• ElcomPanvitaSGPPanvitaImo-RealSGPZavarovalnica Triglav, d.d.Transpak ElcomAlkamFrontLab d.o.o.profektHakl ITKarba MGEGostilna - Pizzeria NONADegraGostilna - Pizzeria NONASGPSurovinaEnergija plusZvezdaDegraPetrolIntering holdingSurovinaIntering holdingKarba MGEHakl ITPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.MlinopekLespatexHitAboHakl ITElcomVigrosEL PuhanZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.SurovinaDogšaTranspak VigrosSurovinaalualpremEnergija plusDogšaGostilna - Pizzeria NONALegeaZvezdaPetrolLespatexDiming Gostilna - Pizzeria NONATranspak HitAboDiming FrontLab d.o.o.PranglAlkamObrt-opremaLegeaHelosPranglZavarovalnica Triglav, d.d.MineralPanvitaPetrolMineralIntering holdingElcomFrontLab d.o.o.ElcomSGPMineralObrt-opremaImo-RealTranspak

Novice 27.11.2020

Na tekmi 12.kroga Sportklub 1.A DOL za moške Panvita Pomgrad s 3:1 izgubila proti Calcit Volleyu

Na tekmi 12.kroga Sportklub 1.A DOL za moške Panvita Pomgrad s 3:1 izgubila proti Calcit Volleyu

 

Sportklub 1.A DOL 2020/21 za moške, 12.krog / M.Sobota, 27.11.10.2020

PANVITA Pomgrad – CALCIT Volley  1:3   

Izidi nizov: 25:19, 18:25, 21:25 in 18:25.

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, zaprta tekma brez gledalcev, sodnika: Valentar (Prevalje) in Miklošičeva (Maribor).     

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 7, Potočnik, Vinkovič 4, Radović 9, Rojnik 15, Flisar, Lakner 6, Novak 3, Bedrač 2, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

CALCIT VOLLEY: Kos 2, Bregar, Purič 4, Kosmina 7, Gasparini 24, Hebda 12, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 16, Hribar in Plot (oba libero). Trener: Gregor Jerončič.   

 

Slabi dve uri zanimive odbojkarske predstave v za gledalce zaprti dvorani v Murski Soboti so tokrat ponudili oboji pri čemer so na koncu tekmo 12.kroga 1.DOL s 3:1 dobili izkušenejši Kamničani.

V neposrednem TV prenosu pred kamerami Sportkluba tako bivšemu trenerju Calcita, Alešu Hribarju na klopi Panvite ni uspelo presenetiti svoje nekdanje ekipe. Tudi brez obolelih prvega organizatorja igre, Urbana Drvariča, in blokerja, Blaža Grabarja, so bili namreč domačini povsem konkurenčni vse do druge polovice tretjega niza, kjer je že dišalo po presenečenju, ki pa ga na koncu ni bilo.  Kamničani so tako povsem upravičeno dobili obračun v Murski Soboti s 3:1.

 

Panvita Pomgrad je tekmo proti Calcitu začela odločno in v uvodnem nizu po servisu korektorja, Branislava Radovića naredila odločilno razliko pri izidu 15:11. Gostje so posledično tudi v nadaljevanju ostali brez pravega napada in domači kapetan, Jakob Rojnik, je zaključil prvi niz po vsega 19.točkah nasprotnika.  

 

V drugem nizu pa so se nato varovanci trenerja Gregorja Jerončiča vseeno prebudili. Poletna domača igra je po vodstvu s 7:5 skopnela, kamniški blok pa je poskrbel za preobrat. Začetni udarci razigranega korektorja Mitje Gasparija pa nato za vodstvo 16:11, ki pa ga zatem odbojkarji Calcita niso spustili več iz rok za izenačenje v nizih na 1:1.

 

Najbolj zanimiv je bil tako na koncu tretji niz. Jerončič je skušal osvežiti ekipo z menjavo Kos/Kosmina, a je slednjega zatem hitro vrnil na parket, saj je Panvita Pomgrad povedla z 18:13. Na zvit servis Dina Puriča pa so nato Kamničani uspeli izid izenačiti na 18.točki. Prestrašeni domačini enostavno niso zmogli več učinkovito zaključiti napada in tudi po menjavi Nikola Ražnatović / Dino Vinkovič na sprejemalskem mestu ni bilo nič drugače. Calcit je Panviti namreč do konca tretjega niza prepustil samo še tri točke in Kamničani so povedli z 2:1 v nizih.

 

Zadnji, četrti niz pa je bil nato samo še formalnost. Hribarjeva zasedba kot, da bi se vdala v usodo. Nazadnje je bili izid izenačen na 10.točki, ko je na sceno stopil visoki Sašo Štalekar in dokončno razblinil vse upe domačinov po preobratu. Zanimivo in borbeno tekmo v Murski Soboti je zatem za zmago Calcita s 3:1 na svoj način, z neubranljivim servisom, zaključil gostujoči korektor Mitja Gasparini, ki je bil s 24.točkami tudi najučinkovitejši na tekmi.

Sobočane v sredo čaka gostovanje pri Salonitu, Calcit pa se bo na naslednji tekmi zoperstavil favoriziranemu, ACH-ju…

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti: 

 

  • Gregor JERONČIČ, trener Calcita Volleya:

»Zmaga je zmaga in mi smo na igrišču dokazali, da smo bili boljši, čeprav potek tekme ni kazal tako. Prvi in tretji niz sta bila zelo na tesno. Mi danes nismo bili prepričljivi in zato nam ni bilo lahko. Panvita se je pokazala kot solidna ekipa, ki doma ne neha vztrajati in vse do četrtega niza je to dokazovala. Po imenih je naša ekipa sicer superiorna, ampak srčnost domačinov je danes naredila svoje in to lahko zmeša štrene marsikomu. Sem pa danes pričakoval našo boljšo predstavo, ki pa je ni bilo in tudi zato bo v nadaljevanju potrebno strniti vrste in popraviti tisto kar nam tokrat ni šlo.«

 

  • Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada:

»Ko govorimo o Kamniku z vsemi reprezentanti vemo o kom govorimo. Mi zdaj že neko obdobje lepo startamo prvi in drugi niz, nato pa ugasnemo skozi tekmo. A takšno stvar je treba najprej doživeti in nato potrenirati, da se lahko izboljša. Odpor, ki ga mi lahko nudimo smo danes ga. Zmotile so me edino dve, tri minute tretjega niza, ko smo vodili že s petimi točkami in smo nato nasprotniku niz podarili. Po težkih gostovanjih smo po dolgem času spet igrali v domači dvorani in to se pozna tudi na psihi. Se bomo pa iz tega probali čim več naučiti in nato v decembru proti tekmecem, ki bodo bolj po naši meri, iztržiti čim več.«