• Obrt-opremaImo-RealPanvitaHakl ITPetrolPanvitaLegeaAlkamPanvitaMineralHitAboIntering holdingalualpremZavarovalnica Triglav, d.d.MlinopekEL PuhanFrontLab d.o.o.Energija plusDiming PetrolHitAboGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.profektObrt-opremaZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolVigrosZavarovalnica Triglav, d.d.Karba MGEGostilna - Pizzeria NONAFrontLab d.o.o.SGPHakl ITSGPObrt-opremaZvezdaMineralKarba MGESGPHakl ITZvezdaDogšaMineralHelosFrontLab d.o.o.AlkamIntering holdingPanvitaLespatexImo-RealIntering holdingGostilna - Pizzeria NONADegraDogšaGostilna - Pizzeria NONALespatexSGPLegeaEnergija plusDegraFrontLab d.o.o.VigrosDiming

Novice 05.02.2020

Panvita Pomgrad za prvi poraz v modri skupini priznala premoč Mariborčanom

Panvita Pomgrad za prvi poraz v modri skupini priznala premoč Mariborčanom

2.krog modre skupine 1.DOL 2019/20, moški / M.Sobota, 05.02.2020

PANVITA Pomgrad – Merkur MARIBOR 0:3

Izidi nizov: 20:25, 18:25 in 18:25.

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 150, sodnika: D.Jovanovič (Ljubljana) in I.Adrovič (Kamnik).

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 4, Drvarič 2, Ražnatović 1, Pulko 13, Grabar, Bedrač 3, Marovt 4, Plesec 12, Rojnik, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

MERKUR MARIBOR: Hafner, Mulec 12, Detela, Koblar, Možič 14, Košenina, Donik 7, Bračko, Uremovič 8, Kovačič, Planinšič, Bogožalec 12, Dukarič in Herman (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.

 

Vsega dobro uro igre so tokrat v Murski Soboti potrebovali favorizirani Mariborčani za zmago proti nerazpoloženim Sobočanom, ki jim tokrat ni uspevalo prav nič.

Panvita Pomgrad, ki je tekmo proti Štajercem odigrala brez sprejemalca Jakoba Rojnika, ob nerazpoloženem Nikoli Ražnatoviču pa je priložnost za igro na sprejemu v drugem in tretjem nizu dobil tudi mladi Dino Vinkovič, na tak način pač ni uspela parirati razigranemu tekmecu. Sobočani so stik z gosti pri katerih je bil znova prvo ime, šele pred kratkim polnoletni, Rok Možič s 14.točkami, uspeli držati v vseh nizih vsega do prvega tehničnega odmora, nato pa ni šlo več. Možič je z uspešnim napadom tudi končal uvodni niz.

In kot po pravilu so bili dejansko vsi nizi - z izjemo prvega - praktično odločeni že po deseti točki domačinov. Mariborčani so tako v Murski Soboti odigrali zgolj toliko kot je bilo potrebno in rutinirano vknjižili nove tri točke v modri skupini. Zadnjo točko na tekmi proti Panviti Pomgradu pa je z as servisom prispeval ravno nekdanji korektor murskosoboške ekipe, ki se je v Maribor preselil pred letošnjo sezono, Aljoša Bogožalec.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada: »Od sobote do danes smo imeli kar nekaj zdravstvenih težav in tako nismo mogli računati na vse igralce. Kljub temu smo bili v dveh nizih vsaj enakovredni do končnice, nato pa so nas Mariborčani nadigrali. Jaz sicer po tem porazu ne vidim nobene panike, Maribor je pač aktualni pokalni podprvak mi pa gremo naprej in se iz tega poraza moramo tudi kaj naučiti. Sem pa danes že po prvem nizu videl, da nismo na pravem nivoju in zato sta priložnost za igro dobila tudi mlada Vinkovič in Novak kot naša naložba za naprej. Po petih zmagah zapored je to zdaj naš prvi poraz, kar pa ni nič dramatičnega.«

Sebastijan ŠKORC, trener Maribora: »To je bila naša prva tekma v modri skupini saj smo bili prvo kolo prosto. Sami nismo vedeli kje točno smo po finalu pokala, tam smo se res iztrošili in začeli graditi vse na novo. Tokrat je bilo sicer dovolj za zmago s 3:0. Mi smo namreč vmes ogromno trenirali in fantom vse čestitke za velike tri točke na tem gostovanju v Murski Soboti, čeprav igra ni bila na nekem visokem nivoju. Imamo pa mi še veliko rezerv. Proti Sobočanom so bile najpomembnejše tri točke s katerimi želimo utrditi tretje mesto na lestvici, ki ga držimo v ligi za prvaka in z zmago smo to zgolj potrdili.«