• EL PuhanFrontLab d.o.o.DogšaIntering holdingImo-RealDiming SGPZavarovalnica Triglav, d.d.MineralAlkamDegraHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaPetrolFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.HitAboObrt-opremaSGPPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaImo-RealZvezdaPanvitaHakl ITHelosEnergija plusFrontLab d.o.o.VigrosObrt-opremaalualpremPetrolGostilna - Pizzeria NONAHitAboDiming FrontLab d.o.o.LegeaIntering holdingprofektHakl ITKarba MGEEnergija plusLespatexGostilna - Pizzeria NONASGPVigrosGostilna - Pizzeria NONAMlinopekGostilna - Pizzeria NONAEL PuhanMineralDegraAlkamPetrolSGPKarba MGEZvezdaLegeaLespatexDogšaIntering holdingMineral

Novice 25.01.2020

Panvita Pomgrad po zmagi nad Salonitom s 3:1 potrdila uvrstitev v modro skupino DP

Panvita Pomgrad po zmagi nad Salonitom s 3:1 potrdila uvrstitev v modro skupino DP

 

14.krog 1.DOL, moški (25.01.2020) : 

PANVITA Pomgrad – SALONIT  Anhovo 3:1   

Izidi nizov: 25:19, 25:22, 27:29 in 25:20.       

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 150, sodnika: Valentar (Prevalje) in Miklošičeva (Maribor).    

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič, Drvarič 6, Ražnatović 15, Pulko 20, Grabar, Bedrač 4, Marovt 8, Plesec 3, Rojnik 13, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

SALONIT ANHOVO: Nanut 11, Karnel 1, Basaneže 9, Novljan 7, Kavčič, Čabarkapa 11, Peterlin, Kovačič, Vrtovec 18, Tomič (libero). Trener: Igor Šimunčič.

 

Sobočani, ki so se kot zadnji uvrstili v modro skupino, so na tekmi proti Salonitu sami odločali o svoji usodi. Po zmagi Triglava nad Črnučami so namreč za uvrstitev med najboljših šest ekip v Sloveniji na zadnji tekmi rednega dela prvenstva potrebovali tri točke in zmago proti Salonitu. Panvita Pomgrad si je tako napredovanje in uvrstitev modro skupino za prvaka zagotovila po zmagi s 3:1 po slabih dveh urah izenačene in zanimive predstave v kateri so uživali predvsem gledalci.

 

Sobočani so tekmo sezone odprli odlično in z močnim servisom ter hitrejšo in raznovrstnejšo igro nadigrali Kanalce že v uvodnem nizu, ki ga je z učinkovitim napadom zaključil domači sprejemalec Vasja Plesec.

 

V drugem nizu pa so se očitno gostje otresli pritiska in začeli igrati bolje, blok Salonita pa je naredil razliko treh točk pri izidu 4:7. Takrat se je odločil reagirati domači trener, Aleš Hribar, ki je na sprejemalskem mestu Vasjo Plesca zamenjal z Jakobom Rojnikom in sledilo je izenačenje na osmi točki. Sobočani so sicer zaigrali bolje v napadu, a je Salonit še vedno vodil – nazadnje pri rezultatu 19:17. Na servis razigranega Nikole Ražnatoviča, ki je poskrbel za preobrat in vodstvo Sobočanov z 21:19, pa nato domačini vodstva niso spustili več iz rok, ravno Rojnik pa je z neubranljivimi napadom zaključil drugi niz za vodstvo Panvite Pomgrada z 2:0.

 

Najbolj zanimiv in razburljiv pa je bil zatem tretji niz. Pri Sobočanih je Rojnik ostal v igri na mestu Plesca do konca tekme. Sobočani so po zaostanku za dve točki pri 8:10 šele po začetnem udarcu Urbana Drvariča poskrbeli za preobrat in povedli s 14:10. Pri vodstvu z 19:15 pa se je ustavilo in po izenačenju na 20.točki so razburljivo končnico na koncu dobili Kanalci, ki so izkoristili tretjo zaključno žogo po točki Maja Nanuta za znižanje izida v nizih na 2:1.

 

In očitno je drugi niz pustil posledice… Salonit je namreč bolje začel četrti niz ter nazadnje vodil s 17:15. Na Drvaričev servis pa je sledilo izenačenje, domači blok pa je nato naredili odločilno razliko za vodstvo treh točk pri 21:18. Po as servisu Ražnatoviča pa je bila tekma praktično odločena. Domači trener Hribar je sicer vmes z odmorom zgolj še umiril ekipo, kapetan Panvite Pomgrada, Zlatko Pulko, pa je zaključil tekmo na vsesplošno veselje Sobočanov, ki se bodo tako do konca sezone borili z najboljšimi slovenskimi ekipami v modri skupini za naslov državnega prvaka.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti: 

  • Igor ŠIMUNČIČ, trener Salonita:

»Dokaj izenačena tekma, kjer je domača ekipa izkoristila svoje priložnosti, mi pa svojih v določenih trenutkih, ko se je tekma lomila nismo. Domačini so si logično bolj želeli te zmage kot mi, saj so si s to tekmo priigrali modro skupino. Tudi zato jim čestitam za zmago, mi pa gremo naprej. Mi se z ostalimi rezultati pred tekmo sploh nismo obremenjevali, v Murski Soboti pa smo želeli zmagati. V četrtem nizu svojih priložnosti na koncu nismo izkoristili in zato pač gremo po svoji poti naprej.«

 

  • Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada:

»Tekma je bila z naše strani zelo nervozno odigrana. Vložek za nas je bil zelo velik, zmagati pa je bilo potrebno proti ekipi, ki je druga na lestvici, če si želiš igrati v ligi za prvaka. Tudi za to je bila to danes malenkostno razmetana odbojka, zmaga pa je edina, ki šteje in igralce lahko samo pohvalim za to kar so danes naredili. Z izjemo prvega niza so vsi ostali šli na točko za točko in bila je to zelo napeta tekma, za gledalcev pa zelo zanimiva. Upam, da smo s to tekmo dobili tudi potrditev, da ne bomo samo sodelovali v ligi za prvaka in da smo vmes dobro delali. Mi zdaj gremo iz tekme v tekmo, kaj pa bo to na koncu prineslo pa bomo videli. Smo pa zaenkrat do danes - vsaj zame - že naredili več kot sem iskreno pričakoval na začetku sezone.«