• alualpremSGPPetrolVigrosHakl ITPanvitaHakl ITPetrolTranspak Zavarovalnica Triglav, d.d.PranglElcomLegeaAlkamIntering holdingElcomSurovinaMineralKarba MGEEnergija plusSurovinaHitAboMlinopekAlkamSurovinaDogšaGostilna - Pizzeria NONAElcomZvezdaHakl ITFrontLab d.o.o.alualpremPetrolTranspak MineralObrt-opremaFrontLab d.o.o.Energija plusGostilna - Pizzeria NONADiming HitAboSGPGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.HelosImo-RealDegraPranglGostilna - Pizzeria NONAZvezdaFrontLab d.o.o.SGPSurovinaIntering holdingLespatexPanvitaDegraTranspak PanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.Imo-RealIntering holdingprofektDiming Zavarovalnica Triglav, d.d.Transpak ElcomObrt-opremaDogšaEL PuhanPanvitaKarba MGEMineralLegeaVigrosSGPLespatex

Novice 23.10.2021

Panvita Pomgrad po dveh zaporednih zmagah morala priznati premoč favoriziranim Kamničanom

Panvita Pomgrad po dveh zaporednih zmagah morala priznati premoč favoriziranim Kamničanom

 

4.krog Sportklub 1.A DOL za moške 2021/22:

PANVITA Pomgrad – Calcit Volley  1:3   

Izidi nizov: 19:25, 19:25, 26:24 in 23:25.  

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Marko Rožej in Nina Juraja.        

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 13, McConnell 14, Drvarič 1, Radović 11, Rojnik 20, Lakner 1, Bedrač 3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

CALCIT VOLLEY: Kos, Bregar 10, Purič 14, Kosmina 21, Gasparini, Klobučar 18, Siirila 4, Brulec 2, Beravs 1, Mujanović, Pavlović, Hribar in Plot (oba libero). Trener: Matija Pleško.     

 

Aktualni pokalni prvaki so v Murski Soboti po skoraj dveh urah igre zanimive odbojke s 3:1 ugnali domačo Panvito Pomgrad ki tako proti Kamničanov ni nadgradila dveh zaporednih prvenstvenih zmag.

Calcit je tekmo pričel odločno in v uvodnem nizu že po 10.točki naredil odločilni razliko (10:14), ki je nato do konca niza ni izpustil več iz rok. Panvita Pomgrad je gostom v uvodnem nizu prišla najbližje do dveh točk zaostanka pri izidu 18:20, nato pa so Kamničani spet pritisnili s servisom, nezaustavljiv v tem obdobju je bil sprejemalec Martin Kosmina, in rezervist Žan Beravs je z odličnim servisom zaključil uvodni niz.

In tudi v drugem nizu Sobočanov igra ni stekla. Še naprej je šepal sprejem servisa in Kamnik je hitro povedel s 7:4. A je nato Panvita Pomgrad po odličnih začetnih udarcih blokerja Branislava Radovića goste ujela in izid izenačila na 7.točki ter celo povedla z 8:7, nato pa se je znova ustavilo. Potem, ko sta tekmeca naredila nekaj menjav je pri Calcitu v drugem nizu s servisom naredil odločilno razliko organizator igre, Jan Brulec in po 10:14 Sobočani gostov niso več ujeli. Drugi niz je z neposredno točko po začetnem udarcu zaključil še drugi kamniški sprejemalec, Jan Klobučar.

Najbolj zanimiv in dramatičen pa je bil tretji niz, ki so ga na razliko dobili Sobočani. Tekmeca sta se vsega s točko ali dvema izmenjavala v vodstvu do 18:20, ko so pobegnili Kamničani, a jih je Panvita Pomgrad na servis Radovića ujela ter izid izenačila na 20.točki. Izenačena igra se je nadaljevala in gostujoči trener, Matija Pleško je pri 22:22 Kosmino zamenjal s kapetanom Gasparinijem, ki je vstopil zgolj za en začetni udarec. Po time-outu gostov pri izidu 23:22 je Rojnik Sobočanom priigral prvo zaključno žogo, ki pa je nato McConnell po zapravljenem servisu ni znal vnovčiti za znižanje izida na 1:2 v nizih. Na začetni udarec blokerja Siirile so nato Kamničani izenačili, a je nato stvari v svoje roke vzel kar Jakob Rojnik sam, ki je najprej zaključil napad za drugo domačo zaključno žogo ter nato s servisom zgolj še dokončal delo za zmago Panvite Pomgrada v tretjem nizu s 26:24.

In podobno kot tretji je bil razburljiv tudi četrti niz, ki pa so ga na koncu dobili Kamničani pa čeprav so Sobočani vmes dvakrat občutneje vodili. Zadnjič pri izidu 22:20, ko so si priigrali dve točki prednosti na Rojnikov začetni udarec, a je nato Bedrač serviral v out. Izkušeni Calcit pa se nato ni pustil več presenetiti in je po dveh zapravljenih domačih napadih slavil zasluženo zmago v Murski Soboti s 3:1.

Izjave po tekmi v M.Soboti:

  • Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada:

»Spet smo imeli težave z začetkom tekme in to smo proti Kamniku prenesli še v drugi niz, kjer nismo igrali na ravni tako kot znamo. In zato se nam v četrtem nizu ni izšlo, da bi tekmo podaljšali v peti  niz. V četrtem nizu smo namreč sami zapravili priložnost za zmago in zato je Kamnik to tekmo dobil. Zdaj nas čaka težko gostovanje v Kranju in res škoda, da smo ostali brez točk proti Kamniku saj smo spet začeli igrati prepozno.«

  • Matija PLEŠKO, trener Calcita Kamnika:

»Precej težka tekma za nas proti vedno neugodnemu domačemu nasprotniku. Vedeli smo, da se bo v Murski Soboti potrebno stepsti za te tri točke. Fantje so pokazali pravi obraz, tudi ko je bilo težko. Domačini so večji del tekme igrali dobro in bila je to ena lepa tekma za en lep sobotni večer, kjer smo bolj ugoden rezultat potegnili mi in očitno se bo tu še marsikdo namučil za zmago. Pri odbojki je pač tako, da dokler ne dobiš treh nizov tekma ni dobljena. Nasprotnik je bil trmast in zato smo šli v četrti niz, ki pa bi povsem lahko spolzel tudi v petega tako da sem zadovoljen, da smo tekmo pravočasno zaključili.«