• PanvitaPanvitaMineralPetrolZvezdaLespatexprofektDegraKarba MGELegeaDegraGostilna - Pizzeria NONALespatexHitAboSGPEnergija plusSGPHitAboObrt-opremaMineralVigrosImo-RealIntering holdingMlinopekHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.Diming LegeaHakl ITGostilna - Pizzeria NONAKarba MGEHelosDiming DogšaFrontLab d.o.o.PanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolDogšaIntering holdingPanvitaVigrosAlkamPetrolObrt-opremaGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.alualpremGostilna - Pizzeria NONASGPZavarovalnica Triglav, d.d.Imo-RealPanvitaAlkamFrontLab d.o.o.Hakl ITIntering holdingZvezdaMineralFrontLab d.o.o.EL PuhanEnergija plusSGPFrontLab d.o.o.

Novice 19.09.2020

Panvita Pomgrad za uvod v novo sezono s 3:2 v M.Soboti izgubila proti Salonitu !

Panvita Pomgrad za uvod v novo sezono s 3:2 v M.Soboti izgubila proti Salonitu !

1.krog Sportklub 1.A DOL 2020/21 za moške / M.Sobota, 19.09.2020

PANVITA Pomgrad – SALONIT Anhovo 2:3

Izidi nizov: 29:27, 12:25, 25:23, 11:25 in 10:15.

 

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Melavc in Vrenko (oba Šempeter).

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 2, Potočnik, Vinkovič 12, Drvarič 5, Radović 15, Rojnik 18, Flisar, Lakner 7, Novak, Bedrač 6, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

SALONIT ANHOVO: Boharev 10, Jereb 3, Filiputti, Karnel, Kavčič, Maretič, Radosavljevič 13, Peterlin 20, Kovačič, Tomić, Vrtovec 19, Basaneže 15 in Šarič (libero). Trener: Rade Dačovič.

 

Za uvod v novo tekmovalno sezono smo v Murski Soboti gledali zanimivo in na trenutke vrhunsko odbojko, kjer so se zmage na koncu po dobrih dveh urah razburljive igre polne preobratov veselili odbojkarji Salonita. Panvita Pomgrad je sicer dvakrat vodila, a na koncu ostala praznik rok.

Priložnost za igro je tokrat na mestu sprejemalca od prve minute dobil mladi, Dino Vinkovič, s solidno predstavo pa se premierno v murskosoboškem dresu predstavila tudi bloker, Jure Lakner ter korektor Branislav Radović.

 

Po pravi mali drami v končnici uvodnega niza so z 1:0 v nizih povedli domačini. Salonit je namreč Panviti z učinkovitejšim napadom ušel že v drugi polovici niza ter povedel s 24:21. Nato pa se je ustavilo. Po zapravljenih napadih Vrtovca in Radosavljeviča je mladi domači sprejemalec Vinkovič izid izenačil na 24.točki in niz je dobil razburljivo končnico. Salonit je zatem vmes še dvakrat vodil, Sobočani pa so izkoristili drugo zaključno žogo po bloku Radosavljeviču in napaki Vrtovca za zmago z minimalno razliko pri 29:27.

 

O drugem nizu pač ne gre izgubljati preveč besed. Salonit je z odličnim servisom ekspresno povedel s 6:0, Sobočani pa so si po razpadu sistema v drugem nizu priigrali vsega 12 točk.

 

Tretji niz je znova postregel z napeto in negotovo odbojko. Za spremembo od prvega niza zgolj s to razliko, da so zdaj vseskozi vodili Sobočani. Gostujoči trener Dačovič je pri izidu 19:16 zamenjal organizatorja igre, namesto Karnela je vstopil kapetan Jereb, in Salonit je Panvito Pomgrad ujel najprej na 21. ter nato še na 23.točki. Naprej pa zatem vseeno ni šlo več. Mladi Vinkovič, ki je dobil tokrat priložnost za igro kar v začetni postavi, je Sobočanom priigral zaključno žogo, blok novinca Laknerja gostujočemu sprejemalcu Radosavljeviču pa je zaključil drugi niz za domače vodstvo v nizih z 2:1.

 

V četrtem nizu pa je spet igralo samo eno moštvo. Pri Salonitu je Jereb ostal na igrišču do konca tekme, nervozni Sobočani pa kljub dvema rdečima kartonoma (Rojnik, Ražnatović) ter menjavam v tej fazi igre niso bili dorasel tekmec nasprotniku. In to kljub temu, da je domači trener Hribar poskušal spreobrniti potek dogodkov na igrišču tako z menjavo organizatorja igre (Drvarič/Novak) kot korektorja (Radović/Ražnatović).

 

Odločilni zadnji, peti niz pa je na koncu minil povsem v znamenju Salonita. Kanalci so povedli s 4:1 ter nato Panviti Pomgrad po lastnih neumnostih dovolili izenačenje na 5.točki. Od tu naprej pa Sobočanov ni bilo več. Konkretnejši Salonit je nizal točko za točko in po bloku blokerja Bohareva domačemu sprejemalcu Vinkoviču so se zmage veselili Kanalci, Sobočanom pa za uvod v novo tekmovalno sezono ostaja točka po porazu s 3:2.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

Rade DAČOVIČ, trener Salonita: »Čestitke obema ekipama na zelo dobri tekmi in predvsem borbeni odbojki. Mi pač nismo bili na ravni kot v pripravljalnem obdobju. Ja pa bila to prva prvenstvena tekma po dolgem času in zaenkrat sem vesel zaradi zmage, igro pa bomo še popravili. Določene stvari so bile vseeno dobre, nekatere ne in upam, da je bilo to zgolj zaradi dolge pavze in treme na igrišču zaradi prvega kroga. Če bi mi igrali tako kot pred dnevi proti ACH-ju bi seveda gladko zmagali. Ta nihanja bo seveda potrebno popraviti in Salonit je v prihodnje lahko samo še boljši. Težko tekmo v Murski Soboti smo pričakovali. Dva niza smo dobili gladko, oba izgubljena niza pa so si Sobočani priborili po borbenih končnicah, kjer jih je na trenutke pospremila tudi sreča

 

Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada: »Odigrali smo tekmo po sistemu toplo – hladno. Na trenutke res lepo, kvalitetno odbojko, nato pa nerazumljivi padci. Generalno sem vesel za točko, za padce v igri pa nikakor ne. Pred tekmo pa bi glede na kvaliteto nasprotnika sicer tak rezultat vseeno podpisal. Jaz sem namreč komaj danes videl kje realno smo, čeprav je bil nasprotnik res dober. Prvi niz je nakazal pravo smer, a ga drugi nato ni potrdil. Še vedno je v igri preveč nihanj, a je že v ponedeljek nov dan za delo in odpravljanje napak do Hoč saj bo to do naslednjega tedna potrebno odpraviti. Je pa bilo lepo, da smo vseeno lahko igrali pred gledalci in srčno upam, da smo si s to tekmo proti Salonitu naredili dobro promocijo za nadaljevanje sezone. Mi se bomo potrudili, da bo vse skupaj v prihodnje videti samo še lepše…«