• DegraSurovinaElcomIntering holdingFrontLab d.o.o.ElcomGostilna - Pizzeria NONAIntering holdingElcomFrontLab d.o.o.HitAboPanvitaKarba MGEPetrolTranspak FrontLab d.o.o.DogšaSGPPanvitaKarba MGEDiming Imo-RealVigrosZavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITAlkamHitAboObrt-opremaZvezdaDegraLespatexPanvitaEL PuhanGostilna - Pizzeria NONASGPIntering holdingObrt-opremaSurovinaZvezdaHelosTranspak LegeaDiming LespatexPetrolElcomFrontLab d.o.o.Transpak Zavarovalnica Triglav, d.d.SurovinaMineralSurovinaMineralDogšaMlinopekprofektGostilna - Pizzeria NONALegeaDegraImo-RealSGPMineralHakl ITPranglVigrosEnergija plusAlkamTranspak SGPPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITalualpremGostilna - Pizzeria NONAPranglZavarovalnica Triglav, d.d.Energija plusPetrol

Novice 20.01.2021

Vodilni ACH Volley v M.Soboti upravičil vlogo favorita in ugnal Panvito Pomgrad s 3:0 !

Vodilni ACH Volley v M.Soboti upravičil vlogo favorita in ugnal Panvito Pomgrad s 3:0 !

 

Sportklub 1.A DOL za moške, 16.krog:  

PANVITA Pomgrad – ACH Volley  0:3   

Izidi nizov: 24:26, 16:25 in 13:25.    

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, zaprta tekma brez gledalcev / Covid-19 razmere, sodnika: Sanja Miklošič in Tomaž Melavc.        

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 5, Potočnik, Vinkovič 3, Drvarič 4, Radović 6, Rojnik 15, Flisar, Lakner 1, Novak, Bedrač 6, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

ACH VOLLEY: Ropret 1, Pernuš, Toukhteh 7, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič 7, Rutar, Pokeršnik 15, Videčnik 10, Kök 3, Djurić 7, Vučićević 9, Toman in Dagostino (oba libero). Trener: Matija Pleško.      

 

Aktualni državni prvaki, odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane so v Murski Soboti upravičili vlogo favorita in domačo Panvito Pomgrad nadigrali s 3:0. Pa čeprav so se morali za zmago predvsem v prvem nizu pošteno potruditi saj so domačini po vodstvu s 24:22 zapravili dve zaključni žogi za presenečenje.

 

Še največ odbojke na dobro uro trajajoči tekmi v Murski Soboti smo tako videli v uvodnem nizu. Sobočani pod taktirko trenerja Dejana Fujsa, ki je razglašeno moštvo prevzel od predhodnika, Aleša Hribarja, so se favoriziranemu nasprotniku upirali hrabro. Z domiselno ter kombinatorno igro so vmes v uvodnem nizu vodili za dve točki pri 12:10 in 16:14, da bi nato Ljubljančani izid izenačili na 17.točki za razburljivo končnico. Na začetni udarec sprejemalca, Jakoba Rojnika, si je nato Panvita Pomgrad priigrala prednost 20:18. In si nato po uspešnem napadu mladega Dina Vinkoviča, ki je pred tem zamenjal nerazpoloženega Branislava Radovića, priigrala prvo zaključno žogo pri 24:22. Nato pa se je ustavilo. Sobočani kot da bi se ustrašili renomiranega nasprotnika in od presenečenja ni bilo nič. Po zapravljenem napadu Rojnika je prvi niz zaključil nezaustavljivi Mitar Djurić.

 

V drugem nizu pa so aktualni državni prvaki prestavili v višjo prestavo. Trener Ljubljančanov, Matija Pleško je na sprejemalskem mestu Mateja Köka zamenjal z Juretom Okrogličem kar je v nadaljevanju obrodilo sadove. ACH je strnil vrste in tudi po poškodbi gležnja Djurića, ki ga je uspešno zamenjal Božidar Vučićević, prepričljivo nizal točko za točko. A se je pri vodstvu 12:7 za Ljubljančane vseeno ustavilo in Panvita Pomgrad je pri 14:15 izid skorajda izenačila. Nato pa je na servis prišel bloker Matic Videčnik, ki je s pomočjo mreže srečno nanizal tri točke neposredno z začetnim udarcem in ACH je dobil tudi drugi niz.

 

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Sobočani so se vdali v usodo pa čeprav so aktualnim državnim prvakom vseeno uspešno parirali do 10.točke in na tej tekmi pokazali bistveno več kot na prejšnjih. Pri ACH-ju je Okroglič ostal na igrišču, pri Panviti Pomgrad pa je Fujs še enkrat zamenjal nerazpoloženega Radoviča z mladim Vinkovičem, a preobrata ni bilo. Amir Toukhteh je prerešetal soboško zasedbo s servisom in trojni ljubljanski blok je na Rojnikov neizdelan napad zaključil tekmo z maksimalnih 0:3.

 

Panvito Pomgrad v soboto čaka izjemno pomembna tekma v boju za obstanek v Novem mestu proti Krki, vodilni ACH Volley pa se bo v naslednjem krogu na domačem parketu pomeril s Hočami.