• MineralHakl ITFrontLab d.o.o.HelosElcomFrontLab d.o.o.PetrolLegeaSGPFrontLab d.o.o.Energija plusPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.Intering holdingprofektAlkamImo-RealLegeaGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.PranglElcomSurovinaMlinopekElcomDegraGostilna - Pizzeria NONAPetrolIntering holdingAlkamMineralDiming SurovinaTranspak EL PuhanIntering holdingalualpremZavarovalnica Triglav, d.d.Diming Gostilna - Pizzeria NONASurovinaKarba MGEDogšaHakl ITPanvitaImo-RealSurovinaObrt-opremaMineralTranspak SGPFrontLab d.o.o.MineralHitAboSGPVigrosTranspak LespatexTranspak ElcomZvezdaSGPPanvitaDogšaZvezdaHakl ITPanvitaHitAboObrt-opremaEnergija plusLespatexVigrosDegraKarba MGEGostilna - Pizzeria NONAPanvitaPranglZavarovalnica Triglav, d.d.

Novice 26.02.2022

V 18.krogu Sportklub 1.A DOL v Murski Soboti Panvita Pomgrad s 3:1 za svojo šesto zmago v sezoni ugnala Krko !

V 18.krogu Sportklub 1.A DOL v Murski Soboti Panvita Pomgrad s 3:1 za svojo šesto zmago v sezoni ugnala Krko !

 

18.krog Sportklub 1.A DOL za moške 2021/22:  

PANVITA Pomgrad – KRKA  3:1   

Izidi nizov: 25:22, 25:23, 15:25 in 25:23.     

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev  80, sodnika: T.Melavc in J.Vrenko.             

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 17, McConnell 16, Drvarič 4, Radović 4, Rojnik 16, Lakner, Bedrač 5, Fužir, Novak, U.Hafner, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

KRKA: S.Hafner 2, Erpič 6, Čopi 11, Travnik 3, Kožar, Pulko 16, Lavrič 9, Peterlin 22, Hvala, Jaklič, Renko, Koncilja, Ožbalt in Borin (oba libero). Trener: Tomislav Mišin.  

 

Izjemno pomembno tekmo med Sobočani in Novomeščani je po borbeni in gledljivi odbojkarski predstavi z obeh strani še drugič v sezoni dobila Panvita Pomgrad. In še tretjič na obračunu omenjenih tekmecev se je tekma končala s 3:1 pri čemer so Sobočani tokrat za svojo šesto zmago v sezoni prvič letos Krko ugnali pred domačim občinstvom. Po izjemno pomembni zmagi je Panvita Pomgrad potrdila peto mesto na lestvici, Novomeščani pa ostajajo predzadnji.

 

Uvodni niz  je bolje začela Krka, ki je predvsem po zaslugi prebojnega servisa hitro povedla z 11:6, ko je svoj drugi time-out izkoristi domači trener, Dejan Fujs. A so njegovi napotki zalegli šele po vodstvu gostov z 19:15, ko se je novomeška igra ustavila. Sobočani so nevtralizirali gostujoči napad in izid izenačili na 20. točki, da bi nato prvi niz zaključili z blokom za 25:22.

In tudi v drugem nizu je bila slika na parketu podobna. Krka je po zaslugi raznovrstnejšega napada povedla z 10:6, a so Sobočani tokrat izid izenačili že na 16.točki predvsem po zaslugi neprebojnega bloka. Po preobratu in vodstvu z 19:17 Panvita Pomgrad priigrane priložnosti ni izpustila več iz rok, domači bloker, Žan Bedrač pa je zaključil drugi niz za murskosoboško vodstvo v nizih z 2:0.

V tretjem nizu pa nato domačinov praktično ni bilo. Krka je spet začela odločno in Sobočane po slabšem sprejemu servisa povsem oddaljila od mreže. Fujs je na sprejemalskem mestu Jakoba Rojnika zamenjal z Urbanom Fužirjem kar ni prineslo želenega učinka in tudi po menjavi organizatorja igre Drvarič / Hafner so Novomeščani ekspresno znižali izid v nizih na 2:1.

V zadnjem, četrtem nizu pa sta se nato tako Rojnik kot Drvarič vrnila na igrišče. In po as servisu Bedrača ter izenačenju na 11.točki je igrala samo še Panvita Pomgrad. Sobočani prednosti dveh točk nato niso spustili več iz rok in po bloku Rojniku je na koncu z zapravljenim servisom za domačo zmago s 3:1 poskrbel kar gostujoči bloker Nik Lavrič.

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

  • Urban DRVARIČ, kapetan Panvite Pomgrada:

»Zlata vredne tri točke s katerimi smo obdržali vsaj šesto mesto. Psihološko je bila to za nas izjemno težka tekma. Škoda sicer tretjega niza, ko nam je padla koncentracija, a smo se nato vseeno pobrali in vknjižili maksimalne tri točke. Te smo namreč na začetku sezono pridno zbirali, zdaj nas vmes res ni bilo in predvsem zato so te tri točke toliko bolj pomembne proti Krki, ki zna igrati zelo dobro ter nas je tudi tokrat dodobra namučila.«

  • Grega ERPIČ, kapetan Krke:     

»Igrali smo dobro do polovice seta, nato pa nismo znali zaključiti nizov. Tekmo smo izgubili v prvih dveh nizih. Čeprav se mi je zdelo, da smo bili celo boljši, so bili domačini bolj zbrani v končnicah oziroma v drugih polovicah setov. Enostavno tokrat nismo znali v končnicah nizov tekme zaključiti v svoj prid.«