• Obrt-opremaZvezdaDiming PetrolLegeaElcomprofektTranspak HelosSurovinaZvezdaPanvitaZavarovalnica Triglav, d.d.DogšaZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.SurovinaAlkamHakl ITTranspak SGPFrontLab d.o.o.MineralEL PuhanDiming VigrosGostilna - Pizzeria NONAHitAboFrontLab d.o.o.HitAboMineralPetrolVigrosPanvitaMlinopekPranglElcomIntering holdingGostilna - Pizzeria NONAAlkamDegraSGPPranglLespatexSGPFrontLab d.o.o.LegeaIntering holdingObrt-opremaKarba MGEElcomKarba MGEHakl ITEnergija plusZavarovalnica Triglav, d.d.ElcomSGPTranspak SurovinaIntering holdingDegraZavarovalnica Triglav, d.d.MineralPetrolDogšaImo-RealalualpremSurovinaLespatexObrt-opremaHakl ITPanvitaImo-RealGostilna - Pizzeria NONAPanvitaTranspak Energija plusGostilna - Pizzeria NONA

Novice 27.11.2021

Krka po mrku v uvodnem nizu v Murski Soboti presenetila Panvito Pomgrad

Krka po mrku v uvodnem nizu v Murski Soboti presenetila Panvito Pomgrad

 

9.krog Sportklub 1.A DOL za moške 2021/22:  

PANVITA Pomgrad – KRKA  1:3   

Izidi nizov: 25:13, 22:25, 22:25 in 23:25.

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev  70, sodnika: Jurajeva in Valentar (oba Prevalje).          

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 13, McConnell 1, Drvarič 6, Radović 17, Rojnik 9, Lakner 5, Bedrač 4, Fužir 4, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl, Vori. Trener: Dejan Fujs.

KRKA: Hafner, Erpič 3, Travnik 16, Kožar 2, Pulko 18, Lavrič, Peterlin 11, Hvala, Lindič 6, Renko, Koncilja, Čopi, Borin, Jaklič. Trener: Tomislav Mišin.  

 

Odbojkarji novomeške Krke so v Murski Soboti po slabih dveh urah igre presenetili domačo Panvito Pomgrad. Potem, ko so jih Sobočani povsem nadigrali v uvodnem nizu je sledil popoln preobrat. In to tudi po tem, ko je domači trener Dejan Fujs vmes dodobra zarotiral domačo zasedbo in skušal presenetiti nasprotnika na korektorskem mestu tako z Branislavom Radovićem kot s povratnikom po poškodbi Connorjem McConellom. 

 

O prvem nizu tokratnega obračuna ne gre izgubljati preveč besed. Sobočani so bili za razred boljši od nasprotnika in mu v uvodnem nizu prepustili vsega 13 točk.

Nato pa so borbeni Krkaši počasi začeli igrati, Sobočani pa so si privoščili preveč napak. Drugi niz je bil bolj kot ne izenačen do 19.točke, Panvita Pomgrad je celo povedla z 22:21, nato pa se je ustavilo. Po zapravljenem domačem napadu in bloku Branislavu Radoviću je niz zaključil novomeški korektor, Zlatko Pulko za izenačenje v nizih na 1:1.

V tretjem nizu pa so z začetnim udarcem pritisnili Krkaši ter hitro povedli s 5:1. Brez pravega sprejema servisa tudi domačega napada ni bilo in Fujs je Jakoba Rojnika zamenjal z Urbanom Fužirjem kar pa ni prineslo preobrata. Pri zaostanku 16:21 je Radovića zamenjal McConell in Sobočani so se uspeli gostom približati na 20:23. A je bilo nato to tudi vse kar so zmogli in razpoloženi Toni Travnik je zaključil tretji niz za vodstvo Krke z 2:1.

Zadnji, četrti niz pa je bil nato odločilen. Panvita Pomgrad je tokrat začela z najmočnejšo zasedbo, t.j. z Radovićem na blokerskem ter McConellom na korektorskem mestu, a pravega učinka ni bilo. Po vodstvu Krke z 2:0 sta bila tekmeca izenačena vse do 11:15, ko so Sobočani povsem odpovedali in brez učinkovitega napada niso uspeli parirati tekmecu. Na servis povratnika Rojnika so se sicer Krki uspeli približati na 14:15 ter nato izid izenačiti na 16.točki, zatem pa ni šlo več. Pri zaostanku 19:22 in as servisu rezervista Hafnerja je žogo končala v outu, Sobočani pa so nato vseeno zmogli še toliko moči, da so se Krki približali na 23:24. A so Krkaši zatem vseeno izkoristili tretjo zaključno žogo, ki jo je z uspešno zaključenim napadom po sredini zaključili kapetan Grega Erpič za zmago Krke v Murski Soboti s 3:1.

 

Panvita Pomgrad v 10.krogu 1.A DOL v soboto, 4.decembra gostuje v Kanalu pri Salonitu.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

  • Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada:

»Po gladko dobljenem prvem nizu so se določeni igralci preveč opustili in dopustili, da so se gostje razigrali. Nato pa so začeli igrati na silo, nervozno in nedisciplinirano in to nas je kaznovalo, da smo ostali brez pozitivnega rezultata. Pri nas je bil kanadski korektor skoraj tri tedne poškodovan, brez treninga, in smo skušali presenetiti ter najti neko drugo rešitev, a se nam računi niso izšli. Ker določeni niso odigrali tekme do konca sem probal z menjavami reševati barko, ki se je začela potapljati, a nam to ni uspelo. Od naših dveh tujcev je bil doslej vedno eden poškodovan tako, da si v nadaljevanju želimo predvsem zdravja in sreče, da bomo lahko normalno trenirali.«

  • Tomislav MIŠIN, trener Krke:

»Odigrali smo dobro tekmo. Celo sezono imamo težave s poškodbami, tokrat pa je ekipa pokazala karakter in to me še posebej veseli. V prvem nizu so nas domačini poservirali, ko pa smo stabilizirali sprejem začetnih udarcev smo postali konkurenčni. Sobočani so začeli odlično, mi pa smo začeli igrati šele potem, ko smo uspeli vzpostaviti ravnotežje.«