• DegraZvezdaDegraDiming Imo-RealEL PuhanLegeaDiming Zavarovalnica Triglav, d.d.DegraFrontLab d.o.o.AlkamLespatexPanvitaSGPIntering holdingMineralZavarovalnica Triglav, d.d.MineralalualpremPanvitaVigrosGostilna - Pizzeria NONAIntering holdingPetrolImo-RealLegeaObrt-opremaEnergija plusDogšaGostilna - Pizzeria NONAprofektObrt-opremaHakl ITKarba MGEHelosIntering holdingPetrolAlkamZavarovalnica Triglav, d.d.HitAboKarba MGESGPFrontLab d.o.o.SGPHakl ITHitAboPetrolVigrosFrontLab d.o.o.LespatexDogšaPanvitaEnergija plusZavarovalnica Triglav, d.d.MlinopekGostilna - Pizzeria NONASGPZvezdaHakl ITMineralGostilna - Pizzeria NONAFrontLab d.o.o.Panvita

Novice 19.10.2019

Panvita Pomgrad ostaja neporažena pred domačim občinstvom

Panvita Pomgrad ostaja neporažena pred domačim občinstvom

 

PANVITA Pomgrad – KRKA 3:2

Izidi nizov: 24:26, 25:22, 25:19, 21:25 in 15:6.

3.krog 1.DOL 2019/20, moški / M.Sobota, 19.10.2019

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 200, sodnika: Vrenko in Melavc (oba Šempeter).

PANVITA POMGRAD: Žan Vori, Dino Vinkovič, Urban Drvarič 4, Nikola Ražnatović 12, Zlatko Pulko 25, Blaž Grabar, Žan Bedrač 7, Maj Marovt 8, Vasja Plesec 18, David Novak in Tin Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

KRKA: Svit Hafner 1, Grega Erpič 7, Martin Kosmina 26, Sergej Drobnič 8, Toni Travnik 1, Gašper Pucelj, David Kumer 20, Luka Lindič 3, David Renko 3, Rok Dimič 1, Gregor Ožbalt in Anže Borin (oba libero). Trener: Tomislav Mišin.

 

Slabi dve uri in pol je Murski Soboti trajal izenačen dvoboj med domačo Panvito Pomgrad in novomeško Krko, ki so ga na koncu v podaljšani, peti, igri dobili Sobočani. 

Po razburljivi končnici v uvodnem nizu je Krka povedla v nizih sicer z 1:0, a so se Sobočani nato vseeno zbrali in dobili naslednja dva. Ko pa je bilo potrebno tekmo mirno pripeljati do konca pa se stvari niso izšle in Hribarjevi varovanci so nato za drugo zmago v sezoni morali odigrali še odločilni peti niz, ki pa so ga zatem vseeno prepričljivo dobili.

Panvita Pomgrad, ki je po uvodni zmagi v aktualni sezoni prepričljivo odpravila Črnuče in pred tednom izgubila v Kranju proti Triglavu je tudi tokrat nastopila brez poškodovanega kapetana Gorazda Flisarja in obolelega Jakoba Rojnika. Se je pa zato na obračunu proti Krki murskosoboškemu občinstvu prvič predstavil 35.letni črnogorski sprejemalec, Nikola Ražnatović, ki je nazadnje igral v srbskem Valjevu in je proti Novomeščanom dobili priložnost za igro že od prve minute pa čeprav se je murskosoboški ekipi pridružil šele med tednom. 192 cm visoki Ražnatović je bil na koncu za korektorjem Pulkom in sotrpinom Plescem na sprejemalskem mestu z 12-imi točkami celo tretji najučinkovitejši v domači vrsti ter je prispeval tudi zadnjo točko na tekmi.

So pa tokrat na svoj račun v Murski Soboti prišli predvsem gledalci, ki se jih je zbralo že blizu 200 in so lahko uživali v domiselni predstavi obeh zasedb ter odbojki polni preobratov, kjer pa je zmaga na koncu vseeno ostala doma.

Gostje, ki so v petem nizu zaradi ugovarjanja sodniškim odločitvam trenerja Tomislava Mišina dobili pri izidu 13:6 rdeči karton, kar je posledično pomenilo neposredno točko za domačine, se na koncu s predstavniki medijev niso želeli pogovarjati.

Domači trener Panvite Pomgrada, Aleš HRIBAR pa je povedal: »Proti Krki je bila to za nas res težka tekma, ki smo jo sicer tudi pričakovali. Krka je s prihodom Drobniča dobila na določeni širini in tudi sicer odlično zakrpala vrzeli po odhodu določenih igralcev. Mi pa smo praktično povsem prenovili ekipo in danes je zmagal kolektiv. Fantje so preprosto verjeli in si želeli to zmago in za to so bili tudi poplačani. V prvem nizu se nam sicer končnica ni izšla po naših željah saj je bila Krka bolj zbrana. Mi pa imamo od četrtka naprej v ekipi tudi dodatno moč na mestu sprejemalca in to se nam seveda pozna saj se niti nismo uspeli še pošteno uigrati. Je pa želja in borbenost vsakega posameznika danes kot ekipni duh dobila to tekmo.«

 

Prvenstvo v 1.DOL za moške se nadaljuje že med tednom, ko bo Panvita Pomgrad v sredo ob 20:00 uri na Osnovi šoli I v Murski Soboti igrala proti Hočam.