• Imo-RealElcomPanvitaHelosIntering holdingImo-RealAlkamElcomalualpremDiming PranglLegeaKarba MGEImo-RealElcomSurovinaDogšaLespatexSGPSurovinaPanvitaTranspak MineralElcomTranspak Gostilna - Pizzeria NONAKarba MGEAlkamMineralMlinopekPetrolMineralPranglVigrosEnergija plusZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.PetrolDogšaFrontLab d.o.o.VigrosDegraIntering holdingLegeaSGPObrt-opremaZavarovalnica Triglav, d.d.EL PuhanZavarovalnica Triglav, d.d.Gostilna - Pizzeria NONAFrontLab d.o.o.Transpak Zavarovalnica Triglav, d.d.Transpak HitAboSGPObrt-opremaIntering holdingEnergija plusHakl ITHitAboPanvitaDiming Gostilna - Pizzeria NONAPetrolSGPHakl ITZvezdaHakl ITprofektLespatexDegraSurovinaFrontLab d.o.o.ZvezdaPanvitaGostilna - Pizzeria NONASurovina

Novice 16.10.2021

Panvita Pomgrad po zmagi proti Salonitu neporažena še drugo tekmo zapored !

Panvita Pomgrad po zmagi proti Salonitu neporažena še drugo tekmo zapored !

 

PANVITA Pomgrad – Salonit Anhovo 3:1

Izidi nizov: 12:25, 25:23, 25:19, 25:17

Sportklub 1.A DOL 2021/22 za moške, 3.krog / Murska Sobota, 16.10.2021

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 70, sodnika: Sanja Miklošič in Mojca Tovornik.       

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 10, Drvarič 6, Radović 8, Rojnik 16, Flisar, Lakner 6, Fužir 2, Bedrač, McConnell 17, Grabar, Hafner , Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

SALONIT ANHOVO: Boharev 5, Stojanovič , Sarič (libero), Jereb , Filiputti , Karnel 2, Jeklin , Lazar 5, Kavčič , Maretič , Radosavljević 12, Okroglič (libero), Kovačič , Vrtovec 15, Ristić 8. Trener: Rade Dačovič.

 

Odbojkarji Panvite Pomgrada so po uspešnem gostovanju pri novomeški Krki doma gostili odbojkarje Salonita iz Anhovega ter ga ugnali s 3:1.

V uvodni niz so bolje stopili Kanalci in hitro povedli za 4 točke. Domačinom je uspelo ujeti priključek, a so gostje stopnjevali pritisk ter povišali vodstvo na 6:11, ko je domači trener Fujs vzel minuto odmora in kmalu zatem zamenjal sprejemalca Vinkoviča s Fužirjem. Salonit je obdržal prednost šestih točk in pri 9:17 je Fujs vzel svojo drugo minuto odmora, saj so domačini igrali raztreseno in delali preveč napak tako pri servisu kot na sprejemu. Prednost Salonita je narasla na 11 točk in uvodni niz se je ekspresno zaključil pri 12:25. Najuspešnejši na parketu v tem obdobju je bil Vrtovec.

 

Začetek drugega niza pa je vseeno ponudil bolj izenačeno igro. Nobeni od ekip ni uspelo narediti razlike. Pri dobrem servisu Rojnika so domačini povedli z 12:10 in gostujoči trener Dačovič je vzel minuto odmora. Panvita Pomgrad je bolje zaigrala na sprejemu in začela pritiskati s servisom ter tako uspela obdržati prednost 2 točk. Situacija se je vseeno kmalu obrnila in gostje so povedli 13:14 tako da je zdaj Fujs vzel minuto odmora. Obe ekipi sta naredili preveč lastnih napak in rezultat je bil vseskozi izenačen. Sobočanom je v izteku niza uspelo narediti razliko pri 21:19 in trener gostov Dačovič je bil primoran vzeti minuto odmora ter ustaviti domačine. A je bil po napaki McConnella v napadu vseeno uspešnejši domači bloker Lakner. Po napaki gostov na servisu so tako drugi niz v nervozni končnici za izenačenje v nizih dobili domačini s 25:23.

 

Tretji niz pa je nato že ponudil boljšo igro domačih odbojkarjev, ki so hitro povedli z 6:3. Sobočani so nadaljevali z dobro igro in povedli z 12:8, ko je gostujoči trener vzel minuto odmora. Panvita Pomgrad se ni dala zmesti in je povečevala prednost na 6 točk. Igralci Salonita so se po nekaj domačih napakah približali na 17:14. Fujs je vzel svojo minuto odmora za še zadnje napotke pred nadaljevanjem, a so gostje izid vseeno izenačili na 17:17. Igralci Panvite Pomgrada so nato končno pritisnili s servisi in povedli z 20:18 ter po dveh dobrih servisih Radovića povedli v nizih z 2:1.

 

Nadaljevanje srečanja sta obe ekipi odigrali dokaj izenačeno in šele na sredini četrtega niza so domačini povedli s 13:9. Panvita Pomgrad se ni ustavila in prednost je narasla na 16:9. Trener Salonita je tako v razmaku par točk moral vzeti še svojo drugo minuto odmora in Kanalci so uspeli zmanjšati zaostanek. Pri 18:14 pa se je odzval Fujs saj so se gostje preveč približali do tega trenutka suverenim domačinom. Po dobrem in zvitem napadu Rojnika ter nato še uspešnem servisu je bil rezultat že neulovljivih 23:16. Po bloku Drvariča Ristiću ter napaki v napadu pa se je tekma končala v korist domače zasedbe, ki je za uvod prikazala bledo igro a nato tekmo vseeno dokaj mirno pripeljala do končne in po prikazanem povsem zaslužene zmage s 3:1.

V 4. kolu - v soboto, 23.10. - v Mursko Soboto prihaja Calcit Kamnik, kar bo nova poslastica za ljubitelje odbojke v Prekmurju.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti: 

  • Rade Dačovič, trener Salonita:

»Čestitke Panviti Pomgradu za zmago. Začetek tekme in prvi niz smo dobili gladko, ko smo igrali v sistemu in tako kot smo se dogovorili. Nato pa je padla koncentracija na sprejemu in dali smo možnosti Panviti da se vrne v igro. Pritiskati so začeli z začetnim udarcem in to se jim je obrestovalo. Malo več so tvegali in to je obrodilo sadove. Mi bomo sicer delali še naprej in predvsem popravljali napake, ki so se nam zgodile ter se skušali dvigovati skozi sezono. Predvsem psihološko moramo popraviti napake, ki smo jih naredili tokrat in to po možnosti že na naslednji tekmi proti državnim prvakom.«

 

  • Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada: :

»Najprej čestitke fantom za zmago ter da so tri točke proti zahtevnemu nasprotniku ostale v Murski Soboti. In to je najbolj pomembno. Smo pa bili mi danes kok kakšna stara disel mašina, ki rabi nekaj časa da se ogreje, a ko se ogreje nato igra kot namazan stroj. Res smo rabili nekaj časa, da smo prišli v igro in po veselju po tej zmagi bomo začeli razmišljati o naslednji tekmi in o kamniškem Calcitu. Veliko se pogovarjamo tudi že o tem, prvenstvo je dolgo, dela je dovolj in treba je biti pravi na vsaki tekmi. Po dveh zmagah smo zaenkrat zadovolji, še vedno pa nam je malo žal zapravljene priložnosti na uvodu sezone proti ljubljanskemu ACH-ju.«