• MineralElcomalualpremLespatexIntering holdingElcomSurovinaGostilna - Pizzeria NONAPanvitaZvezdaGostilna - Pizzeria NONAPetrolLespatexDogšaImo-RealVigrosHelosKarba MGESurovinaEnergija plusAlkamDogšaMineralFrontLab d.o.o.SurovinaLegeaPanvitaEnergija plusSGPIntering holdingHakl ITMineralTranspak Intering holdingMineralHitAboKarba MGEPranglSGPZvezdaprofektPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.VigrosObrt-opremaFrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONADegraSurovinaPanvitaAlkamHitAboElcomPranglZavarovalnica Triglav, d.d.Transpak Diming Zavarovalnica Triglav, d.d.Hakl ITFrontLab d.o.o.SGPDegraEL PuhanLegeaImo-RealMlinopekGostilna - Pizzeria NONADiming Hakl ITObrt-opremaZavarovalnica Triglav, d.d.FrontLab d.o.o.Transpak ElcomPanvitaPetrolTranspak SGP

Novice 12.03.2022

Na zadnji tekmi rednega dela prvenstva v 1.A DOL Panvita Pomgrad z maksimalnih 3:0 boljša od Salonita...

Na zadnji tekmi rednega dela prvenstva v 1.A DOL Panvita Pomgrad z maksimalnih 3:0 boljša od Salonita...
 
ODBOJKA – 21.krog Sportklub 1.A DOL za moške 2021/22: 

PANVITA Pomgrad – SALONIT Anhovo  3:0   

Izidi nizov: 25:23, 25:22 in 26:24.     

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 70, sodnika: N.Juraja in B.Valentar (oba Prevalje).              

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 7, McConnell 16, Drvarič 3, Radović 8, Rojnik 13, Lakner, Bedrač 3, Novak, U.Hafner, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

SALONIT ANHOVO: Boharev 7, Stojanovič, Jereb, Filiputti, Karnel 1, Lazar, Kavčič 3, Maretič, Radosavljević 6, Vrtovec 19, Ristič 15, Šarić in Okroglič (oba libero). Trener: Rade Dačovič.   

 

Derbi sosedov na lestvici s v Murski Soboti po dobri uri igre dobili Sobočani, ki se bodo s Salonitom čez 10 dni srečali v četrtfinalu končnice državnega prvenstva v Kanalu. Panvita Pomgrad je po zmagi nad Salonitom zdaj neporažena že četrto tekmo zapored, proti Kanalcem pa so Sobočani zmagali še devetič v sezoni kar je odlična napoved za končnico državnega prvenstva.

 

Na zanimivi, borbeni in izenačeni tekmi so imeli na koncu več uspeha samozavestnejši domačini. Ti so brez obolelega sprejemalca, Urbana Fužirja odločno začeli tekmo in predvsem po zaslugi odličnih začetnih udarcev zgodaj povedli ter prednosti nato do konca niso spustili več iz rok.

Pa tudi v drugem nizu je bila slika na parketu podobna. Varovanci trenerja Dejan Fujsa so predvsem po zaslugi raznovrstnega napada občutneje povedli pri 14:11 in v nadaljevanju po zaslugi zanesljivega bloka po vodstvu z 20:16 prepričljivo dobili tudi drugi niz.

Zadnji, tretji niz je bil tako še najbolj negotov pa čeprav je na začetku kazalo drugače. Po zgodnjem domačem vodstvu s 5:1 je Panvita Pomgrad za trenutek popustila kar je Salonit s pridom izkoristil za preobrat in vodstvo s 14:11. A je nato pri Sobočanih začel spet delovati blok in Panvita je Kanalce ujela na 18.točki. Do 23.točke sta bila nato tekmeca povsem izenačena. Menjava Karnel/Jereb Salonitu ni prinesla pričakovanega učinka pa čeprav si je Salonit pri 23:24 celo priigral prvo zaključno žogo, ki pa je ostala neizkoriščena. Na drugi strani pa je imel srečnejšo roko domači trener Fujs, ki je na začetni udarec poslal rezervista Laknerja. Kanalci so tako naprej naredili napako na sprejemu servisa, blok razigranega domačega korektorja McConnella pa je nato odločil tekmo po izkoriščeni prvi domači zaključni žogi za maksimalno zmago Sobočanov v nizih s 3:0.

Petouvrščena Panvita Pomgrad in četrtovurščeni Salonit se bosta zdaj srečala tudi v četrtfinalu državnega prvenstva, kjer bodo Kanalci zaradi boljše uvrstitve po rednem delu prvenstva imeli prednost domačega igrišča.  

 

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

  • Urban DRVARIČ, kapetan Panvite Pomgrada:

»Salonit je zahteven nasprotnik, a je na koncu naša zmaga s 3:0 za konec rednega dela prvenstva proti ekipi, ki nas čaka v četrtfinalu, povsem zaslužena. Tekme s Salonitom so sicer za nas vedno neki derbi, čeprav smo z različnih koncev Slovenije. Taktiziranja pred končnico pri nas ni bilo in  smo šli na polno saj je vsaka zmaga pozitivna motivacija za naprej. Čez 10 dni se začenjajo četrtfinalni obračuni kjer bo tudi Salonit iskal svoje priložnosti, mi pa bomo skušali igrati odbojko s  čim manj napakami ter se bomo z našo igro borili za napredovanje.«

  • Rade DAČOVIČ, trener Salonita:      

»Čestitam Panviti Pomgrad za zasluženo zmago. Pričakoval sem težko tekmo. Sobočani so znani po močnem servisu in tokrat so to pokazali predvsem v prvih dveh nizih. V tretjem so popustili, a smo tudi mi popustil v koncentraciji in zato preobrata ni bilo. Čez 10 dni se vidimo v Kanalu na prvi tekmi četrtfinala in upam na našo boljši igro ter da obrnemo vse skupaj v našo korist. Bomo pa videli kaj bodo prinesli izločilni obračuni končnice državnega prvenstva saj bo napeto, težko, obeta pa se nam dobra odbojka.«