• Hakl ITObrt-opremaZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.PranglAlkamDegraHakl ITIntering holdingEnergija plusFrontLab d.o.o.MineralSGPHitAboPranglDogšaImo-RealTranspak HitAboFrontLab d.o.o.SGPDiming SGPZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolFrontLab d.o.o.ZvezdaHelosZavarovalnica Triglav, d.d.ElcomEnergija plusPetrolSurovinaMineralPanvitaAlkamMineralTranspak Intering holdingLespatexGostilna - Pizzeria NONATranspak MlinopekSurovinaprofektElcomZavarovalnica Triglav, d.d.VigrosGostilna - Pizzeria NONAKarba MGEGostilna - Pizzeria NONAHakl ITLespatexSurovinaGostilna - Pizzeria NONAElcomDiming PanvitaSGPLegeaalualpremDogšaZvezdaEL PuhanObrt-opremaTranspak Karba MGEVigrosDegraPanvitaPetrolPanvitaHakl ITLegeaImo-RealIntering holdingSurovinaElcom

Novice 04.10.2020

Panvita Pomgrad v Murski Soboti nemočna proti državnim prvakom !

Panvita Pomgrad v Murski Soboti nemočna proti državnim prvakom !

 

ODBOJKA – Sportklub 1.A DOL, moški - 4.krog:

PANVITA Pomgrad – ACH Volley 0:3

Izidi nizov: 15:25, 18:25 in 18:25.

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Rožej (Raven na Koroškem) in Valentar (Prevalje).

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 6, Potočnik, Vinkovič, Drvarič 3, Radović 5, Rojnik 10, Flisar, Lakner 2, Novak, Bedrač, Grabar 1, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

ACH VOLLEY: Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 10, Pavlovič, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 8, Videčnik 4, Kök 9, Tzourits, Vučićević 13, Toman in Kumer (oba libero). Trener: Matija Pleško.

 

Vsega dobro uro igre so tokrat potrebovali aktualni državni prvaki za brezkompromisno zmago v Murski Soboti, kjer domači odbojkarji Panvite Pomgrada proti favoriziranemu nasprotniku niso imeli svojega dne.

 

Izenačeno odbojko smo tako gledali zgolj nekaj točk v uvodnem nizu, ko so se Ljubljančani še iskali, Sobočani pa so bili premalo odločni, da bi enakovredna igra lahko trajala dlje. ACH je namreč na krilih hitre igre ter predvsem občutno višje začetne postave od Panvite Pomgrada nizal prednost iz točke v točk in ekspresno zaključil prvi niz.

 

Pa tudi v nadaljevanju je bila slika na igrišču podobna. Domači trener, Aleš Hribar je sicer skušal z menjavo organizatorja igre (Drvarič/Novak) zmesti nasprotnika in poživiti domačo igro, a mu to, žal ni uspelo. ACH je namreč na krilih razigranega blokerja Toukhteha ter ob izjemno učinkovitem sprejemalskem paru Pokeršnik/Kők Sobočanom po zaključnem napadu blokerja Videčnika v drugem nizu prepustili vsega 18 točk.

 

V zadnjem, tretjem nizu pa je ritem igre vidno upadel na obeh straneh. ACH-ju je očitno popustila zbranost, veliko je bilo napak pri začetnih udarcih na obeh straneh, a so pri lastnih napak še naprej prednjačili domačini. Ljubljančani so tako na koncu odigrali zgolj toliko kot je bilo potrebno za maksimalno zmago s 3:0 v Murski Soboti.

 

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

 

Matija PLEŠKO, trener ACH Volleya:

»Z naše strani ena korektna tekma in zato pohvala igralcem. Reakcija po naši medli predstavi proti Hočam v Tivoliju je bila prava in vesel sem točk proti Panviti ter tokrat zadovoljen tudi z igro. Igraš namreč lahko toliko kot ti nasprotnik pusti. Mi smo danes imeli nekaj razpoloženih igralcev, naša nova okrepitev Toukhteh, ki je z nami šele par dni, pa je odigral svoje temu primerno in vidi se zakaj smo ga pripeljali. Svojim igralcem ponavljam, da bodo na vsaki tekmi vsi igrali nabrušeni do konca saj proti prvaku nimajo kaj izgubiti in temu primerno je potrebno odreagirati na igrišču. Žal samo dres in ime na dresu tekme ne zmaguje. Mi se moramo spustili na realna tla in se predvsem dokazovati na vsakem treningu in iz tekme v tekmo – to je namreč edino zagotovilo, ki šteje za naprej.«

 

Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada:

»Že po ogrevanju sem videl, da imamo v glavi in naših mišicah nek strah in žal, se je to pokazalo tudi na tekmi. Ko narediš toliko lastnih napak kot mi danes, je ACH-ju nemogoče parirati. ACH pa je danes verjetno pokazal njihovo najboljšo tekmo letos in pošteno so zmagali v Murski Soboti. Mi danes nismo imeli dovolj poguma pa tudi servis ni bil danes naš, čeprav ga na treningu največ treniramo. Psihološka blokada je očitno naredila svoje, tekmo smo izgubili in iz tega se bomo poskušali nekaj naučiti, dvigniti glave in igrati pogumno naprej. ACH je proti nam pokazal dober obraz, mi pa niti približno zato verjamem, da bo prvenstvo še zanimivo."