• LegeaElcomLespatexSurovinaGostilna - Pizzeria NONASurovinaAlkamEnergija plusPranglZavarovalnica Triglav, d.d.profektPetrolHakl ITDiming Zavarovalnica Triglav, d.d.Intering holdingPetrolDogšaFrontLab d.o.o.HitAboSGPDegraZavarovalnica Triglav, d.d.HelosMineralPanvitaSGPHakl ITGostilna - Pizzeria NONATranspak SurovinaMineralEL PuhanKarba MGEZvezdaPranglElcomLespatexZavarovalnica Triglav, d.d.Transpak PanvitaDogšaMlinopekSGPPetrolObrt-opremaIntering holdingHakl ITTranspak ElcomZvezdaGostilna - Pizzeria NONAAlkamSGPalualpremElcomVigrosObrt-opremaImo-RealGostilna - Pizzeria NONADiming SurovinaPanvitaTranspak Intering holdingEnergija plusLegeaImo-RealLegeaVigrosFrontLab d.o.o.Karba MGEMineralFrontLab d.o.o.HitAboFrontLab d.o.o.DegraPanvita

Novice 13.11.2015

Panvita Pomgrad : Ethnikos Alexandroupolis

Odbojka – 1.tekma 2.kroga pokala CEV / Challenge Cup 2016, moški:

 

  • Panvita Pomgrad  :  Ethnikos Alexandroupolis  2:3(-19, -25, 13, 15 in -6)    

 

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti; gledalcev 400; sodnika: Pop (Romunija) in Feshti (Albanija).

                       

PANVITA POMGRAD: Pečnik, Šmitran 5, Pelemiš 3, Kvas 1, Detela 9, Rojnik 18, Flisar 9, Bogožalec 25, Grabar, Drvarič 1, Fridrih in Menih (oba libero).    

 

ETHNIKOS ALEXANDROUPOLIS: K.Dalakouras 12, Suljagič 17, Turanjanin 8, Kasampalis 7, Kiosis 9, Ilič, A.Dalakouras 13, Charalampidis, Dimitriadis, Vlachopoulos in Daridis (llibero).

 

Rezultati nizov: 19:25, 25:27, 25:13, 25:15 in 6:15.  

 

Sobočani, ki so po 16.letih spet zaigrali na evropskem prizorišču so tokrat po dobrih dveh urah igre morali priznati premoč lani petouvrščeni ekipi grškega prvenstva. Na tekmi, kjer so Grki igrali na začetku in nato spet na koncu tekme, Sobočani pa zgolj vmes, so si tako pred povratno tekmo, ki bo v sredo v Grčiji prednost priigrali gostje.  

 

V uvodnem nizu, ki so ga na 19. točki dobili Grki so se gostje predstavili kot zrelejša in stabilnejša ekipa. Z zanesljivih sprejemom jim je namreč igra takoj stekla, z raznovrstnejšim napadom od domače zasedbe pa so zlahka prihajali do točk. Učinkovita igra na mreži je obrodila sadove, Panvita Pomgrad je igrala prepočasi in potem, ko so Grki vseskozi vodili za točko ali dve so razliko  naredili po 17.točki (17:23) in zaključili niz po uspešnem napadu Kiosisa.

 

Drugi niz so zatem bolje pričeli gostje. Po menjavi Rojnik/Detela je Fujs na sprejemalsko mesto v drugem nizu vrnil mladega reprezentanta Rojnika in zdaj so bili vseskozi za točko ali dve v prednosti Sobočani. Gostje so v tem obdobju zgrešili nekaj začetnih udarcev, a ko so znova stopili skupaj so  pri drugem tehničnem odmoru že vodili s 16:15. In ravno grški servis je nato spet naredil razliko, ki je zatem izkušeni gostje niso izpustili iz rok. Domači trener Fujs je pri 17:21 na sprejemu z Detelo tokrat zamenjal Pelemiša in Panvita Pomgrad je Grke  po zaostanku 20:24 na servis Šmitrana ujela na 24.točki. V izjemno razburljivi in izenačeni končnici so zatem Grki po napaki domačega libera, Meniha dobili drugi niz na razliko pri 25.točki za vodstvo v nizih z 2:0.

 

Tretji niz je zatem domači trener Fujs začel s sprejemalsko dvojico Detela – Rojnik, Pelemiš pa je ostal na klopi. In očitno je to Panviti Pomgrad dalo veter v jadra, saj se je ob solidnejšem sprejemu servisa prebudil tudi napad in pri prvem tehničnem odmoru so Sobočani prvič na tekmi vodili s petimi točkami prednosti (8:3). Zdaj so začeli grešiti Grki in pri 12:4 je prvič reagiral grški trener Moustakidis ter zamenjal korektorja (Suljagič / Ilić) in organizatorja igre (Kasampalis / Vlachopoulos). A se Sobočani niso dali, vmes so uspeli sestaviti tudi blok in pri drugem tehničnem odmoru je bila razlika nato že občutnejša (16:8). Pri domačinih je zatem tretji niz z uspešnim servisom zaključil rezervni organizator igre, Drvarič in znižal zaostanek na 1:2 v nizih.

 

V četrtem nizu pa so zatem Grki povsem prenehali igrati. Zdaj so bili na parketu samo še Sobočani in razlika je rasla iz točke v točko. Domačini so pritisnili z začetnim udarcem in ko so gostje ostali brez napada je Fujsova zasedba bliskovito dobila četrti niz za izenačenje v nizih na 2:2 za kar je z zadnjo točko in servisom v mrežo poskrbel korektor Grkov, Suljagič.

 

Sledil je peti, odločilni niz. Po uvodni točki Sobočanov so se prebudili gostje, ki so zatem z raznovrstnejšim napadom vodili praktično vseskozi in po neučinkovitem domačem napadu Pelemiša, ki se je vrnil v igro in bloku Kasampalisa po dobrih dveh urah dobili tekmo s 3:2 in si tako zagotovili lepo popotnico pred povratno tekmo, ki bo v sredo v Grčiji.

 

A sta v domačem taboru tako trener Fujs kot kapetan Flisar prepričana v murskosoboško zmago na povratni tekmi in napredovanje v naslednji krog evropskega tekmovanja.