• Hakl ITHakl ITLegeaHelosPetrolDogšaIntering holdingSGPAlkamZavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITPetrolMineralImo-RealIntering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.Diming Karba MGEprofektFrontLab d.o.o.Obrt-opremaLegeaZavarovalnica Triglav, d.d.DegraDiming FrontLab d.o.o.Imo-RealSGPDegraEnergija plusPetrolSGPLespatexVigrosFrontLab d.o.o.MlinopekPanvitaGostilna - Pizzeria NONAHakl ITSGPMineralEnergija plusDogšaEL PuhanLespatexalualpremPanvitaMineralIntering holdingGostilna - Pizzeria NONAVigrosFrontLab d.o.o.ZvezdaHitAboPanvitaObrt-opremaZvezdaHitAboGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.Karba MGEAlkamPanvitaGostilna - Pizzeria NONA

Novice 02.11.2019

Panvita Pomgrad prvič v novi sezoni izgubila doma

Panvita Pomgrad prvič v novi sezoni izgubila doma

6.krog 1.DOL 2019/20, moški:

PANVITA Pomgrad – MARIBOR  0:3   

Izidi nizov: 16:25, 13:25 in 14:25.       

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 250, sodnika: Milojevič (Kamnik) in Atanasov (Šempeter).  

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 3, Drvarič 1, Ražnatović 2, Pulko 11, Grabar, Flisar, Bedrač 5, Marovt 3, Plesec 6, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

MARIBOR: Šijanec,Herman, Mulec 8, Detela, Koblar, Možič 15, Donik 10, Uremovič 9, Kovačič, Planinšič 2, Bogožalec 12 in Košenina (libero). Trener: Sebastijan Škorc.

 

Prekmursko – štajerski derbi so tokrat ekspresno dobili Mariborčani, ki so za prepričljivo zmago proti Panviti Pomgradu potrebovali vsega 70 minut igre in to ne glede na dejstvo, da so še večer pred gostovanjem v Murski Soboti odigrali pet nizov v srednjeevropski ligi.

Varovanci trenerja Sebastijana Škorca so tokrat prevladovali v vseh elementih odbojkarske igre, za povrh jim je uspevalo prav vse, pri čemer na drugi strani pri murskosoboških odbojkarjih tokrat praktično ni bilo razpoloženega igralca. Sobočani so namreč s številnimi napakami še izdatno pripomogli k zmagi Mariborčanov, ki tako še naprej ostajajo neporaženi v domačem prvenstvu.

Da Mariborčani mislijo resno je nakazala že prva točka nekdanjega korektorja Panvite Pomgrada, Aljoše Bogožalca, ki je po servisu Žana Bedrača prispeval prvo točko na tekmi. In po drugi točki Mariborčanov je nato prednost samo še rasla in naraščala iz točke v točko. Po simultanki Roka Možiča in je Mariborčane Žiga Donik s servisom pripeljal do prve set žoge, a se Sobočani niso dali.

Na začetni udarec blokerja Bedrača in po zapravljenem sprejemu Možiča ter Bogožalčevi napaki v napadu so si priigrali še dve točki, nato pa je Bedrač s predolgim servisom zaključil uvodni niz. 

Izenačen uvod v drugem nizu pa je nato nakazal, da bi se tekma vseeno lahko enakovredneje nadaljevala. A je že pri izidu 5:5 pri Panviti znova začel pešati sprejem sprejema in Mariborčani so spet začeli nizati točko za točko. Po raznovrstnejši in predvsem hitrejši igri z minimalnimi ali celo brez napak so razpoloženi Štajerci povsem neprepoznavnim Sobočanom v drugem nizu prepustili vsega 13 točk.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Razigranim Mariborčanom je uspevalo prav vse, tekmo so odigrali celo brez ene same menjave, v domači vrsti pa tokrat preprosto ni bilo odbojkarja, ki bi lahko za sabo potegnil še ostale. Nezaustavljivi Rok Možič je tako na koncu izkoristil drugo zaključno žogo za zmago v tretjem nizi ter ekspresno zmago Maribora proti Panviti Pomgradu v Murski Soboti z vse prej kot pričakovano gladkih 3:0.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

Trener Maribora, Sebastijan ŠKORC: »Mi smo bili danes res pravi ali pa še bolj saj smo prikazali daleč najboljšo predstavo v sezoni. Že včeraj smo bili dobri, a so me malo skrbele poškodbe in da se po petih nizih nismo potrošili. Delovali smo kot ekipa, igrali eden za drugega in bili odlični v vseh elementih igre, tudi servis nam je končno stekel. Želim si, da bi bilo tudi vnaprej tako in da bi bili na vsaki tekmi taki. A šport je nepredvidljiv in zato smo tukaj, da se borimo in tako delamo še naprej. Pričakovanja pred tekmo v Murski Soboti so bila ostati neporažen, a da bomo tako prepričljivi si nisem upal napovedati saj tudi Sobočani niso od muh, še posebej po vsej zadnjih kadrovskih spremembah. A smo mi tokrat odigrali res fenomenalno tekmo.« 

Trener Panvite Pomgrada, Aleš HRIBAR: »Ne vem kje smo bili mi danes z glavami. Maribor pa je točno vedel kaj si želi in kaj hoče. Mi pa kot, da bi se ustrašili te tekme. Nismo se držali dogovora, ni bilo ne poleta, ne želje in zato je zmaga Maribora popolnoma zaslužena. Nobenega alibija za tako tekmo ne odobravam, a tisti ki so na terenu si morajo želeti igrati in biti pravi, česar pa tokrat ni bilo. In očitno bo potrebno neke stvari postaviti na svoje mesto. Mi je pa danes žal predvsem zaradi gledalcev, ki bi si zaslužili več in jim osebno obljubljam, da se jim bomo oddolžili za to tekmo v prihodnosti.«

 

Prvenstvo v 1.DOL za moške se s tekmami 7.kroga nadaljuje prihajajoči konec tedna, ko bo Panvita Pomgrad v gosteh igrala proti Salonitu.