• PranglVigrosPanvitaPranglMineralPanvitaFrontLab d.o.o.ElcomSGPAlkamTranspak VigrosFrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.ElcomObrt-opremaalualpremObrt-opremaMineralIntering holdingGostilna - Pizzeria NONAPetrolFrontLab d.o.o.LespatexLegeaDegraSurovinaSGPPanvitaDiming Intering holdingFrontLab d.o.o.MlinopekEL PuhanAlkamGostilna - Pizzeria NONAElcomTranspak Hakl ITHitAboLegeaHakl ITDogšaPetrolKarba MGETranspak SurovinaPanvitaSurovinaZavarovalnica Triglav, d.d.MineralZvezdaSGPIntering holdingHitAboGostilna - Pizzeria NONATranspak DegraImo-RealPetrolGostilna - Pizzeria NONAEnergija plusDogšaKarba MGEEnergija plusZavarovalnica Triglav, d.d.profektDiming LespatexImo-RealHelosZvezdaSGPPranglElcomHakl ITSurovinaZavarovalnica Triglav, d.d.

Novice 10.03.2021

V sredo, 10.marca ob 19:00 prva tekma 1/4 finala končnice DP - v Mursko Soboto prihaja Calcit Volley

V sredo, 10.marca ob 19:00 prva tekma 1/4 finala končnice DP - v Mursko Soboto prihaja Calcit Volley

Zdaj gre zares !

V sredo, 10.marca ob 19:00 se bosta v Športni dvorani OŠ I v Murski Soboti na prvi tekmi 1/4 finala državnega prvenstva pomerila domača PANVITA POMGRAD in kamniški Calcit Volley.

Za napredovanje v polfinale DP se igra na dve dobljeni tekmi, po uvodni tekmi v Murski Soboti pa bo naslednja in morebitna odločilna tretja tekma v Kamniku.

Kamničani so v rednem delu državnega prvenstva v Sportklub 1.A DOL za moške za Mariborom in ACH Volleyem zasedli tretje mesto, Panvita Pomgrad pa je redni del tekmovanja končala na šestem mestu na lestvici. Sobočani so Kamničane s 3:0 ugnali na zadnji tekmi rednega dela prvenstva kar je odlična napoved za sredino večerno tekmo v Murski Soboti !

Tekma bo zaradi Covid razmer tudi tokrat zaprta za javnost, neposredni (live stream) prenos pa si lahko ogledate na spletni strani OZS !

Vljudno vabljeni !

 

IZJAVE PRED TEKMO s Calcit Volleyem:

 

  • Dejan FUJS, trener OK Panvita Pomgrad:

»Glede na situacijo, ki se nam je zgodila v rednem delu sezone smo v prvem delu tekmovanja pričakovali boljši izkupiček tako točk kot uvrstitev na lestvici. A so se stvari pač vmes odvijale kot so se odvijale. V zadnji tretjini prvenstva smo ujeli ritem in osvojili prepotrebne točke za obstanek in se neposredno uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva. Dejansko smo naredili težko delo, saj smo bili vmes že v poštenem zaostanku za tekmeci, a se je na koncu vseeno izšlo tako kot smo si želeli oziroma smo načrtovali že pred začetkom sezone.

Mi trenutno z delom nadaljujemo v istem ritmu kot smo si zastavili pred končnico. In po zamenjavi trenerja bistvenih sprememb pred končnico ne bomo uvajali. Ekipa trenira zavzeto, po zmagah je vzdušje boljše saj se je vmes tudi igralcem očitno odvalili kamen od srca in so zdaj vseeno malo bolj sproščeni. Edini problem je, da nekatere ekipe v tem obdobju do prvih četrtfinalnih obračunov igrajo tekme, mi pa smo zdaj dobra dva tedna brez tekmovalnih obveznosti kar bomo skušali nadoknaditi s kakšno prijateljsko tekmo, da vidimo pri čem smo. 

Mi v rednem delu prvenstva namreč nismo bili v situaciji , da si izbiramo nasprotnika v četrtfinalu. Na prvi tekmi proti Kamniku bomo naredili vse, da dokažemo da sodimo v zgornji del te lige in da nismo slučajno ugnali Kamničanov s 3:0 na zadnji tekmi rednega dela prvenstva. Se je pa potrebno zavedati, da ima tudi nasprotnik, ki tekmuje tako v domačem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi in pokalu, tudi visoke cilje. Ima neprimerno večji in širši igralski kader ter je vložil v ekipo neprimerno več denarja kot si mi lahko privoščimo. Je pa žoga okrogla in mi bomo storili vse, da se temu nasprotniku dostojno upiramo kar pomeni, da naš cilj ni zgolj odigrati četrtfinala. Cilje je vsekakor zmagati naprej na prvi tekmi v Murski Soboti ter nato korak po korak zgodbo nadaljevati in zaključiti čim bolj uspešno.«

 

  • Jakob ROJNIK, najučinkovitejši igralec OK Panvita Pomgrad:

»Če generalno pogledamo smo vseeno malo nezadovoljni s prvim delom tekmovanja, čeprav smo na koncu šesti. Predvsem glede na način kako smo prišli do tega šestega mesta. Realno so bili cilji celo višji a na koncu predvsem glede na način kako smo prišli do tega šestega mesta, ko smo se uspeli pobrati, je ta srečen konec ublažil vse skupaj. Realno bi lahko bilo seveda boljše. Sploh prvi del sezone, če bi vmes pobrali še kje par točk, in potem tudi tekma proti Salonitu ter zadnja proti Calcitu ne bi bili tako življenjskega pomena.

Stanje v ekipi pred končnico je dobro. Zdaj smo dobili malo krila, malo dodatnega elana, vrnila se je tudi samozavest. Stanje v slačilnici je vsekakor boljše kot prej. No, tako kot mora biti.

Naša pričakovanja pa seveda so. Še posebej zaradi Kamnika, ki nam leži in smo proti njemu vedno igrali dobro. Ne glede nato, če smo igrali doma ali v gosteh. Naša želja je zdaj uvrstitev v polfinale saj smo vmes dokazali, da lahko in tako ne vidim razloga, da se ne bi na Kamnik pripravili 100% in šli po to polfinale tako kot se spodobi. Kamničani bodo zagotovo zdaj šli z večjim spoštovanjem v igro. Tudi oni bodo odslej morali biti 100% kar pa je vseeno lahko psihološka prednost za nas. Mi zdaj nimamo več kaj izgubiti ali pa v vsakem primeru verjetno manj kot oni in tudi zato gremo na polno, na zmago.«

 

  • Branislav RADOVIĆ / eden izmed dveh tujih odbojkarjev v ekipi, ki se je vmes po spletu okoliščin iz korektorja preselil na »delovno mesto« srednjega blokerja:

»Bila je dolga sezona, preveč je bilo porazov ali po novem letu in z novim trenerjem smo pokazali da imamo srce ter da znamo igrati. Potem, ko so nas že mnogi odpisali lahko tako šele zdaj pokažemo koliko veljamo pa čeprav je mogoče kdo premalo verjel v nas.

Ko smo bili že odpisani je bil naš osnovni cilj samo končnica. Zdaj, ko smo v četrtfinalu brez dodatnih kvalifikacij treniramo še z večjo željo in z nestrpnostjo pričakujemo ta Kamnik. Da ne bi potem izgledalo, da smo Kamničane na zadnji tekmi rednega dela sezone slučajno premagali s 3:0. Pripravljamo se dobro in pričakujemo napredovanje. Poti nazaj v četrtfinalu ni več, zdaj se gleda samo še naprej.

Sam sem vmes po spletu okoliščin tudi spremenil igralno mesto in z novim trenerjem je tudi proti Kamniku vse mogoče.