• LegeaTranspak Diming DogšaGostilna - Pizzeria NONALegeaIntering holdingSGPMineralPanvitaElcomZvezdaHitAboFrontLab d.o.o.Karba MGETranspak ElcomEnergija plusFrontLab d.o.o.Imo-RealLespatexZavarovalnica Triglav, d.d.Diming Zavarovalnica Triglav, d.d.MineralZvezdaHakl ITPranglFrontLab d.o.o.alualpremIntering holdingTranspak PanvitaprofektAlkamLespatexPetrolAlkamPetrolSurovinaHelosLegeaHakl ITPanvitaPetrolEL PuhanTranspak Energija plusObrt-opremaIntering holdingVigrosGostilna - Pizzeria NONAMlinopekGostilna - Pizzeria NONASGPPranglSurovinaKarba MGEImo-RealElcomSurovinaGostilna - Pizzeria NONAMineralVigrosHakl ITZavarovalnica Triglav, d.d.Obrt-opremaDegraSurovinaElcomHitAboSGPZavarovalnica Triglav, d.d.DogšaDegraFrontLab d.o.o.SGPPanvita

Novice 22.04.2022

Panvita Pomgrad po porazu s 3:0 na drugi tekmi malega finala proti Mariboru osvojila ČETRTO mesto v državnem prvenstvu sezone 2021/22 !

Panvita Pomgrad po porazu s 3:0 na drugi tekmi malega finala proti Mariboru osvojila ČETRTO mesto v državnem prvenstvu sezone 2021/22 !

 

2.tekma za 3.mesto državnega prvenstva v 1.A DOL 2021/22:

PANVITA Pomgrad – Merkur MARIBOR 0:3   

Izidi nizov: 23:25, 22:25 in 18:25.

 

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 200, sodnika: T.Melavc in B.Valentar.            

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 9, McConnell 13, Drvarič 3, Radović 9, Rojnik 5, Lakner 1, Bedrač 3, Fužir, Hafner, Grabar, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

MERKUR MARIBOR: Cafuta, S.Adžović, Kovačevič, Pavlovič 7, Bračko 11, Donik 2, A.Adžović, Planinšič 2, Kržič 8, Ikhbayri 16, Kovačič, Gergye 5, Košenina in Herman (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.

 

Po zmagi v Mariboru s 3:2 so na drugi tekmi za tretje mesto Mariborčani v Murski Soboti povsem upravičili vlogo favorita in si za uteho v državnem prvenstvu - zaenkrat še vedno kot aktualni državni prvaki - priigrali bronasto medaljo. Sobočani so bili tokrat blizu favoriziranemu nasprotniku zgolj v uvodnem nizu, nato pa so tekmo odigrali po svojih zmožnostih. Mariborčani so obračun proti Panviti Pomgradu zatem zgolj še rutinirano odigrali do konca in mali finale se je končal že po drugi tekmi tako, da lahko zdaj obe moštvi odideta na zasluženi počitek.

Uvodni niz, ki je bil vseskozi izenačen, pa čeprav so Sobočani vmes vodili že s 14:11, se je razpletel šele v končnici, ki so jo agresivnejši Mariborčani dobili na razliko.

V drugem so bili vseskozi v prednosti Štajerci, da bi nato lahko najučinkovitejši na tekmi, mariborski korektor Ahmed Ikhbayri zaključil drugi niz za gostujoče vodstvo z 2:0 v nizih.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Sobočani so držali korak z nasprotnikom vsega do 10.točke, ko si je gleženj poškodoval Jakob Rojnik, nato pa ni šlo več. Rojnika je zamenjal mladi Urban Fužir, a to domači vrsti ni prineslo preobrata in Maribor je prepričljivo dobil tekmo v Murski Soboti z maksimalnih 3:0 ter se tako na koncu veseli tretjega mesta v državi.

 

Povedali so po tekmi v Murski Soboti:

  • Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada:

»V prvih dveh nizih so odločale nianse, ki so se obrnile v prid Maribora, v tretjem pa smo popustili in Maribor je zasluženo zmagal. In dokazal, da je kakovostnejša ekipa, mi pa smo s tem četrtim mogoče celo presegli samega sebe v tej sezoni in zato je razplet povsem realen. Če potegnemo črto smo lahko s tem povsem zadovoljni. Maribor ima širši kader, večji budget v aktualni sezoni, do konca se niso predali in v tem trenutku so pač kvalitetnejši. Mi smo v Mariboru odigrali dobro, doma pa, če ne izkoristiš priložnosti, ki se ti ponudijo, potem se konča tako kot se je tokrat. Mi smo nivo igre sicer dvignili in ekipa je v končnici sezone napredovala, a za kaj več bo potrebno še veliko dela in časa. Sezona je zdaj za nas zaključena in kar se tekmovalnih ciljev tiče je do septembra zaenkrat zdaj to to. Se bodo pa karte do jeseni kar se igralskega kadra tiče zagotovo tudi še kaj premešale.«

 

  • Sebastijan ŠKORC, trener Mariborčanov:   

»Rezultat je sicer res 3:0, a ni bilo tako gladko. Sobočani so pritiskali, mi pa smo morali opraviti veliko delo. Še posebej, ko po petih setih v Mariboru in tokratni zmagi s 3:0 imamo mi zdaj to bronasto medaljo. Sezona je končana in zdaj se moramo spočiti. Mi kot aktualni prvaki glede na finančni vložek za ACH-jem in Calcitom enostavno smo bili blizu - drugi smo bili v pokalu in zdaj smo tretji v prvenstvu, a žal očitno kaj več ni šlo. Sezona ni bila slaba, pa tudi posebej dobra ne, po moje na koncu povsem normalna. Sobočani pa so tudi lepo presenetili. Odigrali so odlično tekmo proti Salonitu in se uvrstili v polfinale, kjer pa smo oboji izgubili za vstop v finale, a so tudi oni letos pokazali ogromno.«

 

  • Urban Drvarič, kapetan Panvite Pomgrada:    

»Po taki tekmi je težko karkoli pametnega povedati. Maribor je vsekakor zasluženi zmagovalec. Škoda, da mi v končnicah nismo pokazali kaj več in zagotovo bi bilo potem gostom težje. Mi smo v Mariboru odigrali eno boljših naših tekem, čeprav smo izgubili v petem nizu, a je to bržčas naša realnost. S tekmo proti Salonitu pa smo vseeno dokazali, da sodimo med štiri najboljše ekipe v Sloveniji in  s tem presenetili slovensko odbojko saj nas v polfinalu ni pričakoval nihče.«