• alualpremElcomSGPGostilna - Pizzeria NONASGPIntering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.profektTranspak SurovinaLespatexHitAboAlkamHakl ITEL PuhanPanvitaZvezdaFrontLab d.o.o.Gostilna - Pizzeria NONADiming Obrt-opremaFrontLab d.o.o.Transpak Energija plusObrt-opremaPranglalualpremPanvitaTranspak DegraSGPHakl ITMineralElcomKarba MGEGostilna - Pizzeria NONAPetrolMineralElcomDegraIntering holdingPranglDogšaVigrosElcomMlinopekMineralSurovinaEnergija plusZavarovalnica Triglav, d.d.HitAboAlkamFrontLab d.o.o.VigrosDogšaImo-RealPanvitaDiming LegeaHakl ITKarba MGEPetrolSurovinaLespatexIntering holdingSGPPetrolZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaLegeaSurovinaTranspak Gostilna - Pizzeria NONAFrontLab d.o.o.Imo-RealHelosZvezdaZavarovalnica Triglav, d.d.

Novice 07.02.2011

Poraz po pravi drami

Poraz po pravi drami

Že na začetku tekme je bilo opazno, da gre za pomembno tekmo. Gostje so imeli glasno podporo s tribun. Z njimi je prišla organizirana skupina navijačev, ki so z bobni in megafoni skrbeli za zelo glasno atmosfero v dvorani. Tudi domači navijači so jim odgovarjali, tako da je bilo vzdušje zares enkratno.

Tekmo so pričeli domači odbojkarji. V 1. nizu je bil začetek izenačen, gostje so odšli na 1. tehnični time-out s točko prednosti. Igra je bila izenačena tudi do 2. tehničnega time-outa (14:16), nato pa so gostje z nekaj zaporednimi točkami domačinom uspeli pobegniti (20:16). To prednost so ohranjali in 1. niz zanesljivo dobili (25:21).

V 2. nizu so 1. tehnični time-out dobili soboški odbojkarji (8:6), nato pa so na igrišču povsem zavladali igralci Krope, naredili delni izid 10:3, in dobili 2. tehnični time-out (11:16). To razliko so do konca niza še povečali, končni rezultat 2. niza pa je bil 25:16 v korist UKO Krope.

Igra Panviti Galex nikakor ni stekla. Domači trener Fujs je poizkušal z nekaterimi menjavami spremeniti potek srečanja. Tako so priložnost dobili Marič, Kerec in mladi Ajlec.

Domači so se znašli v nenadejanem zaostanku s 2:0. Tretji niz so morali dobiti, če so še hoteli upati na točko ali zmago. Začetek niza je spet potekal v izenačeni igri. Panvita Galex je na tehnični time-out odšla s točko prednosti. Po rezultatu 12:12 pa so domačini zaigrali odločneje, in si priigrali občutnejšo prednost (21:14). To prednost so zanesljivo obdržali do konca niza, ki so ga dobili z 25:18.

Sledil je 4. niz, v katerem je Panvita Galex hitro povedla in si ustvarila prednost (8:4). To prednost so še povečali (12:7), a so nato gostom dovolili, da so jih ujeli in celo prehiteli (15:16). Gostje so nato povedli z 21:18, in zdelo se je, da bo tekme kaj hitro konec. Domači so se približali na točko zaostanka, nato pa je sledila poteza, ki je sprožila največ razburjenja. Gostje so namreč menili, da so dosegli čisto točko, a so sodniki  bilidrugačnega mnejna, da je žoga bila v avtu. To je povzročilo naval razburjenja v gostujočih vrstah, kar so domači izkoristili in dobili vse točke do konca niza (25:21).

Zmagovalec se je tako odločal v 5. nizu. Še pred začetnim servisom so gostje dobili rumeni karton, kar je bila voda na mlin Panviti Galex. Ti so z dobro igro na krilih navijačev povedli z 5:2, nato pa je spet sledil mrk. Gostje so zaigrali bolje, izkoristili domače napake in povedli z 8:6. Sledil je še en v vrsti preobratov na sobotni tekmi. Domačini so dosegli 4 zaporedne točke in pri rezultatu 14:12 servirali za zmago. Gostje se niso predali in so rezultat uspeli izenačiti, nato pa so zagrabili priložnost in dobili odločilni 5. niz z 16:14.

Gostje so se tako z zmago vrnili domov, domačini pa so sklonjenih glav zapustili igrišče. A glave bo treba kaj hitro dvigniti, že v petek je na sporedu nova tekma, nova priložnost za zmago. Jasno pa je, da sedaj lahkih nasprotnikov ni več, in bo treba na vsaki tekmi pustiti srce na igrišču.

Tomaž Štrakl