• HelosPranglIntering holdingSGPFrontLab d.o.o.Hakl ITVigrosPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.SGPEL PuhanJože ŽagarZvezdaIntering holdingFrontLab d.o.o.HelosSGPImo-RealPanvitaVigrosPekarna in kava bar KuzmičPanvitaKratchowillEnergija plusHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.MlinopekPetrolEnergija plusHakl ITImo-RealAvto RajhprofektZvezdaFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.alualpremFrontLab d.o.o.Pekarna in kava bar KuzmičAvto RajhPetrolSGPPranglIntering holdingKratchowillPetrolPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.

Novice 24.03.2019

Odbojkarji Panvite Pomgrada z zmago iz Hoč

OK Hoče vs. Panvita Pomgrad

Izidi nizov: 21:25, 21:25, 25:19, 25:15 in 11:15     

ZELENA SKUPINA 1.DOL, moški / Hoče, 23.03.2019

 

Športna dvorana Hoče

 

Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Vori, Pulko 21, Rojnik 4, Beravs 4, Flisar 13, Volovlek, Bogožalec 13, Bedrač 5, Marovt 3, Novak in Ratkai (oba libero).

 

Hoče: Cafuta 11, Crnjanski 19, Šijanec 12, Drvarič 2, Kolman, Špindler, Lobnik, Franc, Berglez 5, Šikanič 3, Ivančič, Filipaš 15, Klinc in Repa (oba libero).

 

Vsega dve uri in pol je tokrat trajal razburljiv in izenačen dvoboj dveh enakovrednih tekmecev. Panvita Pomgrad je po vodstvu z 2:0 domačinom dovolila, da so izenačili in tako je zmagovalca dvoboja odločal zadnji peti niz, katerega so s 15:11 dobili odojkarji Panvite Pomgrada.

 

 

Panvita Pomgrad je tekmo odlično odprla in v uvodnem nizu povedla s 16:10, nakar je malce popustila in vodila še s 21:19. Panvita Pomgrad je domačim pustila, da so dosegli še dve točki in tako je prvi niz odločila v svojo korist z rezultatom 25:21.

 

Drugi niz so bolje začeli odbojkarji Hoč, kateri so povedli 16:14, vendar se odbojkarji Panvite Pomgrada niso dali in so v nadaljevanju rezultat obrnili v svojo korist in povedli s 21:19, ter ponovno domačo dovolili da so dosegli dve točki in niz dobili z enakim rezultatom kot prvega. Panvita Pomgrad je tako povedla 0:2 v nizih.

 

V tretjem nizu je  Panviti Pomgrad prišlo do nepričakovanega padca koncentracije, katerega so znali izkoristiti domačini, odbojkarji Hoč  in so povedli s 14:16, ter prednosti do konca niza več niso izpustili iz rok in rezultat zmanjšali na 1:2 v nizih.

 

Odbojkarji Hoč so dobro igro iz tretjega niza prenesli v četrtega in so prevladovali na parketu. Gostujoči trener Dejan Fujs je posegel po menjavah in pred nadaljevanjem tekme spočil nekaj igralcev, da so se zbrali, da bi lahko odigrali bolje v odločilnem petem nizu.

 

Odločilni peti niz so bolje odprli odbojkarji Hoč in na začetku povedli za dve točki, odgovor Panvite Pomgrad je sledil hitro in so prešli v prednost 10:8, prednost so še povečali na 12:9 in so tekmo pripeljali do konca z zmago s 2:3 za Panvito Pomgrad.

 

Izjavi po tekmi:

 

Zlatko Pulko – sprejemalec Panvita Pomgrad

»Zmaga je plod volje, želje po zmagi. V tretjem setu smo delali osnovnošolske napake in izpustili priložnost za gladko zmago, ki smo jo potem priborili šele v 5 setu. Zmagali smo na težkem gostovanju«.

 

Jakob Rojnik – sprejemalec Panvita Pomgrad

»Zmaga vrača dobro voljo. Začeli smo po naših načrtih, v tretjem setu pa potem popustili pri koncentraciji. Po petih setih smo tokrat vseeno zasluženo zmagali«.

 

OK Hoče vs. OK Panvita Pomgrad 2:3

 

( 25:21 / 25:21 / 19:25 / 15:25 / 15:11)

 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Pulko 21, Flisar 13, Bogožalec 13, Bedrač 5, Rojnik 4, Beravs 4, Marovt 3, Pečnik 1