• HitAboLegeaEL PuhanalualpremIntering holdingHitAboSGPEnergija plusMineralFrontLab d.o.o.DogšaZvezdaZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolHitAboDegraMineralIntering holdingLespatexVigrosIntering holdingHakl ITSGPAlkamMlinopekprofektZavarovalnica Triglav, d.d.Obrt-opremaPanvitaDiming ZvezdaPanvitaVigrosAlkamFrontLab d.o.o.DogšaPetrolKarba MGEObrt-opremaMineralImo-RealLespatexDegraHelosZavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITKarba MGEFrontLab d.o.o.Imo-RealPanvitaHakl ITPanvitaEnergija plusDiming LegeaPetrolFrontLab d.o.o.SGPZavarovalnica Triglav, d.d.SGP

Novice 21.04.2019

Panvita Pomgrad v prvi ligi zasedla 7.mesto,

Šoštanj Topolšica vs. Panvita Pomgrad

V 6. krogu zelene skupine 1.DOL za moške sta se srečali domači ekipi žšoštanj Topolšica in Panvita Pomgrad. S 3:0 (-25,-21,-22) so bili uspešnejši gostujoči odbojkarji, ki so se veselili zmage na zadnji letošnji tekmi sezone 2018/2019.

 

Šoštanj Topolšica: Dreu, Javornik 5, Robida 15, Port 1, Boženk 7, Planinc, Pavič (C) 5, Mejal 2, Šoštarič 1, Uršič, Koren, Menih 4 in Plankelj (libero). Trener: Rade Dačović.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 14, Rojnik 14, Beravs, Flisar (C) 8, Volovlek, Bogožalec 15, Bedrač 3, Marovt 1, Novak in Ratkai (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

V 6. krogu zelene skupine 1.DOL oziroma v zadnjem krogu letošnjega prvenstva 1.DOL sta se v Šoštanju srečali domača ekipa in ekipa Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Obe ekipi sta si že zagotovili obstoj in mesto v 1.DOL tudi v sezoni 2019/2020 a hkrati sta pred zadnjo tekmo imeli ekipi enako število točk, tako da smo kljub temu, da ekipama tekma niti ni tako pomembna lahko nadejali borbo do zadnjih moči, saj se bo na tej tekmi zmagovalec veselil 1. mesta v zeleni skupini te sezone.

V prvem nizu sta ekipi držali tempo vse do zaključka niza. Obe ekipi sta z nekaj slabimi potezami napetost v končnici niza še povečali. Bolje so jo odnesli gostje in dobili pomemben prvi niz z rezultatom 27:25.

V drugem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrada še bolj pritisnili na plin in si priigrali nekaj točk prednosti, ki so jih uspeli zadržati do konca niza. Z zmago v drugem nizu so bili na dobri poti, da sezono zaključijo po njihovih željah – z zmago. Drugi niz so dobili z rezultatom 25:21.

V tretjem nizu je pri rezultatu 8:4 že vse kazalo, da bodo odbojkarji Panvite Pomgrada ekspresno dobili še tretji niz, a kaj kmalu bi se lahko vse spremenilo, saj so domači goste na 20. točki celo ujeli in na servis kapetana Gorazda Flisarja so odbojkarji Panvite Pomgrada niz obrnili v svojo korist. Zadnjo točko za zmago Panvite Pomgrad s 3:0 je prispeval Jakob Rojnik.

 

Odbojkarji Panvite Pomgrada so tako dobili zadnje tri točke in tako zasedli prvo mesto v letošnji zeleni skupini.