• LegeaKarba MGEImo-RealDogšaFrontLab d.o.o.LespatexPranglIntering holdingDiming Intering holdingSGPFrontLab d.o.o.AlkamZvezdaPanvitaalualpremPanvitaFrontLab d.o.o.Obrt-opremaGostilna - Pizzeria NONAPanvitaIntering holdingAlkamEL PuhanPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.profektHakl ITTranspak ElcomLegeaKarba MGEHelosMineralTranspak VigrosZavarovalnica Triglav, d.d.LegeaSGPPetrolMineralGostilna - Pizzeria NONAHitAboPranglVigrosPanvitaDogšaTranspak Hakl ITElcomHakl ITSGPSurovinaElcomDiming Gostilna - Pizzeria NONASurovinaPetrolElcomLespatexSGPSurovinaGostilna - Pizzeria NONAHitAboTranspak Imo-RealDegraZavarovalnica Triglav, d.d.MineralZavarovalnica Triglav, d.d.Energija plusMlinopekZvezdaDegraSurovinaEnergija plusObrt-opremaFrontLab d.o.o.

Novice 22.01.2022

V 14.krogu Sportklub 1.A DOL za moške v Murski Soboti državni prvak, Maribor s 3:1 boljši od Panvite Pomgrada

V 14.krogu Sportklub 1.A DOL za moške v Murski Soboti državni prvak, Maribor s 3:1 boljši od Panvite Pomgrada

 

14.krog Sportklub 1.A DOL za moške v M.Soboti: 

PANVITA Pomgrad – Merkur MARIBOR 1:3   

Izidi nizov: 29:31, 25:27, 25:18 in 22:25.   

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev  80, sodnika: B.Valentar (Prevalje) in M.Rožej (Ravne na Koroškem).           

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 22, McConnell 17, Drvarič 1, Radović 15, Lakner, Bedrač 14, Fužir 10, Hafner, Grabar in Vrabl (libero). Trener: Dejan Fujs.

MERKUR MARIBOR: Cafuta 3, S.Adžović, Kovačevič 1, Pavlovič 14, Bračko 2, Donik 5, A.Adžović, Planinšič 1, Kržič 1, Ikhbayri 23, Gergye 16, Košenina in Kovačič (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.

 

Dobri dve uri zanimive tekme in lepe odbojke so potrebovali aktualni državni prvaki, da so v Murski Soboti na prekmursko – štajerskem derbiju s 3:1 ugnali borbene domačine.

Sobočani, ki so tokrat nastopili brez obolelih prvega sprejemalca, Jakoba Rojnika in libera Davida Novaka so se dostojno upirali favoriziranemu tekmecu. Potem, ko je Panvita Pomgrad v uvodnih dveh nizih ostala prekratka za točko v končnici obeh nizov, ki sta se končala na razliko, so borbeni Sobočani nato pokazali pravi obraz v tretjem, ki so ga prepričljivo dobili. Nato pa je do izraza prišla daljša klop in izkušnje Mariborčanov, ki so z nezaustavljivim korektorjem, Ahmedom Ikhbayrijem obračun na koncu dobili sicer težje od pričakovanj.

 

Začelo se je z najdaljšim nizom na tekmi, kjer so s 13:9 povedli Mariborčani, na servis Žana Bedrača v domači vrsti pa je Panvita Pomgrad izid izenačila na 14.točki. Po gostujoči prednosti 17:20 pa je na sceno stopil Urban Fužir in po menjavi z as servisom izid izenačil na 20:20. Gostujoči trener Sebastijan Škorc je nerazpoloženega Filipa Kovačeviča zamenjal z mladim Rokom Bračkom in tekma se je prevesila v končnico. Pri Mariborčanih je žogo za žogo uspešno zaključeval Ikhbayri, da bi nato sprejemalec Roland Gergye lahko uspešno pospravil šesto zaključno žogo v prvem nizu za zmago z 29:31.

Drugi niz je nato Panvita Pomgrad nadaljevala z agresivno prestavo in hitro povedla z 10:6, nato pa se je ustavilo. Bračko je ostal na parketu pri Mariborčanih, Sobočanom je popustila zbranost v napadu in po izenačenju na 12.točki je na servis Ikhbayrija Maribor povedel s 15:12 in si pri  izidu 24:22 priigral tudi prvo zaključno žogo. Domači korektor Connor McConell pa se ni dal in po bloku Fužirja razpoloženemu Ikhbayriju  je sledilo izenačenje na 24:24. A je nato na sceno spet stopil gostujoči korektor, ki je zaključil četrto zaključno žogo za mariborsko vodstvo v nizih z 2:0.

V tretjem nizu pa se nato Sobočani niso več pustili presenetiti. Po zaostanku pri 4:7 so namreč začeli nizati točko za točko in po vodstvu z 15:10 in odličnim servisom niz prepričljivo dobili na 18.točki.

Zadnji, četrti niz pa je bil nato spet v znamenju gostov, kjer je odločilno razliko z začetnim udarcem napravil sprejemalec Gergye pri 10:14. In z dolge klopi je po Kovačeviću in Bračku v četrtem nizu na sprejemalskem mestu pri Mariboru zaigral še Žiga Donik. Sobočani so se nato z as servisom Branislava Radovića Mariborčanom nazadnje približali na vsega dve točki zaostanka pri 18:20 a je nato Maribor na krilih najučinkovitejšega na tekmi, Ahmed Ikhbayrija, obračun suvereno zaključil v svojo korist za zmago s 3:1.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada:

»Fantom lahko tokrat res čestitam za borbenost in željo, ki so jo prikazali proti državnim prvakom. Žal nam je na koncu nekaj zmanjkalo. Bili smo zelo blizu, da bi presenetili Maribor, a smo vseeno ostali prekratki za nekaj žog. Zmanjkale so pač določene malenkosti, da bi prišli stopnico višje. Glede na situacijo, kjer so nam manjkali določeni igralci, se s tem pač moramo spopasti in se čim prej sestaviti v premoru, ki sledi. V tem času računam, da se bomo pozdravili, da ne bo poškodb in da bomo po ponedeljkovem žrebu nato v naslednjih sedmih tekmah do končnice prvenstva lahko čim boljši.«

 

Sebastijan ŠKORC, trener Mariborčanov:   

»Sobočani so zelo kvalitetna ekipa zato bi se morali vprašati zakaj domačini niso izkoristili svoje priložnosti. Mi smo vmes izpustili ligo prvakov, bili smo v desetdnevni karanteni in zdaj nam sledijo tekma za tekmo. Fantje so proti Panviti prikazali svoj maksimum in zelo sem vesel, da smo stopili skupaj, ko nam je bilo najtežje in smo to tekmo uspešno pripeljali do konca. Predvsem zaradi tega vse čestitke fantom za te tri točke, ki so za nas v tem trenutku izjemno pomembne. Je pa bila tekma kvalitetna z obeh strani. Uvodna dva niza sta bila na razliko, v tretjem smo bili nadigrani, skupaj pa smo bili nato tudi v četrtem nizu, ki smo ga na koncu oddelali na izkušnje in bolj mirno od nasprotnika.«