• ZvezdaGostilna - Pizzeria NONAFrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONAalualpremHakl ITSurovinaKarba MGELegeaEnergija plusZvezdaElcomPanvitaIntering holdingPranglGostilna - Pizzeria NONAEL PuhanPetrolImo-RealSGPDegraAlkamZavarovalnica Triglav, d.d.DogšaPetrolVigrosMineralFrontLab d.o.o.SGPObrt-opremaSurovinaSGPMineralHakl ITLespatexTranspak PanvitaMineralElcomZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.ZvezdaLegeaElcomTranspak Zavarovalnica Triglav, d.d.Obrt-opremaSurovinaIntering holdingVigrosMlinopekSGPElcomIntering holdingHitAboKarba MGETranspak PanvitaDiming profektEnergija plusHelosLespatexZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolPanvitaPranglImo-RealTranspak SurovinaHakl ITAlkamDogšaFrontLab d.o.o.HitAboDiming Gostilna - Pizzeria NONADegra

Novice 11.02.2022

V 16.krogu Sportklub 1.A DOL v Murski Soboti izkušeni Mariborčani ugnali Panvito Pomgrad z maksimalnih 3:0

V 16.krogu Sportklub 1.A DOL v Murski Soboti izkušeni Mariborčani ugnali Panvito Pomgrad z maksimalnih 3:0

 

16.krog Sportklub 1.A DOL za moške 2021/22, 

PANVITA Pomgrad – Merkur MARIBOR  0:3   

Izidi nizov: 23:25, 23:25 in 20:25.   

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev  100, sodnika: B.Valentar (Prevalje) in M.Rožej (Ravne na Koroškem).           

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 9, McConnell, Drvarič 2, Radović 13, Rojnik 13, Lakner 6, Bedrač 2, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: D.Fujs.

MERKUR MARIBOR: Cafuta 6, S.Adžović, Kovačevič, Pavlovič 6, Bračko 8, Donik 4, A.Adžović, Planinšič 2, Kržič, Ikhbayri 13, Gergye 12, Košenina in Herman (oba libero). Trener: S.Škorc.

 

Vsega slabo uro in pol zanimive odbojke so tokrat na prekmursko – štajerskem derbiju v Murski Soboti za maksimalno zmago s 3:0 potrebovali aktualni državni prvaki, ki so na domačem parketu ugnali Panvito Pomgrad. Sobočani, ki so tokrat nastopili brez prvega korektorja, McConnella in z Radovičem v njegovi vlogi ter blokerskim dvojcem Lakner – Bedrač so se favoriziranemu tekmecu z aktualnimi izkušnjami iz lige prvakov povsem dostojno upirali vsega v uvodnih dveh nizih, ki sta se končala na razliko. Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost saj si Mariborčani v Murski Soboti tokrat niso dovolili presenečenja.

 

Dokazovanja željni Sobočani so tekmo odlično začeli in v uvodnem nizu povedli z 12:9, a je na drugi strani razpoloženi mariborski korektor, Ikhbayri hitro stvari postavil na svoje mesto za izenačenje in razburljivo nadaljevanje. Nobena ekipa si namreč vmes ni priigral več kot dveh točk prednosti. Panvita Pomgrad je po dveh blokih Laknerja izid izenačila na 19.točki, izkušeni Mariborčani pa so nato po vodstvu z 24:21 dovolili domačinom, da se jim je približal na vsega točko razlike. Po as servisu Urbana Drvariča pa je ta zatem zapravil naslednji začetni udarec in Mariborčani so vnovčili tretjo zaključno žogo za zmago v prvem nizu s 25:23.

In tudi v drugem nizu je bila slika na igrišču podobna. Po gledljivi in izenačeni odbojki, kjer so si vmes oboji privoščili preveč napak so do prve zaključne žoge prišli Mariborčani pri izidu 24:22, da bi po točki Radoviča nato Ikhbayri izkoristil že naslednjo za vodstvo v nizih z 2:0.

V zadnjem, tretjem, nizu pa smo nato gledali izenačeno odbojko samo do 10.točke, ko je bil izid nazadnje poravnan. Domači odbojkarji so začeli grešiti, preveč je bilo lastnih napak in po neučinkovitem napadu je skušal z menjavo organizatorja igre odreagirati tudi domači trener Fujs, a se mu menjava Drvarič / Hafner ni obrestovala. Po mariborskem vodstvu s 16:12 je razlika zgolj še rasla, zanimiv petkov obračun pa je z neuspešnim začetnim udarcem po predhodnem as servisu zaključil domači sprejemalec Rojnik za maksimalno zmago Maribora v Murski Soboti s 3:0.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

 

  • Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada:

»S postavo brez prvega korektorja, ki ima poškodovan palec, smo ostali brez rezerve in na tem mestu igrali z srednjim blokerjem kar se je seveda poznalo. Bedrač na blokerskem mestu tokrat ni bil najbolj razpoložen, menjave pa tako nismo imeli. Dva niza smo sicer bili blizu in svojih priložnosti nismo izkoristili. Lahko nam je žal za uvodna dva niza, v tretjem nizu pa bi morali biti bolj vztrajni in igro stopnjevati, mi pa smo padli in gostje so posledično zmagali z maksimalnih 3:0. Z Mariborom očitno res nimamo sreče, saj nam zaradi poškodb proti njim vedno nekdo manjka. Naša igra se sicer počasi dviguje moramo pa vztrajati in odigrati zdaj odločno proti nasprotnikom, ki so na lestvici za nami in tam iskati svoje priložnost za ohranitev petega mesta ter vzpodbuden start v končnico državnega prvenstva.«

 

  • Uroš PAVLOVIČ, bloker Maribora:   

»Ni bilo čisto tako gladko kot to sicer pokaže končni izid. Sobočani so se nam doslej vedno dobro upirali na vsaki tekmi, zato smo ta obračun odigrali z vsem spoštovanjem. A smo mi vseeno trenutno kvalitetnejša zasedba in glede na izkušnje smo to znali izkoristiti v končnicah. Tokrat celo nismo izgubili niti niza in smo delo dobro opravili. Uspelo nam je končati tekmo v treh nizih, kar sicer ni ravno običajno letos, saj ponavadi kak set pademo, a tokrat se nam je izšlo. Je pa zame v domačem kraju še posebej lepo igrati. Mogoče sem se zdaj že navadil, saj sem že kar nekaj sezon v drugih klubih, pa tudi občinstvo tu naredi svoje zato so moji občutki v Murski Soboti res nekaj posebnega.«