• PipelifeElcomprofektMogg servisPanvitaGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.Klima PtujHormannACO d.o.o.TKKPATRINGOsteriaGostilna - Pizzeria NONAZvezdaZavarovalnica Triglav, d.d.PanvitaJomaRAKANImo-RealPetrolIntering holdingPanvitaTOPDOMPipelifeBenkotehnaZavarovalnica Triglav, d.d.RAKANGostilna - Pizzeria NONAKlima PtujPranglPanvitaSGPPetrolOsteriaElcomTranspak TOPDOMOsteriaLespatexFreyssinet adriaTranspak Intering holdingJomaFreyssinet adriaGRADBENA MEHANIZACIJA IN PREVOZNIŠTVO JOŽE OZIMIČ s.pPATRINGHakl ITTranspak Zavarovalnica Triglav, d.d.Strehe MFe+projektEL PuhanJomaVigrosSGPT-trioMGTPranglTranspak LespatexSGPPetrolAVTOPREVOZNIŠTVO ČERVEK BOJANSGPIntering holdingHakl ITTKKImo-RealZvezdaTuropoljeHakl ITGostilna - Pizzeria NONAVigros

Novice 28.10.2022

Calcit prizadejal prvi poraz Sobočanom

Calcit prizadejal prvi poraz Sobočanom

Panvita Pomgrad – Calcit Volley 0:3

Izidi nizov: 17:25, 21:25, 16:25

Športna dvorana OŠ I v M. Soboti, gledalcev 150, sodnika: Daniel Atanasov (Šempeter), Marko Rožej (Ravne na Koroškem)

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Šormaz 8, Avšič, Drvarič 5, Suhadolnik, Rojnik 12, Kovačič 2, Legen 1, Milovanović 1, Bedrač 5, Fužir 5, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

CALCIT VOLLEY: Planinšič 1, Mujanović 15, Vinkovič 2, Lazar, Klobučar 9, Arsenoski, Okroglič 7, Sosa, Aponza 3, Pavlovič 9, Košenina (libero). Trener: Matija Pleško.

Kamničani so v Murski Soboti prizadejali prvi prvenstveni poraz domači Panviti Pomgrad. Zmagali so zanesljivo, po dobri uri igre je bilo 0:3 (-17,-21, -16), od pričakovanega derbija pa je ostalo bore malo.

Tekmo so bolje odprli gostje in takoj na začetku pokazali, da so v Mursko Soboto prišli po zmago ter po nekaj nepotrebnih napakah domačinov v napadu povedli z 2:5. Sobočani so se še pravočasno odzvali in ob servisu Urbana Drvariča izenačili na 5:5. Ko so gostje povedli z 7:10, je domači trener Dejan Fujs vzel prvi odmor na tekmi. A tudi nadaljevanje za Panvito Pomgrad ni bilo kaj boljše, saj so gostom podarili kar nekaj točk, v napadalnih akcijah Kamničanov pa je v tem delu gospodaril Mujanovič, ki je do izida in vodstva z 9:14 dosegel štiri točke. Takoj zatem je nekaj svežine v igro domačih na kratko vnesel Bedrač, ki je bil zanesljiv tudi na servisu, za delni priključek pa sta poskrbela z dvema zaporednima blokoma še Kovačič in Drvarič in domači so se približali na dve točki zaostanka na 12:14. Takrat se je prvič odzval tudi trener gostov Pleško. To je bilo v pravem trenutku, saj so se odbojkarji Calcita v nadaljevanju takoj odlepili na 13:17, kasneje še na 15:20 ter prvi niz dobili  po dvojnem bloku Mujanoviča in Pavloviča nad Rojnikom s 17:25.

V drugem nizu je domači trener korektorja Milovanovića pustil na klopi, gostje pa so z dvema zaporednima točkama Klobučarja povedli z 0:2. Po najlepši akciji drugega niza so po uspešnem napadu Rojnika domači povedli s 3:2, takoj zatem pa je Drvarič zadel še as za 4:2. V nadaljevanju si do izida 17:17 nobena od ekip ni priigrala večje prednosti od dveh točk, domači pa so zadnjič povedli pri izidu 17:16, ko je pri gostih napad neuspešno zaključil Klobučar, Sobočani pa so takoj zatem imeli obetaven napad za 18:16. Ta se ni izšel in Kamničani so najprej izenačili ter po uspešnih napadih Klobučarja in Mujanovića povedli s 17:19. Takoj zatem je akcijo pri domačih neuspešno zaključil še Šormaz, polminutni premor domačega trenerja pa ni prebudil domačine in gostje so po napaki Kovačiča na servisu dobili drugi niz z 21:25.

Po točki Bedrača za 1:0 in edinem domačem vodstvu v tretjem nizu, sta se takoj zatem z dvema zaporednima točkama na vsaki strani v statistiko vpisala Šormaz pri domačih in Okroglič pri gostih za izid 3:3. Gostje so zatem po štirih zaporednih napakah Panvite Pomgrada prišli do vodstva s 4:7. Ko je Sosa blokiral še napad Bedrača za 4:8, se je tudi morala dokončno prevesila na stran gostov, ki so po točkah Klobučarja in Pavloviča povedli z 5:10, ista soigralca pa sta z blokom takoj zatem dosegla še 11. točko za goste in vodstvo s 5:11. Kamničani so si s poletno igro priigrali občutno vodstvo s 7:15, v nadaljevanju niza pa je domači trener priložnost za igro ponudil tudi mladima Avšiču in Legenu. Slednji je z blokom za 9:15 in prvo točko na tekmi vsaj na kratko predramil občinstvo, takoj zatem pa je aplavz pri gostih za točko požel še nekdanji igralec domačega moštva Dino Vinkovič. Gostujoči odbojkarji so v hitrem tempu tekmo pripeljali do konca in po točki Okrogliča zmagali tudi v tretjem nizu s 16:25.

 

Povedali so po tekmi v Murski Soboti:
Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:
»Zaslužena zmaga gostov, mi pač nismo bili pravi. Pričakoval sem večji odpor, kot smo ga prikazali. Podlegli smo pritisku tekme, nasprotnik ni delal veliko napak, mi pa nismo imeli nobenega razigranega igralca. Zamenjati sem moral celo korektorja in spremeniti postavo, v kateri pa se nismo znašli. Imamo še dosti dela, prvenstvo je še na začetku, z uvodnimi zmagami pa se ne smemo zadovoljiti.«

Matija Pleško, trener Calcita:
»Zadovoljen sem s prikazanim, saj smo igrali proti vodilni ekipi prvenstva. Mislim, da smo zadeli glede taktike, zgledali smo čvrsto, imeli smo prave odgovore na igrišču ter smo delovali zelo kompaktno. Panvita Pomgrad je v dobri formi, igrali so doma in to nas je prisililo, da smo se pokazali v najboljši luči. «