• Hakl ITe+projektKlima PtujIntering holdingRAKANMogg servisTKKTranspak Intering holdingFreyssinet adriaGostilna - Pizzeria NONASGPImo-RealZavarovalnica Triglav, d.d.PATRINGMGTLespatexTuropoljeZvezdaSGPAVTOPREVOZNIŠTVO ČERVEK BOJANKlima PtujImo-RealTOPDOMTranspak Zavarovalnica Triglav, d.d.OsteriaPetrolGostilna - Pizzeria NONAPanvitaGostilna - Pizzeria NONAJomaLespatexElcomHakl ITHormannOsteriaElcomprofektZavarovalnica Triglav, d.d.OsteriaPranglT-trioPipelifeZavarovalnica Triglav, d.d.PetrolRAKANEL PuhanACO d.o.o.Hakl ITIntering holdingPanvitaVigrosPranglFreyssinet adriaBenkotehnaVigrosSGPZvezdaGostilna - Pizzeria NONASGPPetrolTOPDOMPanvitaJomaStrehe MFPanvitaTranspak JomaGRADBENA MEHANIZACIJA IN PREVOZNIŠTVO JOŽE OZIMIČ s.pPATRINGHakl ITTKKTranspak

Novice 17.09.2022

Zmaga na mednarodnem turnirju »Avto Rajh open« in 1. memorialu Gorazda Giderja v Murski Soboti

Zmaga na mednarodnem turnirju »Avto Rajh open« in 1. memorialu Gorazda Giderja v Murski Soboti

Letošnji turnir je potekal z močno mednarodno udeležbo, saj je poleg domačega prvoligaša nastopilo še moštvo Kapošvara - madžarskega državnega podprvaka, iz Hrvaške pa sta se turnirja udeležila državni prvak Mladost iz Zagreba ter polfinalist zadnje sezone tamkajšnjega prvenstva, Varaždin.

Prvo mesto in zmago na turnirju je zasluženo osvojili domači predstavnik, ki je obe tekmi dobil z najvišjim možnim izidom. Domači odbojkarji so v prvi preizkušnji zanesljivo ugnali Kitro iz Varaždina, potem ko sta v napadu blestela Urban Fužir in novinec, 30-letni Nenad Šormaz, ki prihaja iz Brčkega in z bogatimi izkušnjami iz tujine. Osem točk je dodal še en novinec Marko Milovanovič, prav tako iz Brčkega, ki je bil nazadnje član Kapošvara. V drugi polfinalni tekmi je madžarski Kapošvar s 3:0 premagal Mladost.

Tudi v tekmi za prvo mesto je domače moštvo prikazalo zanesljivo igro, v kateri so imeli nadzor nad potekom tekme. Tako so meddrugim v drugem nizu izgubljali na začetku s 4:1, pa nato povedli s 16:10 in niz na koncu dobili s 25:14. Domači trener Dejan Fujs je v drugi tekmi več priložnosti za igro ponudil tudi igralcem s klopi, ki so dobro izkoristili svojo priložnost. Najboljši v napadu v finalni tekmi je bil Marko Milovanovič s 13. točkami, Nenad Šormaz je dosegel 11, Jakob Rojnik pa 9 točk. Letos so ob zaključku izbrali tudi najboljšega igralca turnirja, to je postal Nenad Šormaz iz domače ekipe. V tekmi za tretje mesto je v hrvaškem derbiju Mladost premagala Varaždin s 3:0.

Turnir je bil odlična preizkušnja za člansko ekipa Panvite Pomgrad, ki je po četrtem mestu v minulem državnem prvenstvu s pripravami na letošnjo sezono začela avgusta. Tekmovalno sezono bodo soboški odbojkarji pričeli 5. oktobra, ko se pričenja domače prvenstvo, po nekajletnem premoru pa se vračajo tudi na evropsko prizorišče, ko se bodo v 1/32 finala pokala Challenge v mesecu oktobru pomerili proti finski ekipi Tiikerit Kokkola.

 

Izjava po tekmi:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:Rezultatsko smo odigrali odlično, saj smo obe tekmi dobili s 3:0. Ob vseh dobrih stvareh smo opazovali tudi vrzeli v igri, ki jih še imamo in jih bomo poskušali do začetka prvenstva odpraviti. Načrtno smo organizirali močan turnir, da lahko igramo kakovostne tekme, še lepše je, da smo se izkazali z zmago. Najboljši igralec turnirja Šormaz je pokazal, da bo prava okrepitev v novi sezoni.

Rezultati mednarodnega turnirja »Avto Rajh open« in 1. memoriala Gorazda Giderja

Polfinale:Kapošvar – Mladost Zagreb 3:1 (-19,15,23,18), Panvita Pomgrad – Kitro Varaždin 3:0 (25,21,19)

Tekma za 3. mesto:Mladost Zagreb – Kitro Varaždin 3:0 (19,20,11)

Finale: Panvita Pomgrad – Kapošvar 3:0 (21,14,21)