• LegeaVigrosSGPElcomDiming SurovinaGostilna - Pizzeria NONAElcomHelosTranspak SGPalualpremPetrolImo-RealElcomDogšaTranspak AlkamLegeaGostilna - Pizzeria NONADiming DogšaMineralImo-RealMlinopekHakl ITPetrolMineralSurovinaPanvitaLegeaZavarovalnica Triglav, d.d.SurovinaPranglZavarovalnica Triglav, d.d.VigrosIntering holdingSGPHakl ITMineralPanvitaEL PuhanObrt-opremaZvezdaElcomGostilna - Pizzeria NONAPetrolLespatexHitAboZvezdaZavarovalnica Triglav, d.d.Intering holdingLespatexKarba MGEFrontLab d.o.o.Hakl ITFrontLab d.o.o.AlkamDegraSGPObrt-opremaIntering holdingEnergija plusPanvitaTranspak Karba MGEEnergija plusprofektHitAboGostilna - Pizzeria NONAFrontLab d.o.o.PranglDegraZavarovalnica Triglav, d.d.SurovinaTranspak FrontLab d.o.o.Panvita

Novice 19.07.2021

TRIJE odbojkarji Panvite Pomgrad EVROPSKI PRVAKI U-17 !

TRIJE odbojkarji Panvite Pomgrad EVROPSKI PRVAKI U-17 !

ODBOJKA – mlada slovenska reprezentanca U-17 EVROPSKI PRVAK !

Nov izjemen uspeh so sinoči slovenski odbojki priigrali mladi slovenski odbojkarji stari do 17 let, ki so v albanski Tirani postali evropski prvaki.

 

V finalu evropskega odbojkarskega prvenstva za mlade odbojkarje stare do 17 let je reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorja Iztoka Kšele v Tirani po zmagi v polfinalu proti Poljski s 3:0 v velikem finalu ugnala še favorizirano reprezentanco Rusije s 3:0 (23, 21, 23) in tako osvojila naslov evropskega prvaka.

V slovenski izbrani vrsti pa so se naslova razveselili tudi trije mladi odbojkarji murskosoboškega OK Panvita  Pomgrad: Urban Rajnar, Nik Legen in Vid Suhadolnik, ki je v finalu proti Rusom prispeval 8 točk.

 

Slovenija je zaključni turnir evropskega prvenstva v Tirani začela s tremi zmagami in sicer so po domači Albaniji (3:0) varovanci Iztoka Kšele ugnali še Turčijo (3:0) in Belgijo (3:1). 

Rusi, ki so jih Slovenci premagali v finalu, so v četrtem krogu skupinskega dela tekmovanja sicer ugnali Slovence s 3:2 v nizih, a so se mladi slovenski odbojkarji očitno iz tega dvoboja marsikaj naučili in Rusom vrnili milo za drago v finalu. Dvoboj z Latvijo (1:3) nato ni imel več pravega tekmovalnega naboja, Slovenci pa so v skupini A osvojili drugo mesto.

V polfinalu je zatem Slovenija s 3:0 premagala Poljsko, mladi slovenski odbojkarji pa so nato v velikem finalu s 3:0 za naslov evropskega prvaka ugnali še favorizirano Rusijo.

 

Gre za prvi naslov evropskega prvaka v zgodovini slovenskih odbojkarskih reprezentanc, ki v zadnjem obdobju dosegajo neverjetne uspehe. Varovanci Iztoka Kšele so v Albaniji dokazali, da je v Sloveniji zrasel nov rod talentiranih odbojkarjev pred katerimi je svetla prihodnost, zlate medalje pa so se v majici z državnim grbom razveselili tudi trije še ne 16.letni, visokorasli odbojkarji iz OK Panvita Pomgrad !

 

Čestitamo !

 

Več na spletni strani OZS – link:

https://www.odbojka.si/index.php?st=stran_novice&id_novice=22665