• Intering holdingDogšaImo-RealIntering holdingSGPKarba MGELegeaMineralPanvitaLegeaPetrolPanvitaVigrosGostilna - Pizzeria NONADiming MineralGostilna - Pizzeria NONAHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.AlkamLespatexDiming MlinopekAlkamPetrolKarba MGEHakl ITEnergija plusIntering holdingMineralImo-RealFrontLab d.o.o.HelosSGPFrontLab d.o.o.SGPLespatexEL PuhanPanvitaFrontLab d.o.o.DogšaVigrosZavarovalnica Triglav, d.d.DegraObrt-opremaIntering holdingHitAboHakl ITZvezdaZavarovalnica Triglav, d.d.Gostilna - Pizzeria NONAHitAboPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.DegraEnergija plusObrt-opremaSGPalualpremprofektPanvitaFrontLab d.o.o.ZvezdaGostilna - Pizzeria NONA

Novice 23.10.2019

Panvita Pomgrad brez posebnih težav še do tretje zmage doma

Panvita Pomgrad brez posebnih težav še do tretje zmage doma

 

4.krog 1.DOL za moške:

PANVITA Pomgrad – HOČE  3:0 (18, 23, 22)

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 150, sodnika: Seifried (Maribor) in Melavc (Šempeter).

 

PANVITA POMGRAD: Žan Vori, David Novak, Dino Vinkovič, Urban Drvarič 6, Nikola Ražnatović 8, Zlatko Pulko 13, Blaž Grabar, Žan Bedrač 9, Maj Marovt 4, Vasja Plesec 9 in Tin Vrabl (libero). Trener: Aleš Hribar.

 

HOČE: Miha Cafuta 8, Miomir Crnjanski 4, Dominik Klinc, Tilen Pušnik 1, Urban Kolman 1, Branislav Radović 18, Timotej Franc, Filip Leva 4, Primož Mejal 4, Aljoša Šikanič, Tilen Založnik 7, Rok Zidar in Jaša Ratkai (oba libero). Trener: Jurij Čopi.

 

 

Vsega slabo uro in pol so tokrat potrebovali odbojkarji Panvite Pomgrada, da so strli odpor ambicioznih gostov iz Hoč, ki pa so se dejansko resno upirali domačinom zgolj v drugem nizu.

 

Sobočani so tekmo proti Hočam vzeli še kako resno in pričeli odločno. Raznovrstnejši napad in gostujoče napake so botrovale hitro dobljenemu uvodnemu nizu, ki so ga Sobočani zaključili po prednosti petih točk po 16:11 in nato niz zgolj še rutinirano odigrali do konca. Domači korektor, Zlatko Pulko je za zadnjo točko v uvodnem nizu v bloku lepo ujel gostujočega sprejemalca Založnika.

 

Drugi niz pa je bil na koncu še najbolj izenačen. Panvita Pomgrad je povedla takoj na začetku, nato pa vajeti igre prepustila gostujočim odbojkarjem. Ti so vodili praktično do 16.točke, ko je Sobočanom uspelo izenačiti. Tekmeca sta se nato izmenjavala v vodstvu za točko do 19:19, ko so Hoče povedle z 21:19, a so Sobočani izid hitro izenačili in povedli z 22:21. Hoče so nato še zadnjič vodile pri 22:23, po izenačenju na 23.točki pa je odločilno potezo potegnil domači trener, Aleš Hribar, ki je na servis poslal mladega Žana Vorija. Po slabšem gostujočem sprejemu je naprej domači trojni blok ustavil Miomira Crnjanskega, po še enem slabem sprejemu pa je blok Žana Bedrača zadnjo točko v drugem nizu spremenil v domače vodstvo v nizih z 2:0.

 

Zadnji, tretji niz pa je bil nato bolj ali manj samo še formalnost. Panvita Pomgrad ga je odlično pričela, saj je ravno Bedrač po treh zmagovitih začetnih udarcih naredil odločilno razliko in ostal na servisu za domače vodstvo do izida 6:0. Hoče so se nato razigranim Sobočanom v nadaljevanju vmes uspele približati na vsega dve točki razlike (13:11 in 16:14), kaj več pa tokrat Čopijevi varovanci proti razigrani domači zasedbi kljub številnim menjavam niso zmogli. Še najbolj so se domačinom zašibila kolena po točki neposredno s servisa gostujočega organizatorja igre, Primoža Mejala za znižanje izida na 24:22. Sledila je druga minuta odmora na zahtevo domačega trenerja, Aleša Hribarja. Ponesrečen domači sprejem pa je nato v točko spremenil ter končal tekmo kar prvi domači organizator igre, Urban Drvarič z zadnjo točko na tekmi za zmago proti Hočam z maksimalnih in realno vse prej kot pričakovano gladkih 3:0.

 

Prvenstvo v 1.DOL za moške se nadaljuje konec tedna, ko Panvita Pomgrad v soboto, 26.oktobra  gostuje pri Šoštanju Topolšici. 

Naslednjo domačo tekmo igra Panvita Pomgrad v Murski Soboti v soboto, 2.novembra proti Mariboru.