• DogšaPanvitaDegraHakl ITDiming FrontLab d.o.o.Zavarovalnica Triglav, d.d.MineralSurovinaDogšaPanvitaHitAboalualpremElcomTranspak EL PuhanIntering holdingMineralHelosHakl ITEnergija plusLespatexTranspak Imo-RealTranspak PetrolMlinopekKarba MGEGostilna - Pizzeria NONAIntering holdingHakl ITDogšaTranspak Intering holdingGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.LegeaEnergija plusElcomPanvitaPranglFrontLab d.o.o.SurovinaDegraElcomHitAboPetrolGostilna - Pizzeria NONAZavarovalnica Triglav, d.d.SGPDiming ZvezdaAlkamPranglSurovinaKarba MGEElcomprofektImo-RealPanvitaVigrosZavarovalnica Triglav, d.d.SurovinaAlkamZvezdaMineralObrt-opremaSGPFrontLab d.o.o.PetrolLespatexObrt-opremaLegeaGostilna - Pizzeria NONASGPVigrosFrontLab d.o.o.SGP

Novice 17.02.2011

Panvita Galex klonila proti Ach Volleyu

Dvorana Srednje gostinske šole, gledalcev 100, sodnika: Globačnik (Topolšica), Perčič (Kamnik).

Postavi obeh ekip:


ACH Volley: Flajs 4, Lewis, Šket 19, Kamnik, Vinčić 4, Kovačević 6, Fabjan, Rašić 6, Jakopin 4, Vidič 6.

 
Panvita Galex: Aljec, Ž. Zupanc 4, Pavlovič, Mijalkovič 3, Kerec, Žitnik, Marič, Horvat 9, Flisar 5, Novak, Tot 6, Hrastovec.

 

Odbojkarji ACH Volleyja so gladko prišli do četrte zmage v modri skupini. Prav v vseh nizih so bili za razred boljši tekmeci, čeprav že čutijo utrujenost po napornem ritmu tekem. Tokrat niso pokazali niti kanček podcenjevanja, saj so se dobro zavedali, da lahko do zmage pridejo le s pravim pristopom. V nasprotnem primeru bi lahko prišli do težav, tako kot z istim tekmecem v lanskem finalu pokala.

Po začetnem vodstvu gostov z 0:1 so pobudo prevzeli gostitelji, ki so bili odlični v bloku in ob prvem tehničnem odmoru že imeli pet točk prednosti (8:3). Blejska ekipa, pri kateri tokrat niso nastopili Kay Van Dijk, Vlado Petković in Adam Simac, je nadaljevala z všečno igro. Pri izidu 18:10 so gostje poskušali narediti preobrat z drugim polminutnim odmorom. Blejci so tudi po odmoru obdržali visoko raven, niz pa mirno pripeljali do konca.

 

Drugi niz je bil izenačen, a le do izida 3:3. Sledile so minute odbojkarjev ACH Volleyja, ki so zaigrali v velikem slogu in z devetimi zaporednimi točkami povedli z 12:3. Gostje nikakor niso našli orožja, kako zaustaviti razpoloženo domačo vrsto. Le deset osvojenih točk Prekmurcev je dovolj zgovoren podatek stanja na igrišču.

V tretji niz so gostje vstopili bolj sproščeno. Popravili so igro v obrambi in napadu ter imeli ob prvem tehničnem odmoru dve točki prednosti (6:8). Odmor so bolje izkoristili Blejci. Po dveh zaporednih blokih (Uroš Kovačević, Alen Šket) je bila pobuda spet na strani gostiteljev (12:10). Z raznovrstno igro so razliko še povečali (16:10). V zaključku so se gostje približali na tri točke zaostanka, a bližje jim odlični Blejci niso dovolili in maksimalna zmaga je ostala v Radovljici.

 

Poročilo po STA