• Gostilna - Pizzeria NONAGostilna - Pizzeria NONASGPHakl ITFrontLab d.o.o.Diming FrontLab d.o.o.alualpremLespatexFrontLab d.o.o.PanvitaImo-RealDegraFrontLab d.o.o.AlkamHitAboMineralPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.Intering holdingObrt-opremaSGPMineralDegraHakl ITPanvitaHakl ITprofektSGPLespatexDogšaGostilna - Pizzeria NONAAlkamDiming Karba MGEZvezdaVigrosEL PuhanObrt-opremaLegeaVigrosPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.DogšaPanvitaGostilna - Pizzeria NONAZvezdaMlinopekIntering holdingPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolSGPHitAboIntering holdingGostilna - Pizzeria NONAImo-RealEnergija plusKarba MGEEnergija plusLegeaHelosMineralZavarovalnica Triglav, d.d.

Novice 18.03.2019

Panvita Pomgrad vs. Črnuče 0:3

PANVITA Pomgrad – ČRNUČE   0:3  

Izidi nizov: 25:27, 18:25 in 28:30.     

ZELENA SKUPINA 1.DOL, moški / M.Sobota, 16.03.2019

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 50, sodnika: Melavc (Šempeter) in Miklošičeva (Maribor).

 

PANVITA POMGRAD: Pečnik, Vori, Pulko 9, Rojnik 13, Beravs 1, Flisar 1, Volovlek, Bogožalec 8, Bedrač 8, Marovt 5, Novak in Ratkai (oba libero).

 

ČRNUČE: Trobiš, Mihelčič, Hodžič-Šlejkovec, Čopi 16, Gornik, Tepič, Jurič 4, Marovt 1, Rutar 13, Slovnik 20, Valenčič 12, Kumer in Slobodnjak (oba libero).

 

Vsega dobro uro in pol igre je tokrat trajal razburljiv in izenačen dvoboj dveh enakovrednih tekmecev, kjer pa so bili na koncu navkljub domačim pričakovanjem uspešnejši odbojkarji Črnuč.

 

Panvita Pomgrad je tekmo odlično odprla in v uvodnem nizu povedla s 15:11, vodila še s 17:13, nato pa nerazumljivo prehitro popustila, da so jo gostje ujeli na 19.točki. V razburljivi in negotovi končnici pa je nato uvodni niz praktično sam zaključil gostujoči organizator igre, Nejc Marovt, ki je naprej prispeval zvito točko za tretjo zaključno žogo, nato pa z začetnim udarcem presenetil še domačega sprejemalca Zlatka Pulka.

 

In očitno je izgubljen uvodni niz pustil preveč negativnih posledic saj se neprepoznavni Sobočani v nadaljevanju praktično niso več pobrali. V drugem nizu brez sprejema servisa ni šlo, domači trener, Dejan Fujs pa je vmes zamenjal tudi libera. Hkrati je bila Panvita Pomgrad premalo učinkovita v napadu, za povrh je pri Črnučah odločno deloval blok ter naveza blok-obramba, kar je imelo za posledico hitro vodstvo v nizih z 2:0. Zadnjo točko v drugem nizu je prispeval srednji bloker Filip Rutar z uspešno zaključenim napadom.

 

V zadnjem, tretjem nizu pa so nato Črnučani samo še dokončali začeto, čeprav je bil to niz poln preobratov. S poletno in raznovrstno igro so popolnoma onemogočili domači napad in igra pri Panviti Pomgradu je z izjemo kakšnega prebliska povsem razpadla. Sobočani, ki so v zadnjem nizu vseskozi zaostajali, so namreč ujeli nasprotnika šele na 16.točki ter nato po zaslugi začetnega udarca rezervista Maja Marovta povedli s 19:16 in si nato priigrali celo zaključno žogo pri izidu 24:22. A je takrat na sceno stopil Filip Rutar s servisom in poskrbel za preobrat ter pri 24:25 prvo zaključno žogo za Črnuče. Sledila je razburljiva končnica s kopico napakami na obeh stran in na koncu po zapravljenem napadu domačega sprejemalca Jakoba Rojnika so Črnuče izkoristile četrto zaključno žogo za zadnji niz na tekmi za vse prej kot pričakovano zmago v Murski Soboti z maksimalnih 3:0.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

·         Marko BRUMEN, trener Črnuč:

»Naši fantje so v Murski Soboti pustili srce na parketu. To je bil skoraj naš maksimum. Pa tudi v končnicah, ko nas je nasprotnik ujel, smo verjeli vase kar je naša nova vrlina in to pomeni, da imamo s tako igro lahko tudi realne možnosti za obstanek v ligi

 

·         Gorazd FLISAR, kapetan Panvite Pomgrada:

»Dobro smo začeli, ampak nasprotnik je pritiskal na servisu. Nam je začel pešati sprejem, slabo smo zaključevali in tudi blokirali nismo. To je pripeljalo do preveč lastnih napak kar nas je stalo zmage. V nadaljevanju smo nato še slabo servirali, sprejem ni bil nič kaj boljši in to je pač rezultat te tekme. Naš cilj seveda ostaja nabrati čim več točk, da ostanemo v ligi, ker kot to trenutno izgleda za kaj več pač očitno nismo.«