili moštvi s spodnjega dela lestvice.

V dokaj izenačeni tekmi so se svoje tretje zmage v sezoni veselili mladi domači odbojkarji.

 

Točke za OK Črnuče so dosegli:

Čopi 19, Valenčič 18, Rutar 16, Slovnik 13, Tepič 6, Marovt 2

 

Točke za OK Panvita Pomgrad so dosegli:

Pulko 14, Flisar 10, Pečnik 7, Bogožalec 7, Beravs 6, Volovlek 2, Marovt 2

 

Črnučani so si po začetnem menjavanju v vodstvu v prvem nizu ustvarili štiri točke prednosti pri 17:13. Odbojkarji Panvite Pomgrad so se potem sicer približali na dve točki, vendar domačim vseeno niso mogli odvzeti niza.

V drugem nizu so domači stopnjevali tempo in vodili ves čas, nazadnje pa popustili in omogočili gostom zaključno žogo pri rezultatu 23:24, ki pa je na srečo domačih odbojkarji Panvite Pomgrad niso izkoristili, Črnučani pa so nato strnili vrste in zmagali s 27:25.

Odraz nestanovitne igre domačih igre je bil tretji niz, v katerem so odbojkarji Panvite Pomgrad brezkompromisno povedli z 1:7 in držali vodstvo do izenačenja na 22. Obe ekipi sta v finišu imeli zaključni žogi, nazadnje so bili uspešnejši igralci Panvite.

V četrtem nizu je sprva kazalo, da se bo padec v igri domačih nadaljeval, saj so zaostajali od začetka do rezultata 9:11. Potem pa je sledil silovit preobrat. Serija napak igralcev Panvita Pomgrad je obrnila potek igre in kar naenkrat je bilo 18:12. Od tu se Panvita Pomgrad ni več pobrala in domači so slavili svojo tretjo zmago v sezoni z zaključnim nizom 25:13.

 

Marko Brumentrener Črnuč: »Treba je iskreno povedati, da je nasprotnik prišel oslabljen, brez prvega sprejemalca, kar smo mi uspešno izkoristili s servisu in jih v tem elementu nadigrali. Sicer pa smo igrali toplo-hladno. Vsi naši igralci so imeli odlične momente, občasno pa smo počeli neumnosti, kakršnih si v prvi ligi ne bi smeli privoščiti.«

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad: »Čestitam mladi nasprotni ekipi za zmago, ki so si jo želeli in tudi izborili. Sem pa zelo razočaran nad mojo ekipo, nad njenim odnosom do tekme in do igre. Predvsem najizkušenejši igralci nikakor niso dali od sebe tistega, kar se od njih pričakuje.«