• TKKprofektPetrolAVTOPREVOZNIŠTVO ČERVEK BOJANLespatexHormannZavarovalnica Triglav, d.d.SGPMogg servisRAKANTOPDOMOsteriaGRADBENA MEHANIZACIJA IN PREVOZNIŠTVO JOŽE OZIMIČ s.pKlima PtujIntering holdingOsteriaPranglPipelifeTranspak Gostilna - Pizzeria NONAVigrosTranspak RAKANFreyssinet adriaOsteriaGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.ZvezdaPanvitaPetrolTranspak JomaElcomZavarovalnica Triglav, d.d.JomaStrehe MFT-trioPranglGostilna - Pizzeria NONAe+projektTKKImo-RealHakl ITPetrolPanvitaLespatexSGPGostilna - Pizzeria NONASGPZavarovalnica Triglav, d.d.Klima PtujTuropoljeJomaPATRINGFreyssinet adriaMGTBenkotehnaIntering holdingPanvitaHakl ITTOPDOMEL PuhanImo-RealTranspak SGPTKKVigrosElcomIntering holdingACO d.o.o.ZvezdaPATRINGPanvitaHakl IT

Novice 05.11.2022

Tudi iz Kranja z zmago

Tudi iz Kranja z zmago

Hiša na kolesih Triglav – Panvita Pomgrad 2:3

Izidi nizov: 25:22, 22:25, 18:25, 25:17, 10:15

Športna dvorana Planina Kranj, gledalcev 100, sodnika Rožej in Bernard.

 

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Nanut 15, Glamočanin 1, Tučen 11, Rotar, Snedec 3, Šikanič 1, Mali 10, Adžović, Jovović 26, Fajfar (libero). Trener: Sašo Rop.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 25, Avšič 1, Drvarič 3, Suhadolnik, Rojnik 18, Kovačič, Legen 1, Milovanović, Bedrač 8, Fužir 12, Vrabl in Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Sobočani nadaljuje z dobrimi predstavami v začetku državnega odbojkarskega prvenstva. V 6. krogu so slavili še petič v prvenstvu, saj se s težkega gostovanja v Kranju vračajo z zmago s 3:2.  

Domači trener Dejan Fujs je že pred tekmo opozarjal, da bo gostovanje na Gorenjskem izredno težko, saj so Kranjčani letos sestavili dobro ekipo in v dosedanjem delu prikazali kvalitetne predstave, točka z gostovanja pa bi bila lep dosežek. Napoved se je izkazala za pravilno, Sobočani pa so na koncu vendarle prišli celo do zmage.

Tekmo so bolje odprli soboški odbojkarji, ki so tokrat nastopili brez korektorja Marka Milovanovića, s katerim so se Sobočani med tednom sporazumno razšli, na njegovem mestu pa ga je odlično nadomestil Nenad Šormaz, ki je bil s 25-imi točkami najučinkovitejši igralec v vrstah Panvite Pomgrada. Uvodni del prvega niza je pripadel Prekmurcem, ki so povedli z 2:5 in 6:9. Po rezultatu in vodstvu z 8:11 je sledil padec koncentracije in Kranjčani so prešli v vodstvo s 13:12 ter ga do konca niso več izpustili iz rok. Pri domačih, ki so prvi niz dobili s 25:22, je v tem delu izstopal Đorđe Jovović, ki je dosegel 8 točk.

V drugem nizu je bil potek srečanja nasproten od prvega. Bolje so ga namreč odprli domači, ki so na krilih zmage v prvem nizu povedli z 10:6. Prekmurci so se po dveh točkah Rojnika ter eni Bedrača in Šormaza vrnili na 10:10, prvič v nizu pa povedli šele pri izidu 18:19, ko se je v obrambi najprej izkazal Šormaz, v napadu pa lepo zaključil Bedrač. Takoj zatem je odreagiral domači trener Sašo Rop s polminutnim odmorom. Sobočani so z dvema zaporednima blokoma v točki ustavili napad Kranjčanov, povedli z 18:20, a je pri domačih znova na sceno stopil Jovović z dvema zaporednima točkama, tudi z asom za 20:20. Kratki premor na zahtevo Fujsa se je obrestoval, saj so Sobočani ob dveh napakah domačih ter točkah Fužirja, Rojnika in Šormaza niz dobili z 22:25.

V tretjem nizu domačini z izjemo vodstva 1:0 in 2:1 niso bili dorasel nasprotnik Prekmurcem. Ti so najprej preobrnili rezultat na 2:5, v nadaljevanju pa s Fužirjem na servisu pobegnili na šest točk razlike, vse do izida 4:10, do katerega so prišli z asom na servisu. Odlična igre Panvite Pomgrada se je nadaljevala tudi naprej, najvišjo prednost pa so si priigrali prav ob koncu niza, ko so povedli s 16:23, niz pa po točki Fužirja dobili z 18:25. Sobočani so v tem nizu od igre popolnoma odrezali Jovovića, ki je dosegel le dve točki, prav tako je zatajil kranjski blok, ki domačim ni priboril nobene točke, dočim so bili Prekmurci v bloku v tem delu uspešni pet krat.

Četrti niz je prinesel gladko zmago domačih, ki so vodili od samega začetka do konca niza. Po hitrem vodstvu s 4:1 je reagiral trener Fujs z odmorom Prekmurcev, ki ni veliko pomagal, saj so domači povedli še z 9:4, ko je soboški trener s premorom še enkrat prekinil nalet domačih. A gostje se niti po tem premoru niso uspeli pobrati, saj je po sprejemu Fajfarja in napadu Jovovića ter asu Malija Triglav prišel v vodstvo šestih točk (11:5). Vodstvo so domačini obdržali do konca in zmagali s 25:17.

Zadnji niz so odlično začeli odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so povedli z 1:4 in zdelo se je, da ga bodo brez večjih težav pripeljali do konca. A so se po domači minuti odmora prebudili tudi Kranjčani in izenačili na 5:5 ter po bloku Snedca celo povedli s 6:5. Takoj zatem je igro z minuto odmora prekinil Fujs, igra Sobočanov pa je v nadaljevanju znova stekla, saj so po dveh zaporednih točkah Šormaza in Rojnika  povedli s 7:10. Ko je Šormaz z blokom poskrbel še za vodstvo z 8:12, je bil zmagovalec praktično že odločen, isti igralec pa je svojo odlično dnevno formo zaključil še z zadnjim napadom na tekmi, s katero je Sobočanom priboril zadnjo točko za zmago v petem nizu z 10:15.

 

V naslednjem krogu bo v Murski Soboti v soboto 12.11. ob 18. uri v telovadnici Osnovne šole 1 derbi kroga, saj Panviti Pomgrad v goste prihaja najuspešnejša slovenska in trenutno vodilna ekipa prvenstva, ljubljanski ACH.

 

Izjava po tekmi:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada:

»Domov se vračamo z zmago, kar je najbolj pomembno. Po pričakovanju se je Kranj pokazal kot težak nasprotnik, še posebej na domačem igrišču, kar je v letošnji sezoni že pokazal s tesnim porazom 2:3 proti ACHju in gladki zmagi nad Salonitom s 3:0. Tekma je bila zelo borbena in kakovostna na obeh straneh, kar na koncu koncev kaže tudi rezultat po nekaj več kot dveh urah igre. Na koncu smo pokazali svojo kakovost in tekmo zasluženo končali z zmago. Ni bilo lahko, saj smo morali iskati nove rešitve znotraj ekipe. Potem ko smo se sporazumno razšli s korektorjem Milovanovićem, je njegovo mesto odlično nadomestil Šormaz, ki je pokazal najučinkovitejšo predstavo doslej. Ta zmaga je tudi odlična iztočnica za sobotno poslastico, ko nam v goste prihaja ekipa ACH Volleya iz Ljubljane.«