• PranglFrontLab d.o.o.profektSGPAlkamIntering holdingElcomImo-RealTranspak Intering holdingZavarovalnica Triglav, d.d.ZvezdaDegraTranspak ElcomDiming Imo-RealHakl ITObrt-opremaDogšaSGPLegeaPetrolKarba MGEPanvitaGostilna - Pizzeria NONAMlinopekPranglGostilna - Pizzeria NONAObrt-opremaMineralIntering holdingPetrolSGPVigrosLespatexHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.DogšaMineralTranspak Energija plusFrontLab d.o.o.Hakl ITVigrosalualpremSurovinaPetrolKarba MGEGostilna - Pizzeria NONASurovinaElcomEL PuhanSGPLespatexZvezdaPanvitaSurovinaHitAboDiming PanvitaHelosZavarovalnica Triglav, d.d.ElcomAlkamZavarovalnica Triglav, d.d.PranglFrontLab d.o.o.Transpak FrontLab d.o.o.SurovinaLegeaPanvitaEnergija plusDegraHitAboMineralGostilna - Pizzeria NONA

Novice 13.04.2022

Panvita Pomgrad v Murski Soboti tudi na drugi polfinalni tekmi nemočna proti ACH-ju...

Panvita Pomgrad v Murski Soboti tudi na drugi polfinalni tekmi nemočna proti ACH-ju...

 

2.tekma polfinala DP v 1.A DOL za moške 2021/22:  

PANVITA Pomgrad – ACH Volley 0:3   

Izidi nizov: 14:25, 18:25 in 19:25.       

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 200, sodnika: Sanja Miklošič (Maribor) in Bernard Valentar (Prevalje).      

          

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 5, McConnell 7, Drvarič 1, Radović 3, Rojnik 10, Lakner, Bedrač 6, Fužir 4, Hafner, Grabar, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

ACH VOLLEY: Pernuš, Šket 11, Rutar, Mašulović 8, Todorović 1, Peruničić, Okroglič, Gjorgiev 13, Pokeršnik, Videčnik 9, Kök 7, Kovačič (libero). Trener: Mladen Kašić.

 

Vsega dobro uro igre so v Murski Soboti potrebovali odbojkarji ACH Volleya za maksimalno zmago s 3:0 proti Panviti Pomgradu tudi na drugi polfinalni tekmi za uvrstitev v finale državnega prvenstva. Ljubljančani so bili tokrat preprosto za razred boljši tekmec od domačih odbojkarjev, ki so jih povsem nadigrali v prvem nizu, v drugem in tretjem pa nato rutinirano odigrali zgolj še toliko kot je bilo potrebno za uvrstitev v veliki finale.

 

Da so favorizirani odbojkarji ACH v Mursko Soboti prišli povsem osredotočeni na domačega nasprotnika je bilo namreč jasno že od prve minute. Granitni blok je preprečeval zaključevanje domačih napadov in ko je pri Sobočanih zatajil še sprejem servisa je bila neulovljiva razlika pri izidu že 18:10. Za ekspresno zmago v prvem nizu je nato z as servisom poskrbel Alen Šket.

 

V nadaljevanju pa so se Sobočani vseeno zbrali in zaigrali učinkoviteje. Po vodstvu s 4:2 je bil izid izenačen do 16.točke, domači trener Fujs pa je spretno krmaril z menjavo obeh sprejemalcev Vinkovič / Fužir. Po za odtenek boljšem začetnem udarcu Panvite Pomgrada pa je nato znova zanihal sprejem servisa in po zaostanku 19:16 ter bistveno hitrejši in prodornejši ljubljanski igri je drugi niz še drugič zaključil Alen Šket z učinkovitim napadom.

 

In tudi v zadnjem, tretjem nizu se je Panvita Pomgrad skušala dostojno upirati favoriziranemu tekmecu. Sobočani so na servis Urbana Drvariča povedli z 2:0, a so tokrat uspeli držati ravnotežje vsega do 13.točke, ko so po asu Fužirja celo vodili s 14:13, nato pa se je znova ustavilo. Po prednosti ACH-ha z 19:16 in znižanju zaostanka na vsega točko je gostujoči trener Kašić s time-outom umiril svojo zasedbo in Sobočani so do konca nato zmogli vsega še točko za maksimalno ljubljansko zmago v Murski Soboti s 3:0 ter povsem zasluženo uvrstitev v finale državnega prvenstva.

ACH zdaj v finalu čaka na zmagovalca drugega polfinalnega para Maribor – Calcit Volley, Sobočani pa se bodo v borbi za bronasto medaljo pomerili s poražencem omenjenega obračuna za zmago na dveh tekmah od katerih bo po prvi tekmi gosteh, 20.aprila nato druga tekma, 22.aprila v Murski Soboti. 

 

Izjava po tekmi domačega trenerja, Dejan Fujsa / Panvita Pomgrad:

»Lahko smo videli da, je ACH za razred boljši nasprotnik od nas. Čestitke Ljubljančanom za odlično igro in za suvereno zmago na obeh tekmah. Žal je to dejansko naše stanje. ACH je v tem trenutku premočan nasprotnik za nas, naši igralci pa bodo morali še veliko delati, da bi dosegli tak nivo igre. Da se seveda igrati tudi proti takemu nasprotniku, a moraš biti malo bolj predrzen in odločen v ključnih trenutkih sicer se proti taki ekipi to takoj kaznuje. Mi če hočemo osvojiti bronasto medaljo pa bomo morali pokazati nekaj več in na koncu sploh ni pomembno proti komu bomo igrali saj niti Maribora niti Kamnika v aktualni sezoni še nismo premagali tako, da bo to za nas vsekakor povsem nov izziv.«